Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, gregory81 napisał:

Dziwny albo i nie dziwny przebieg, Nie wielki ciągnik. Jeżeli krajowy to jest duże prawdopodobieństwo że pracował na niewielkim gospodarstwie może wzięty na jakiś program unijny typu SAPARD.

Mam jx 70 z 2012r i ma 1350h. Przebieg tamtego jak najbardziej realny.

Problemem jest to że Cnh podaje jak dla mnie papierową moc.

Mój ma 3200dm³ i 4 cylindry. Ten z linku jest na 3 cylindrach i to przemawia za tym żeby jednak szukać tych 4 cylindrów.

Opublikowano
18 minut temu, kizak napisał:

Nie zapomnieć o policji i przeglądzie,tam mth,muszą się zgadzać,jak nie ciągnik, laweta,i dwa tygodnie ,,kwarantanny'',a ile,,spowiedzi''🙆‍♂️

Po wymianie licznika wystarczy zajechać na stację diagnostyczną zrobią adnotacje że licznik wymieniony wezmą 50 zł i po problemie.

Opublikowano

Co Wy z tymi licznikami? Przecież wymieniacie liczniki motogodzin (godzin). Rozporządzenie dotyczące kontroli policyjnych mówi wyłącznie o drogomierzach (to wiem na pewno) czyli licznikach kilometrów, a takiego urządzenia pomiarowego chyba żaden ciągnik nie posiada i jest to zgodne z jego homologacją. Myślę że diagności też muszą spisywać stan drogomierza - nie jestem tego pewien a szukać mi się nie chce.

Wiem, jeśli nie mamy nic do ukrycia, niech sobie spisują co chcą. W przeciwnym razie trzeba by "walczyć z systemem", a do tego potrzebny jest czas, zdrowe nerwy i pieniądze...

Opublikowano
25 minut temu, wlamaj1 napisał:

Co Wy z tymi licznikami? Przecież wymieniacie liczniki motogodzin (godzin). Rozporządzenie dotyczące kontroli policyjnych mówi wyłącznie o drogomierzach (to wiem na pewno) czyli licznikach kilometrów, a takiego urządzenia pomiarowego chyba żaden ciągnik nie posiada i jest to zgodne z jego homologacją. Myślę że diagności też muszą spisywać stan drogomierza - nie jestem tego pewien a szukać mi się nie chce.

Wiem, jeśli nie mamy nic do ukrycia, niech sobie spisują co chcą. W przeciwnym razie trzeba by "walczyć z systemem", a do tego potrzebny jest czas, zdrowe nerwy i pieniądze...

Dopiero ma to wejść że zostaną wyłączone z ustawy liczniki od ciągników i koparek i innych maszyn tego typu

Opublikowano
2 godziny temu, kizak napisał:

Nie zapomnieć o policji i przeglądzie,tam mth,muszą się zgadzać,jak nie ciągnik, laweta,i dwa tygodnie ,,kwarantanny'',a ile,,spowiedzi''🙆‍♂️

hahaha. ja pitole ale ludzie

Opublikowano
11 godzin temu, gregory81 napisał:

Jak bardziej przejrzałem zdjęcia to Case według mnie ma na przodzie założone nowe opony wnioskuje po 4 zdjęciu.

też się teraz przyglądam i jakieś za dobre jak na tyle mth.

15 minut temu, tomek73 napisał:

W Case bardzo mały przebieg jak na stan tylnych opon, bo przednie to 3 tyś mogą wytrzymać. 

NH tu raczej realny przebieg.

Ceny normalne.

Ceny są chyba brutto więc jak za taką używkę bardzo dobre.

2 godziny temu, Agrest napisał:

Mam jx 70 z 2012r i ma 1350h. Przebieg tamtego jak najbardziej realny.

Problemem jest to że Cnh podaje jak dla mnie papierową moc

Najgorsze jest to że szukam np. takiego Case jx60 i jest tylko jeden taki do kupienia, jx65 też nie znajdę, jedynie są te New Hollandy 2 na olx, szukałem też Deutza i był fajny 55km i (niby miał 400 mth 2017 r. i sprowadzony) ale od handlarza za 65 netto.

Opublikowano

Powiem tak. Jak kupiliśmy ciągnik już licznik nie działał, stanęło na 9mth tzn tak przeskoczyło bo nawet do 0 się zrównało jak wyjąłem go z deski ale na 9 stoi do dzisiaj(poprzedni właściciel robił przegląd na 1600mth a u nas każdy ciągnik robi po 100 godzin rocznie to umownie tak dodajemy) Juz dwa przeglądy przeszedł z zepsutym, na następnym przecież się jedzie płaci za papier że licznik zmieniony i tyle. Ciągnik więcej jeździ koło domu niż po drogach więc się nie martwię o kontrolę o którą teraz to ciężko w okolicy (dwa posterunki a mało policjantów). Najbardziej mi chodzi o obrotomierz bo będzie teraz pracował womem i chce widzieć ile obrotów na silniku. Najgorsze jest to że po numerze który jest na starym zegarze tylko w Czechach lub slowacji znalazłem, a w Polsce są liczniki takie ale nr się różni ale skala taka sama jest. Czy może być tak że chodzi tu o dopasowanie do prądniczki dwu i trzypinowej? Dla przypomnienia Zetor 9540

Opublikowano
5 minut temu, camo napisał:

Najgorsze jest to że szukam np. takiego Case jx60 i jest tylko jeden taki do kupienia, jx65 też nie znajdę, jedynie są te New Hollandy 2 na olx, szukałem też Deutza i był fajny 55km i (niby miał 400 mth 2017 r. i sprowadzony) ale od handlarza za 65 netto.

Jak cię bardzo nie pili to jeszcze coś się trafi a co do tego Same co wystawiłeś to był ciągnik brany bez kabiny a kabina puźniej była dołożona.w Ori kabinie masz wygłuszenie a tu masz gołe blachy i plastyki.A same roller albo Lamborghini lampo ?

Opublikowano
16 minut temu, Belaruss820 napisał:

Czy może być tak że chodzi tu o dopasowanie do prądniczki dwu i trzypinowej? Dla przypomnienia Zetor 9540

Tylko o to chodzi. Licznik od bizona liczy poprawnie w 7211

Opublikowano
19 minut temu, camo napisał:

jest jx60 z 2009r z 1300mth u goscia na podkarpaciu .niewiem ile by chcial ale sprzedal by bo chcial sie ze mna zamienic na mlodszy i wiekszy. wiem tylko ze bez klimy

Opublikowano
8 minut temu, camo napisał:

Szału z mocą nie oczekuj. Jeśli jest parę ha i budżet pozwoli to szukaj jx80 bo już jest mocniejsza przednia oś, większe koła masa.

Ja szukając uparlem się na deutz 70km ale diler kazał mi czekać miesiąc . Powiedziałem że nie mam czasu bo chcę w polu robić, pojechałem do case i wpłaciłem zaliczkę. Jak wracałem do domu z fakturą do zapłaty zadzwonił z deutza że znalazł ciągnik😁. Trochę mnie to zmartwiło, ale ostatecznie wyszło na plus. Bo i 20tys w kieszeni i 4 cylindry a nie 3. No i opinia kolegi który kupił zielonego, że nie ma polotu do case jx które po wsi jeżdżą.

Tylko ja byłem zaszufladkowany w mocy 70km. I to w sumie jeden z większych błędów życiowych,  bo wówczas powinienem kupić co najmniej jx 95. Kasa była na koncie ale dusza sknerusa się odezwała. 

Dilera deutza próbowałem przekonać że jak znajdzie ciągnik na już to wezmę i sadowniczy, wszystko za gotówkę. Szczerze to nie potraktował mnie poważnie. Teraz mogę mu podziękować bo sadowniki nie cieszą się dobrą opinią.  Kupiłem mccormick. 

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Szału z mocą nie oczekuj. Jeśli jest parę ha i budżet pozwoli to szukaj jx80 bo już jest mocniejsza przednia oś, większe koła masa.

szczerze mówiąc to mam areał który moge obrobić capkiem ale planuję się trochę rozwinąć i pola mi przybędzie tylko że nie obok domu a trochę dalej i zależy mi żeby skrzynia była szybsza bo jeszcze przez 2-3 lata będzie chodził w transporcie a pole też chciał bym szybciej obrobić bo nie mam czasu żeby robić w jednym polu pół dnia bo nie o to przecież chodzi. Nie szukam ciągnika na szybko bo być może nie będę w ogóle w tym roku kupował bo pierwsze muszę sprzedać swój. Podoba mi się Case jx70 ale to już troche duży i cena 94 tysiące ale stan wiadomo, kosztuje. O tego mi chodzi https://www.olx.pl/oferta/case-jx-70-700mth-jak-nowy-klimatyzacja-CID757-IDEdaYU.html

8 minut temu, szmergiel napisał:

jest jx60 z 2009r z 1300mth u goscia na podkarpaciu .niewiem ile by chcial ale sprzedal by bo chcial sie ze mna zamienic na mlodszy i wiekszy. wiem tylko ze bez klimy

szczerze mówiąc klima to nie problem a zawsze można ją dołożyć w razie czego, tylko tego ciągnika nie ma nigdzie na olx albo czymś innym żeby jakieś zdj obejrzeć?

Właśnie taki przebieg byłby idealny . Wiadomo że nie chcę kupić jakiegoś złomu gdzie zapłacę dużo a będę musiał wszystko remontować.

Opublikowano

Panowie jakie polecacie włączniki do świateł/halogenów w ciągniku?

Mam do podłączenia 5 par lamp, instalacja oczywiście na przekaźnikach, ale co polecacie aby długo wytrzymało?

https://allegro.pl/oferta/wlacznik-swiatel-dziennych-roboczych-12v-20a-20mm-8835000433

https://allegro.pl/oferta/przelacznik-dzwigniowy-metalowy-on-off-ts601-4-pin-7306055526?reco_id=4641d8be-a321-11ea-8325-b02628cf8f80&sid=3ec404f37aa2fad6253fa5dd6bb023427743f77ee2f01bb84454c4701b8c0118

Myślę, że nie powinny się spalić jeżeli będą one włączać przekaźnik a nie prosto na lampe.

Opublikowano
5 minut temu, camo napisał:

...zależy mi żeby skrzynia była szybsza ...

Podoba mi się Case jx70 ale to już troche duży

Tu kolejne oszustwo Cnh bo te ciągniki wyciągają max 32km/h, no ale to i tak lepiej niż ciapek. I tak na większości dróg nie pojedziesz szybciej.

Jx 70 to jx 60 ze zwiększoną dawką paliwa, którą sam możesz sobie zwiększyć śrubokrętem.

Więc tu bez znaczenia co kupisz. Dlatego warto iść już w jx80 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v