Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

w 3p całkowicie nie idzie zastąpić tego korka , A jaką loctite ma konsystencje ?

Nie wiem do czego to porownac, nie jest taki miekki jak sylikon i nie czuc octu. Troche podobny do kleju do szyb jak jest zimno i zgęstnieje. 

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano

powiedz to takiemu co mysli ze on najmadrzejszy i ze on kupi super auto za tyle kilkunastoletnie bo wszyscy wala w hxxja komisiarze a on i tak super kupi to by cie zjadl.😂oczywiscie  bezwypadkowe i do 200000km haha no bo bite to oszusci sprzedaja haha

Opublikowano
10 godzin temu, bratrolnika napisał:

a właśnie że im więcej masz pieniędzy do wydania na auto to tym ciężej coś znaleźć

jak masz 10tys.zł to wiesz że będzie miał kręcony przebieg, że pewnie był walony, z wymagań to masz tyle żeby jeździł i nie straszył wyglądem

ale jak masz do wydania więcej to się dopiero zaczyna-bo jak chcesz położyć np,. 40tys.zł to chciałoby się nie bite, wyposażone, i kolor żeby pasował... i wtedy zaczyna się jazda...

I tak i nie, zależy od klienta. Jak ktoś ciuła 15 lat żeby kupić sobie furę za 40 k to jest tak jak mówisz, a jak kupuje takie auto ktoś, kogo tak na prawdę na nie stać, to trochę to inaczej wygląda ;)

Opublikowano

mam merca z niemiec na blacie już prawie 350 tyś, zdjęte pewnie ze 100 tyś i wszystko jeszcze ori, dopiero zaczynają padać tulejki w zawieszeniu i łaczniki, jak rozbieram to zdziwienie, bo oryginalne jeszcze z rocznika samochodu z gwiazdą, silniczek suchutki, wtryski nie robione, 2 swiece zarowe padły  to też jeszcze ori siedziały z rocznika samochodu. Pracowało się na warsztacie i przyjezdzały te perełki co mają 188 albo 198 tyś przebiegu to nie było wiadomo gdzie ręce wsadzić, silniki, skrzynie zalane, zawieszenia rozwalone, szroty :D

Kolejna sprawa, sprzedawałem forda focusa w cenie lepszego roweru, albo najtańszego chinskiego skuterka, samochód w 90% sprawny, hamulce, zawiecha lux, aku 1,5 roczny, po wymianach oleju i filtrów, oleju w skrzyni, łożysk w piastach, nowy rozrząd, klima nabita i działająca,  jedyny mankament to miał robioną pompę i pompiarz zwalił sprawę, bo zaczął dużo palić jak na diesla no i nie miał już takiej pary jak przed naprawą, ale w mróz odpalał na widok kluczyka, zagrzany też odpalał na strzał, nie szarpał, nie przerywał, było okej, dało się normalnie jezdzić tym, to przyjechali z czujnikiem mierzyć 18 letnie auto i przywalili się że lampa z przodu trochę zaparowana, ale jak to w taką pogode lutowo marcową, także i takie asy są, nie obchodziło jak pokazywałem im stary zestaw rozrządu, że olej na bagnecie żółciutki, że opony zimowe z bieżnikiem 6 mm+ tylko problem mieli z zaparowaną lampą, gdzie taką można za 10-20 zł kupic na szrocie :D

Opublikowano
14 minut temu, Uziu92 napisał:

mam merca z niemiec na blacie już prawie 350 tyś, zdjęte pewnie ze 100 tyś i wszystko jeszcze ori, dopiero zaczynają padać tulejki w zawieszeniu i łaczniki, jak rozbieram to zdziwienie, bo oryginalne jeszcze z rocznika samochodu z gwiazdą, silniczek suchutki, wtryski nie robione, 2 swiece zarowe padły  to też jeszcze ori siedziały z rocznika samochodu. Pracowało się na warsztacie i przyjezdzały te perełki co mają 188 albo 198 tyś przebiegu to nie było wiadomo gdzie ręce wsadzić, silniki, skrzynie zalane, zawieszenia rozwalone, szroty :D

Kolejna sprawa, sprzedawałem forda focusa w cenie lepszego roweru, albo najtańszego chinskiego skuterka, samochód w 90% sprawny, hamulce, zawiecha lux, aku 1,5 roczny, po wymianach oleju i filtrów, oleju w skrzyni, łożysk w piastach, nowy rozrząd, klima nabita i działająca,  jedyny mankament to miał robioną pompę i pompiarz zwalił sprawę, bo zaczął dużo palić jak na diesla no i nie miał już takiej pary jak przed naprawą, ale w mróz odpalał na widok kluczyka, zagrzany też odpalał na strzał, nie szarpał, nie przerywał, było okej, dało się normalnie jezdzić tym, to przyjechali z czujnikiem mierzyć 18 letnie auto i przywalili się że lampa z przodu trochę zaparowana, ale jak to w taką pogode lutowo marcową, także i takie asy są, nie obchodziło jak pokazywałem im stary zestaw rozrządu, że olej na bagnecie żółciutki, że opony zimowe z bieżnikiem 6 mm+ tylko problem mieli z zaparowaną lampą, gdzie taką można za 10-20 zł kupic na szrocie :D

bo to byli ci madrzy co szukaja i szukaja i wszyscy oszusci a oni i tak lalke trafia. 😅a tak na powaznie to zal takich durnych ludzi naprawde,glupie jak but a wydaje mu sie ze madry

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

A jaki masz wielkości tunel?drewno posiadasz na opał?

15x5 wymiar posiadam, mylismy w sumie nad piecykiem w środku 

Opublikowano

Komisarze walą w ch... Dodatkowo jest nasycenie rynku autami i ciężko szybko sprzedać auto. 

Opublikowano

no ja rozumiem sprawdzać furę za 100 tyś  z czujnikiem czy na SKP jechać za te 100 zł na kontrol, zobaczyć co od spodu, zobaczyć co w zawieszeniu, hamulcach itp, czy coś nie kombinowane, nie spawane z 3 innych, ale auto za niecałe 3 tyś ? oblatywać z czujnikiem i doszukiwać się teori spiskowej w 18 letniej lampie ze jak zaparowana to bity był albo z przystanku odwijany ? :D nawet jak i bity to zrobiony i jak jedzie i nie sciąga przy hamowaniu i przyspieszaniu, nic nie bije, nie tłucze to czego tu szukać dziury w całym :D

• Like 2
Opublikowano

Co do aut, to ludzie kupują oczami, musi wyglądać. Przychodzi klient, ogląda, tu ryska tu odprysk i ucieka bo bite ale silnika nie odpalił. W większości nie jest to wina sprzedającego tylko kupujących. najgorsi tacy co szukaja auta dłuższy czas i w końcu kupią najgorszego grata ale z wyglądu pięknego grata a potem pretensja do sprzedającego.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v