Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, bratrolnika napisał:

Na pewno za 20tys.zl kupisz sprawnego zachodniego....

na pewno? ja kupiłem, i można kupić tylko trzeba poszukać 

5 minut temu, 6465 napisał:

Bo ty tego IHC na żywo nie widział.

może nie wygląda ale robi,

@mf362 nie słuchaj co gadają, jak ja słyszę 902 do tura to mi się odechciewa, w robocie jeździłem 904 z turem i kobyła straszna, jeśli chodzi o zwrotność to te małe zachodnie biją na głowę, a co do cen to w polsce dalej przeświadczenie jest że ursus to ursus i a tych starych zachodnich się boją dla tego takie tanie, na olx masz 2 deutz'y z turem 

https://www.otomoto.pl/oferta/case-ih-1046-4x4-ladowacz-czolowy-i-kabina-ciagnik-rolniczy-ID6DnRhb.html#3a064037d7 

bierz tego 

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, mf362 napisał:

Może nie jest igłą ale jakieś parametry trzyma sołtys byle czym by nie jeździł : )

Techniczne 100%sprawny a z wyglądu🤔🤔🤔🤔🤔

16 minut temu, Ursus932 napisał:

A ja bym brał 385 a lepiej młodszego 902

Do tura?

15 minut temu, 6465 napisał:

Ja go widział i słyszał. Pali na dotyk ale wygląd ma żeby nikogo nie urazić, średni. 

A sołtysa jumiz w betecie to dopiero rarytas. ☺

Będziesz następnym razem to dam ci pojeździć oboma ,dziś włożyłem z nudów Aku do rusacza(to nie jumz tylko MTZ 50)i pyk pali 😁jak się uporają z kukurydzą to zaczepiam dziada pod gnojare

• Thanks 1
Opublikowano
37 minut temu, bratrolnika napisał:

Na pewno za 20tys.zl kupisz sprawnego zachodniego....

23 dałem za fiata. 4 rok i dołożyłem pompkę zasilająca. Robi na 15 ha ornych tyle ze góry i kit nie ziemia plus łąki. Oprócz 20 arów kartofli bo w redliny się nie mieści robię nim wszystko. Praktycznie codziennie oprócz niedzieli jeżdżony.

Opublikowano

No nie wierzę to ile godzin rocznie robisz z 400 na tych 15 ha. Bo jak ciągnikiem 100 km  na ponad130 hektarach   jako pomocniczy 400 godzin  nie mogę zrobić a na pewno  4 miesiące stoi nie odpalany bo nie ma po co. 

Opublikowano

a ja na 40 to ciagnik 175 km ok 200 godzin, pomocnik 100 km miedzy 350 a 400 i ładowarka teleskopowa ok 400 godzin....I tez jak teraz ciagniki postawie postawie pod koniec pazdziernika to ten mniejszy zrobi pare godzin zimą a duzy stoi...Ładowarka co dzien prawie zima nie zima musi chodzić.

Opublikowano
40 minut temu, tomek73 napisał:

No nie wierzę to ile godzin rocznie robisz z 400 na tych 15 ha. Bo jak ciągnikiem 100 km  na ponad130 hektarach   jako pomocniczy 400 godzin  nie mogę zrobić a na pewno  4 miesiące stoi nie odpalany bo nie ma po co. 

A hodowla jest?

Opublikowano
37 minut temu, tomek73 napisał:

Na wiosnę dokładnie 12 marca zmienialem olej i wczoraj patrzyłem na filtr bo tam ma zapisaną ilość mtg to wyszło 668 z tym że jeszcze mam do zaorania jakies 5 ha i 5 ha do ppwtornej uprawy i sianie.

2 minuty temu, soltys48 napisał:

A hodowla jest?

W tej chwili przez zawirowania losowe znikoma, 4 sztuki, ale do mają, czerwca bywało i 14.

Opublikowano
57 minut temu, Mikruss napisał:

a ja na 40 to ciagnik 175 km ok 200 godzin, pomocnik 100 km miedzy 350 a 400 i ładowarka teleskopowa ok 400 godzin....I tez jak teraz ciagniki postawie postawie pod koniec pazdziernika to ten mniejszy zrobi pare godzin zimą a duzy stoi...Ładowarka co dzien prawie zima nie zima musi chodzić.

Kurde 5 mniej i szejsiuntkom obskocze a tu takie byki 😳

Opublikowano

no mógłbym to obrobić jakimś pierdkiem 80 km ale w tedy od rana do nocy zapierd...l. Była okazja to sie zmieniało ciągniki, co wyremontowałem  to sprzedałem i następny. I teraz sobie na spokojnie robię bez spiny a i niby koń 175 km a spala  w przeliczeniu na 1 ha mniej jak taki 80 km, do 100 km mam zawieszany opryskiwacz 1200 l, rozsiewacz 2 tony i kosiarke 3.2 m. Maszyn nie szukałem na siłę, jak trafiła sie odpowiednia okazja to brałem i mimo ze niektore mam po dobre kilka lat to spokojnie jeszcze bym je sprzedał z zarobkiem.

Opublikowano
2 godziny temu, Uziu92 napisał:

współczuję

każdy orze jak może 

2 godziny temu, Ursus932 napisał:

A czego, wiesz jak jest fajnie 🙃

No prawie 😎

właśnie to prawie, mimo wszystko jak się depnie gaz do dechy to ten banan na gębie się pojawia

Opublikowano
10 godzin temu, igor10246 napisał:

na pewno? ja kupiłem, i można kupić tylko trzeba poszukać 

może nie wygląda ale robi,

widziałem zdjęcie, i widziałem też litanię co będziesz w nim musiał poprawić....

10 godzin temu, tomek73 napisał:

na 13ha trzy małe ursusy razem kręcą z 600-700mtg...

Opublikowano
8 godzin temu, Uziu92 napisał:

noo super wyjcem się tłuc tyle czasu

No co zrobić, jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Ursus932 napisał:

A czego, wiesz jak jest fajnie 🙃

No prawie 😎

No ,za pośladkami dwa młoty kują beton,a na maskę osiada śmigłowiec. Wylazłemłem z tego ......... ,a tu syczy,i to z każdego koła,a powietrze jest. To nie kapcie to we łbie syczy. Silnik już zimny,a we łbie dalej pracuje.😐  Ale choć pośpiewać w nim można,nikt nie skapnie się że fałszujesz  [ nawet i ty]👍

Edytowane przez kizak
Opublikowano

Też najlepiej tym truchłem bez kabiny się robi

Choć tyle szumu głowie niema 😎

Opublikowano
22 godziny temu, galan99 napisał:

Najlepsza marka tanie ma narzędzia piła spalinowa 5 lat nie do zajechania .

Firma NAC gdzie produkcja

Produkcja wielu narzędzi odbywa się w Chinach, niezależnie czy to produkcja dużych firm czy małych. Każdej marce zależy na rentowności, ale należy pamiętać, że nie zawsze produkcja w Chinach musi oznaczać słabą jakość. Wystarczy na tapetę wziąć podkaszarki, opinie na temat tego sprzętu są naprawdę nie do zajechania.

Ja kupiłem piłę NAC  https://allegro.pl/oferta/pila-pilarka-spalinowa-galeziowka-nac-cst25-25-4cc-9592372161?bi_s=ads&bi_m=listing%3Amobile%3Aquery&bi_c=ZTY2NjNmZmMtZTIyMy00MzUzLTliZGUtZWYwMzQ0NzgzODgxAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=26d91b15-44e1-4f1f-a242-21c3ea028bbe jednym słowem szmelc. Już więcej nie kupię nic z tej firmy.

13 godzin temu, mf362 napisał:

To ten z AF na 100% chłopak ścieme od początku wali pięknie🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v