Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mikruss napisał:

Z mf to seria 3xx bo tansza w naprawie od 6xx i dostepne bardziej czesci. A tak w ogole z tych wszystkich to Fiat lepszy. Prostszy, zrywniejszy na pewno od perkinsa i tanszy keszcze w naprawie. Taki fiatagrii po 90 roku to kladzie takiego zetora na lopatki a cena taka sama albo i tanszy.

Tylko znajdź takiego fiata jak w polskich ogłoszeniach parę sztuk na cały kraj a zetorów jest w ch..j

Opublikowano

albo massey 390albo jakis fiat.

Ja mf 390 z dwoma tloka.i wspomagającymi bralem rozsiewacz kuhna i 2 tony nawozu albo opryskiwacz zawieszany 1200 l i 21m belka.  zprzodu 600 kg obciaznikow plus skrecony ramą od tura pid tylne zwolnice. Przodu mu nie dalo rady poderwac

Opublikowano
12 minut temu, Grzechooo napisał:

Tylko znajdź takiego fiata jak w polskich ogłoszeniach parę sztuk na cały kraj a zetorów jest w ch..j

To samo mialem napisac

7 minut temu, szymon09875 napisał:

Przejrzyj ten temat i wszystkie propozycje ktore @Ursus932 odrzucił bo za duzo wajchow :D

Pare dni pózniej......

,,nadal przegladam"

• Haha 1
Opublikowano
42 minuty temu, Baks00 napisał:

No to teraz ja mam sprawe.......

Potrzebny ciągnik do 90 koni 4x4 do 40 tys.Glownie do nawozow,opryskiwacza,lekkich robót.

Byle nie Ursus!!!

to renówkę, ew 744-844xl lub podobne mają normalną ilość biegów i bardzo wygodne kabiny, za fendta i polskie 80-i pochodne przepłacisz,

Opublikowano
8 godzin temu, Mecha napisał:

Co wybrać zetor 8540 czy jd 2850? Głównie orka, siew, uprawa, rozsiewacz, prasa do bel, rozrzutnik i transport (nie jakiś masowy, ale 40km w 1 stronę np)

W cenie zetora znajdziesz jd 6200 - pancerne ciągniki i nowoczesne jak na te lata 

Opublikowano

Moja stara to husqvarna 51, która ma 3,1KM i szału nie ma, a ta Oleo ma 2,3Km -to nie za mało? Zwłaszcza, że teraz te chińskie konie...

Opublikowano
23 minuty temu, lukasz7604 napisał:

Ja już się "wyleczyłem" z Husqwarny. Nowa kosa za 2 tys. wytrzymała 2 lata .

szwagier kupił okrzesywarkę Huski, wytrzymała 3 lata, miała trzy powazniejsze awarie

teraz za 1/3 ceny kupił chińczyka, i wygląda że też wytrzyma trzy lata, tyle że bez awarii

Przed chwilą, vat napisał:

Moja stara to husqvarna 51, która ma 3,1KM i szału nie ma, a ta Oleo ma 2,3Km -to nie za mało? Zwłaszcza, że teraz te chińskie konie...

zależy czy szukasz do gałęzi czy do równie ciężkiej roboty jak dla Huski

ogólnie podałem markę która robi dobre piły w rozsądnej cenie, a nie konkretny model

• Like 1
Opublikowano
31 minut temu, bratrolnika napisał:

oleomac to jest tańsza husqwarna, oleo produkuje dla husqwarny kosy i sprzęt do użytków zielonych a na zamianę husqwarna produkuje sprzęt do lasu dla oleomac, tak przynajmniej powiedział mi dealer z którym " współpracuje" od kilku ładnych lat 

• Like 2
Opublikowano
9 minut temu, bratrolnika napisał:

szwagier kupił okrzesywarkę Huski, wytrzymała 3 lata, miała trzy powazniejsze awarie

teraz za 1/3 ceny kupił chińczyka, i wygląda że też wytrzyma trzy lata, tyle że bez awarii

zależy czy szukasz do gałęzi czy do równie ciężkiej roboty jak dla Huski

ogólnie podałem markę która robi dobre piły w rozsądnej cenie, a nie konkretny model

Oleo-niedoceniona firma

Mam pile (kupe czasu z powazniejszej awari juz kompresja zginela)mam i kosiarke i podkaszarke z tej firmy

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał:

Oleo-niedoceniona firma

też tak uważam

mieliśmy kupować Sthila, gość ze sklepu-handlujący własnie Sthilem i Oleo powiedział że jak dla siebie, to on by wziął Oleo, bo wtedy (z osiem lat temu) za cenę Sthila mogłeś mieć model większego Oleomaca

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

@stempos1980 jakiś kolega szukał sadownika?

Tu fetor do sadu.

Wuj żony ma od nowości. Po paru latach użytkowania widziałem to był z decyzjąujebany w olejach. 

Kolejny jakiego zakupił to stary fendt z lat 80/90

https://www.olx.pl/oferta/zetor-5243-turbo-zetor-5243-turbo-zadbany-sadowniczy-CID757-IDHWw2N.html

Kolega szuka do tuneli ale budżet maks 45 tys z tego powodu że musi w jednym roku kupić samochód dostawczy i ciągnik.Do tej pory używał MF 255 tylko sprawa się skaplikowala bo ciągnik jest na dziadka  a główni spadkobiercy to jego mama i dwóch braci matki.Mama i wujo się zrzekli na niego a ten trzeci  zażyczył sobie spłaty 18 tys za tego mfa.Ciagnik wymaga kompleksowego remontu więc daje sobie z nim spokój i dlatego szuka ciągnika swojego

Opublikowano

I słusznie bo 18 to jest on wart. Niech od brata promocyjnie zarząda 16000 spłaty i niech mu powie że zarabia szybkie 2 tysiące😁

Ostatnio wklajałem Ci chyba ls60 bez kabiny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v