Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

Lepiej zamykać na zamek od MTZ-a niż na sznurek, ale każdy robi jak chce

Ja tam jestem zdania że najlepiej na orginał 

Opublikowano

ten zamek pasuje pewnie od jakiegoś auta starego i kosztuje mniej, podobnie jest w wielu przypadkach np wentylator dmuchawy do traktora kosztuje 1500 a identyko siedzi w jakimś osobowym i na szrocie jest za 50 albo 20 zł a nowy 150, podobnie rezystor dmuchawy :D do MF oryginał 300 zł a na szrocie po 10 zł do wyboru do koloru z włoskich aut :D

Opublikowano

nie pamięta ktoś  od czego podchodzi silnik lub wirnik silnika wentylatora nawiewu kabiny w RENAULT serii 100 ?

była na wiosnę chyba mowa o tym w którymś temacie ale nigdzie nie mogę tego znaleźć

Opublikowano
1 godzinę temu, akooo napisał:

Lubelskie

Przyjeżdżaj do mnie. Ja też z lubelskiego, sprzedam ci 4 skiby zespawane z dwóch dwujek. feler oczywiscie jest przed 4 skibą rama się zgięła, brak jednego lemiesze i belka co się ramiona zaczepia zaspawana na stałe.

Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

nie pamięta ktoś  od czego podchodzi silnik lub wirnik silnika wentylatora nawiewu kabiny w RENAULT serii 100 ?

była na wiosnę chyba mowa o tym w którymś temacie ale nigdzie nie mogę tego znaleźć

Może od jakiegoś cięzarowego auta idzie dopasować, są dużo tańsze niż do traktorów.

Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał:

bieszczadzkie rolnictwo taką ma, dość mało znane ale w pl ale zyskują popularność

10 minut temu, witejus napisał:

najlepiej to jest dziada wyjąć i jechać na szrot żeby dopasowali, to samo z kompresorem klimy itd, to tak samo jak z przypinką " dla muzyków" "dla mechaników" itp, produkt ten sam a cena x2 

Opublikowano
1 minutę temu, igor10246 napisał:

najlepiej to jest dziada wyjąć i jechać na szrot żeby dopasowali,

najlepiej to wiedzieć co włożyć i kupić to co trzeba,bo metodą prób to można więcej wydać niż kosztuje oryginał tak jak z tym zamkiem powyżej,a zwłaszcza że ktoś zamontował silnik który pasował bez przeróbek od jakiegoś osobowego

• Like 1
Opublikowano

Panowie, chce zamontować wom do swojego, i tu pytanie, czy elektromagnes będzie tak samo sprawny jak sprzęgło cierne lub hydrauliczne? bo z nh na sprzedajemy stoi taki o zgrabny się wydaje, gotowy do montażu, wiadomo kilka rzeczy będzie trzeba przerobić ale mi się wydaje że z tym to najmniej przeróbek będzie 

https://sprzedajemy.pl/przedni-wom-pauli-new-holland-8670-8770-8870-8970-ford-g170-drohiczyn-2-e30984-nr61410768

Opublikowano
50 minut temu, szczypka napisał:

rozglądam się za jakimś separatorem/ czyszczarką do zboża,grochu i może gryki i facelii jakich producentów, modele polecacie 

W jakiej wydajności i jaka kasa oraz dokładność pracy?

Opublikowano
23 minuty temu, damianbor napisał:

Przyjeżdżaj do mnie. Ja też z lubelskiego, sprzedam ci 4 skiby zespawane z dwóch dwujek. feler oczywiscie jest przed 4 skibą rama się zgięła, brak jednego lemiesze i belka co się ramiona zaczepia zaspawana na stałe.

A po co mi 4 skiby do c-330? 

Opublikowano
4 minuty temu, marian7k napisał:

W jakiej wydajności i jaka kasa oraz dokładność pracy?

nie musi być idealnie czyste wydajność to ciężko określić ale tak z tonę na godzinę (groch) a kasa wiadomo im mniej tym lepiej 

Opublikowano
MF675ursus napisał:

10 minut temu, rafal3939 napisał:

Nie da sie jakiegoś innego zamka dopasować, musi byc oryginal?

Nie musi być oryginał. To od czego proponujesz dopasować? Bo jak zacznę kupować podobnie wyglądające na "pałę" to może się uzbierać suma jak za oryginał

Napewno nie pasuje od serii mf 3xxx przynajmniej od lewych drzwi, trochę się różni A po drugie jest montowany tak jak by odwrotnie bo drzwi też się otwierają w drugą stronę, myślę że warto spróbować z prawych drzwi czy by nie podszedł, co dokładnie się stało w tym zamku? mój jak się rozpadł to zawiozłem do tokarza który to zregemerował i chodzi już z 5 lat.

Opublikowano
26 minut temu, witejus napisał:

najlepiej to wiedzieć co włożyć i kupić to co trzeba,bo metodą prób to można więcej wydać niż kosztuje oryginał tak jak z tym zamkiem powyżej,a zwłaszcza że ktoś zamontował silnik który pasował bez przeróbek od jakiegoś osobowego

Do mf serii 3xx podeszła dmuchawa od felicji za 20zł wystarczyło tylko wiatraki przełożyć .Kogo stać niech bierze nówkę za pińcet. 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v