Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, igor10246 napisał:

i ciężkie, to ma 100 koni a polską 12tkę objedzie z palcem w nosie, ale to jest okręt, zwrotności to to nie ma

na naszym podwórku ciężko, jak chcesz sięs stosować do tej zasady to do germanii, ale tam są te lepsze sprzęty, więc z ursusów nie będzie co wybierać, a jak do wakacji nie wytrzymasz to jestem na etapie rozmów do pracy na gospodarstwie w danii, to mógłbym ci poszukać 

kumpel 2 tygodnie temu kupił kosa w stanie jak nówka za 600 zł z transportem na podwórko, ale ideał, ponoć siał na 2 ha przez 10 lat a później w szopie stał 

Jakieś małe partie do germanii też trafiały, parę razy widziałem z tamtąd sprowadzone ale pewnie już wszystkie wróciły 😉, do marca muszę kupić, nie będe na wiosnę tymi szejesiuntkami się szarpał 

Opublikowano
9 godzin temu, soltys48 napisał:

Do ładowarki

Tam już chyba nic nie ma

W Łubiance na złomie kiedyś były

W krepsku kolega był jakos we wrześniu, mówił że były. Czekam na odpowiedź bo w Chojnicach mają być ze straży. 

Opublikowano
40 minut temu, Ursus932 napisał:

Jakieś małe partie do germanii też trafiały, parę razy widziałem z tamtąd sprowadzone ale pewnie już wszystkie wróciły 😉, do marca muszę kupić, nie będe na wiosnę tymi szejesiuntkami się szarpał 

To musisz się zacząć sprężać z kupnem a nie wybrzydzanie jak do tej pory bylo

Opublikowano
10 godzin temu, soltys48 napisał:

@kontenovy a opon od wojskowych starów 1200/20 gdzieś nie widziałeś?

tylko opony ? czy na jakichś felgach ? może tu będą mieć , rozbierają ciężarówki na cześci http://www.znsc.pl/

Opublikowano
soltys48 napisał:

co do takich opon z wojska nie mam przekonania dwa lata temu kupilem koledze do przyczepy zalozyl napompowal i na pusto jak pierdolla to przez tydzien sie kury na wsi nie niosly. druga strzelila po tygodniu rowniez na pusto

• Haha 1
Opublikowano
Ursus932 napisał:

27 minut temu, stempos1980 napisał:

To musisz się zacząć sprężać z kupnem a nie wybrzydzanie jak do tej pory bylo

W ostateczności przed wyjazdem w pole kupię coś z takich 😉https://m.olx.pl/oferta/ciagnik-ursus-912-CID757-IDHAeS0.html?reason=

nie rozśmieszaj że kupisz 🤣🤣🤣🤣🤣 a może dobrze że tak piszesz będę miał wesoły dzień a roboty dziś odgroma 😁😉

Opublikowano
20 minut temu, wojtal24 napisał:

co do takich opon z wojska nie mam przekonania dwa lata temu kupilem koledze do przyczepy zalozyl napompowal i na pusto jak pierdolla to przez tydzien sie kury na wsi nie niosly. druga strzelila po tygodniu rowniez na pusto

jak jeździłem u znajomego na kukurydzy to 2 załatwiłem, made in cccp, powiedziałem, weźcie się nie bawcie bo co chwila będę jeździł na wymianę, załóżcie coś normalnej marki i będzie śmigało, założyli mitasy i wszystko do normy wróciło, i jak tamte 2 załatwiłem( w tym 2 nówki)  w 100km jazdy to na mitasach zrobiłem chyba z 1000km bo aż pod wrocław z usługami zajechaliśmy a my z okolic kluczborka ( 100 km do wro) 

Opublikowano
soltys48 napisał:

bierz lepsze jeden montaż i będzie na lata w ładowarce potrzebne dobre opony bo nie pojedziesz po błocie

Ursus932 napisał:

9 godzin temu, soltys48 napisał:

nie, jutro jadę w inne strony.

Szymon szukaj mnie na już opon od wojskowych starów

może daleko ale jak nowe https://m.olx.pl/oferta/opona-12-00-r20-kama-stomil-stan-bdb-prosto-z-wojska-CID757-IDwXoJW.html?reason=

może do przyczepy ok ale do ładowarki lipa

Opublikowano
4 minuty temu, stempos1980 napisał:

I zamiast krok w przód to dwa kroki do tylu

Dlaczego 🤔 to przecież bez porównania do 60 

5 minut temu, slawek74 napisał:

nie rozśmieszaj że kupisz 🤣🤣🤣🤣🤣 a może dobrze że tak piszesz będę miał wesoły dzień a roboty dziś odgroma 😁😉

Nie mam wyjścia 🙃

3 minuty temu, slawek74 napisał:

bierz lepsze jeden montaż i będzie na lata w ładowarce potrzebne dobre opony bo nie pojedziesz po błocie

może do przyczepy ok ale do ładowarki lipa

Tylko pierwsze zdjęcie obejrzałeś 🤔

Opublikowano
Ursus932 napisał:

4 minuty temu, stempos1980 napisał: I zamiast krok w przód to dwa kroki do tylu Dlaczego 🤔 to przecież bez porównania do 60 

Pojeździsz osiemdziesiątka to zobaczysz, niby jakoś jedziesz , z naciskiem na jakoś 😉

Opublikowano
14 minut temu, Ursus932 napisał:

Dlaczego 🤔 to przecież bez porównania do 60 

Nie mam wyjścia 🙃

Tylko pierwsze zdjęcie obejrzałeś 🤔

Marcin dlaczego się boisz mechanicznych ciągników typu MF ale nie naszych?

Opublikowano (edytowane)

Panowie jaka barwa światła lepsza do warsztatu do pracy w nocy 4000k czy 6000k

Chodzi mi o te żarówki led na e27 takie po 40,60w bo mam tradycyjne i bym wymienił żeby mieć widniej przede wszystkim a i oszczędniej.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
16 minut temu, Strongman napisał:

Panowie jaka barwa światła lepsza do warsztatu do pracy w nocy 4000k czy 6000k

Chodzi mi o te żarówki led na e27 takie po 40,60w bo mam tradycyjne i bym wymienił żeby mieć widniej przede wszystkim a i oszczędniej.

6000k to już białe światło, ciężko do niego oko przyzwyczaić, im bardziej żółte tym lepsze, 3600-4300 to barwy optymalne, z tego co pamietam

• Like 1
Opublikowano

raczej kup cieple , miałem w pokoju zimna i jakoś to nie to , w maszynie na polu ledowa nie przeszkadza tak w domu czy w warsztacie zaczyna jakoś denerwować po pewnym czasie

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v