Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Uziu92 napisał:

tylko to są obrotówki, sąsiada był zagonowy 4 skibowy na pewno nie na voglu. Kiedyś zobaczę model i napiszę, jak na złom nie sprzeda.

Ja piszę o tym co orałem, Unia ibis ciężko szła i słabo przykrywala może dlatego że na mniejszej odkladnicy. Akpil km80 i 180 dużo lżej idzie i super kryje. 

Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

jednobelkowy, tylko taki nie za duży, ciut większy jak zwykły UG4

Daj namiar 

Opublikowano

nie wiem jak obrotowe, bo nie pracowałem nimi, ja się tylko odniosłem do akpila zagonowego, że tragicznie to orało.

1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Daj namiar 

chcesz ten pług ?

Opublikowano

Pewnie mix40.

Tak samo unia ibis ma z 5 rodzaji odkładni. na longu to to raczej ciężko nie idzie. zresztą u mnie unia tur raczej idzie spoko a odkladnie z tych starszych. co prawda jak coś wysokiego ponad 30cm nie przykryje.

Opublikowano
Uziu92 napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

A to jest jednobelkowy czy jaki?

jednobelkowy, tylko taki nie za duży, ciut większy jak zwykły UG4

może mix te to takie delikatne i łatwe do połamania

Opublikowano
2 minuty temu, Uziu92 napisał:

nie wiem jak obrotowe, bo nie pracowałem nimi, ja się tylko odniosłem do akpila zagonowego, że tragicznie to orało.

chcesz ten pług ?

No przydałoby się 

Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

nie polecam uwierz mi. Ale jak bedę na wsi to się zorientuję czy go ma jeszcze czy gdzieś to sprzedał.

Agrest ma taki pług. i jakoś kupił kolejny tej marki heh,

sam mialem taki ale nie oralem nim prawie wcale. duzo delikatniejszy był od unii

Opublikowano

https://www.olx.pl/oferta/nowe-plugi-euro-masz-CID757-IDH9eqV.html jak iuz dużo o plugach piszecie to nikomu nie polecam tego czegoś nawet dobrze skopiowac nie potrafia. to juz kolejna sztuka z niedalekiej okolicy co prawie nowe i na sprzedaż mnie MR trzyma jeszcze rok i opchne to chocby po cenie złomu

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

polemizowałbym.

W każdym ciągniku mam ciśnieniomierz oleju i z tond wiem.

Bo zalać ciągnik turdusem za 200zł czy za 400zł innym to co tam raz na rok mi nie szkoda 200zł wiencej,

I testowałam kilka olei o tej samej gęstości i lepkości, patrzyłem karty charakterystyki w 100c gęstość oleju i w każdej marce jest podobna o tych samych parametrach gęstości i lepkości a jednak ten turdus utrzymuje większe ciśnienie na rozgrzanym silniku niż powiedzmy mobil delvac

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
11 minut temu, stempos1980 napisał:

Ty mi grozisz, dzieciaku

A gdzie bym śmiał panie starszy 😎

Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał:

W każdym ciągniku mam ciśnieniomierz oleju i z tond wiem.

Bo zalać ciągnik turdusem za 200zł czy za 400zł innym to co tam raz na rok mi nie szkoda 200zł wiencej,

I testowałam kilka olei o tej samej gęstości i lepkości, patrzyłem karty charakterystyki w 100c gestość oleju i w kazdej marce jest podobna o tych samych parametrach gestośći i lepkości a jednak ten turdus utrzymuje większe ciśnienie na rozgrzanym silniku niz powiedzmy mobil delvac

olej to temat rzeka, to co jest w kartach to uśredniona wartość, w lepszych markach wartości te są zbliżone, w gorszych rozrzut jest większy i często jest tak że w każdej pratii jest inaczej,  przeważnie gorzej jak na karcie, to jak z paliwem, to tak w ogromnym skrócie, kolejna sprawa że olej w raz z przebiegiem a raczej z "przepracowaniem" zmienia swoje właściwości, starzeje się, jeden szybciej, drugi wolniej. Gęśtość to tylko jeden z niewielu parametrów.

1 minutę temu, Ursus932 napisał:

A gdzie bym śmiał panie starszy 😎

grozi i się jeszcze nabija  :D tak sobie pofolgował :D

Opublikowano
9 minut temu, Uziu92 napisał:

olej to temat rzeka, to co jest w kartach to uśredniona wartość, w lepszych markach wartości te są zbliżone, w gorszych rozrzut jest większy i często jest tak że w każdej pratii jest inaczej,  przeważnie gorzej jak na karcie, to jak z paliwem, to tak w ogromnym skrócie, kolejna sprawa że olej w raz z przebiegiem a raczej z "przepracowaniem" zmienia swoje właściwości, starzeje się, jeden szybciej, drugi wolniej. Gęśtość to tylko jeden z niewielu parametrów.

grozi i się jeszcze nabija  :D tak sobie pofolgował :D

Brak słów normalnie ale jeszcze się złapie😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v