Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żona to wiadomo że za teściem bo nie zostawi tego wszystkiego,ale są momenty że za mną stanie. Sama potrafi dużo zrobić bo ciągnikiem umie jeździć czy to 360 902 czy belarusem. Ale nie może wyjść z domu bo mamy małe dziecko i musi się opiekować. Cały tydzień nie odzywałem się do starego bo on do mnie też nie miał interesu,ale wczoraj na Wigilii druga córka jak życzenia składała to chyba coś sobie ułożył w głowie i dzisiaj rano przy obrządku się odezwał. Zobaczymy co będzie po świętach jak powiem że zakładam wspomaganie do perkinsa 😀 Ja chcę gospodarzyć pomimo że 5 6 klasa ale tych ponad 20ha jest i obora duża to byków można dostawić.

Mamy Święta i odkładam zgrzyty na bok. Mam swoją rodzinę i jestem szczęśliwy. Wiem że w przyszłości gospodarka nie przepadnie bo synek lubi traktorem pojeździć,na bizona też mi się pchał nie raz(oczywiście nie biorę go). Lata miną i jak kiedyś ktoś napisał tu że trzeba zacisnąć zęby i tak robię. Tylko tak jak pisałem, stoję w miejscu bo nie mogę nic zadecydować, kupiłbym pola ale nie mam za co, za te pieniądze co ceny u nas są to każdy by chciał,kumpel kupuje co popadnie nawet kilkanaście km od domu a tu teść boi się jeździć 5km dalej bo wszystko koło domu i nie nauczony. Jemu honor nie pozwala mi powiedzieć że nie daje rady tylko przez żonę przekazuje,to jak ja mam się nie denerwować na niego jak on mnie nie traktuje poważnie?

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę Wam wszystkim tu zgromadzonym wszystkiego najlepszego, dobrych decyzji w życiu, udanych zakupów i żeby niczego nie brakowało.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

przepiłbym a zięciowi nie oddam 😁 ursus a traktory Ty dzisiaj oglądasz 😜😁

O Ty chamie. To na co ja się produkuje do twojej córki....

Opublikowano

Na razie do córki, ale już basta. Koniec jak Sławek ma w alkoholizm popaść, to odpuszczę. Niech mądrzejszy ustąpi🤭

Opublikowano
5 minut temu, Belaruss820 napisał:

Żona to wiadomo że za teściem bo nie zostawi tego wszystkiego,ale są momenty że za mną stanie. Sama potrafi dużo zrobić bo ciągnikiem umie jeździć czy to 360 902 czy belarusem. Ale nie może wyjść z domu bo mamy małe dziecko i musi się opiekować. Cały tydzień nie odzywałem się do starego bo on do mnie też nie miał interesu,ale wczoraj na Wigilii druga córka jak życzenia składała to chyba coś sobie ułożył w głowie i dzisiaj rano przy obrządku się odezwał. Zobaczymy co będzie po świętach jak powiem że zakładam wspomaganie do perkinsa 😀 Ja chcę gospodarzyć pomimo że 5 6 klasa ale tych ponad 20ha jest i obora duża to byków można dostawić.

Mamy Święta i odkładam zgrzyty na bok. Mam swoją rodzinę i jestem szczęśliwy. Wiem że w przyszłości gospodarka nie przepadnie bo synek lubi traktorem pojeździć,na bizona też mi się pchał nie raz(oczywiście nie biorę go). Lata miną i jak kiedyś ktoś napisał tu że trzeba zacisnąć zęby i tak robię. Tylko tak jak pisałem, stoję w miejscu bo nie mogę nic zadecydować, kupiłbym pola ale nie mam za co, za te pieniądze co ceny u nas są to każdy by chciał,kumpel kupuje co popadnie nawet kilkanaście km od domu a tu teść boi się jeździć 5km dalej bo wszystko koło domu i nie nauczony. Jemu honor nie pozwala mi powiedzieć że nie daje rady tylko przez żonę przekazuje,to jak ja mam się nie denerwować na niego jak on mnie nie traktuje poważnie?

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę Wam wszystkim tu zgromadzonym wszystkiego najlepszego, dobrych decyzji w życiu, udanych zakupów i żeby niczego nie brakowało.

zycie masz tylko jedno i nikt z nas nie wie jak dlugie a zmarnowac je sobie przez durnia to niepowazne. zamknij obore jak bedzie sami "porozmawiaj " z nim tak ze do domu o kiju dojdzie. na odchodne ze jak sie poskarzy to do rana nie dociagnie i po klopocie .a jak poskarzy to taki wp***dol zeby karetka zabrala .pozadek musi byc

Opublikowano
1 minutę temu, szmergiel napisał:

zycie masz tylko jedno i nikt z nas nie wie jak dlugie a zmarnowac je sobie przez durnia to niepowazne. zamknij obore jak bedzie sami "porozmawiaj " z nim tak ze do domu o kiju dojdzie. na odchodne ze jak sie poskarzy to do rana nie dociagnie i po klopocie .a jak poskarzy to taki wp***dol zeby karetka zabrala .pozadek musi byc

Ototo 😎 za kaftan dziada i uj. Ja to powiedziałem niech śpi z otwartymi oczami bo rana nie doczeka śmieć 

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

U mnie w domu jestem najstarszy, nikt mnie nie zagnie

Poczekaj jak dzieci sobie towarzyszke lub towarzysza znajdą 🙃

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

U mnie w domu jestem najstarszy, nikt mnie nie zagnie

Masz gadane jak stara przekupa na targu?

Opublikowano

czesio uwierz ze nie kazdy. wystarczy z kims porozmawiac i widac jak sytuacja w domu. duzo ludzi widze u siebie co przyjezdzaja od durni po naprawde inteligentych i uwierz ze przewaznie ci inteligentni to maja zachowany szacunek do starszych ale stery przekazane ,az milo rozmawiac z takim ludzmi i sluchac jak ojciez z synem dyskutuja czy kupic czy nie. w przypadku tych drugich to takie kwiatki widzialem ze ksiazke by napisal.durnota i ciemnota

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, szmergiel napisał:

Dobrze gada,  po akcji na parę lat będziesz miał ich wszystkich z głowy.  Nas też,  bo tam nie wolno mieć telefonu. 

Edytowane przez 6465
  • Haha 2
Opublikowano

Wystarczy wziąć teścia przy wszystkich na spytki, czy rozważył sprzedaż ziemi i gospodarstwa, bo nie masz zamiaru się tak dłużej męczyć, szukasz roboty w mieście i będziesz miał kasę na mieszkania. Pewnie trochę ciężkich słów się posypie, ale sytuacja sie wyjaśni. I nie trzeba nikomu skóry trzepać. Bo jak przychodzi starość to i często rozum się znajduje

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, szmergiel napisał:

czesio uwierz ze nie kazdy. wystarczy z kims porozmawiac i widac jak sytuacja w domu. duzo ludzi widze u siebie co przyjezdzaja od durni po naprawde inteligentych i uwierz ze przewaznie ci inteligentni to maja zachowany szacunek do starszych ale stery przekazane ,az milo rozmawiac z takim ludzmi i sluchac jak ojciez z synem dyskutuja czy kupic czy nie. w przypadku tych drugich to takie kwiatki widzialem ze ksiazke by napisal.durnota i ciemnota

Przez takiego jak mówisz ciemniaka W okolicy by się duże i dobrze prosperujące gospodarstwo wysypało. Ojciec przyszedł po opamiętanie jak zawału dostał, już i syn dobry jest   

Opublikowano (edytowane)

jahoo u tych co dalej jak w swojej gminie nie byli to na starosc jeszcze wieksza glupota a nie rozum. pisal tu jeden chlopak co zarabial kase i rozwijal sie to stary duren zabronil krowy sprzedac  i darl ryja ze mlodzi maja przy tym robic choc mial kase z czego innego . jak gadac z takim ciemniakiem? meczyc sie cale zycie  bo ktos jest glupi? raz a pozadnie i sprawa rozwiazana .

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano
8 minut temu, danielursus3p napisał:

Poczekaj jak dzieci sobie towarzyszke lub towarzysza znajdą 🙃

Bez przesady, syn starszej od siebie o 25 lat nie znajdzie raczej, w przypadku córki to 27 lat

7 minut temu, Agrest napisał:

Masz gadane jak stara przekupa na targu?

Po prostu jako najstarszy to ja mówię innym co mają robić, jestem takim jakby tesciem co wie wszystko najlepiej🤣

Opublikowano

Darek, psy na lata się nie gryzą, teraz sponsoring modny 🤭😜

Opublikowano
14 godzin temu, Uziu92 napisał:

ja ich super komin najlepszy na rynku polskim kupiłem do c 360 to chłam jakich mało, farba zlazła a do tego nieszczelny, napisałem kkiedyś o tym gdzieś to pan Jacek mocny jak zwykle swoją gadkę że to najlepszy produkt na rynku :D normalnie boki zrywać :D najlepsze jest to ze w 2015 roku za połowę tego co kosztuje ten warynski kupiłem chinczyka emaliowanego, 4 lata na c 360 teraz rok na c 330 i zero zuzycia, emalia idealna, zero dziur, jak nowy, zero przebarwien, przepaleń :D

o ich super termostatach to nawet nie będę pisał bo już gorszego chłamu to nie ma, nawet vernet do osobowych jest lepszy.  Dłuta do pługa też gówno, parę ha i dłuta nie ma.

pamiętam cyrki z tym tłumikiem i twierdzenie że farba taka dobra, tylko dlaczego teraz wypuścili emaliowane xD
Obraz może zawierać: tekst „URSUS URSUS Tłumik emaliowany c-360”

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v