Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecam rozmowę ze sprzedającym.

Zadzwoniłem i pytam ilo biegowy 12 czy 16 .

To jest nowy ciągnik ja nic nie kombinowałem.

Ale ile ma biegów?

Proszę Pana on był kupiony nowy tak jak stał na placu,  nic nie zmieniliśmy.

Czyli ile tych biegów?

Niech Pan zadzwoni do serwisu.

No a skąd będą wiedzieć co Pan ma?

Kupiliśmy jaki był.

Ile wyjść hydraulicznych?

Nic w sprawach technicznych nie zmieniliśmy

Policzy Pan.

No policzył. 3 pary

Z boku kabiny lub z przodu są dodatkowe wyjścia?

Proszę Pana  taki był i nic nie zmieniliśmy.

Jaka cena , to brutto netto?

Proszę Pana brutto to by było za mało, to cena do zapłacenia na umowę kupno sprzedaży.🤔

No ok. Człowiek starszy i naprawdę się nie zna, ale chociaż syn mógł podstawy w ogłoszeniu napisać a nie kopiować całą specyfikację.

Albo podać numer do siebie a nie ojca.

https://www.olx.pl/oferta/lamborghini-r1-55-lamborghihi-r1-55-maly-ciagnik-sadowniczy-fabrycznie-nowy-CID757-IDDi2q8.html

Opublikowano
19 godzin temu, Bananek napisał:

ta, teraz zrób to w apce

A kto kazał Ci pobierać aplikację, ja normalnie siedzę na telefonie przez przeglądarkę i mogę wszystko robić.

Opublikowano
2 godziny temu, PRIMO napisał:

Co to za siewnik i czy warto się tym interesować czy lepiej omijając z daleka?

https://www.olx.pl/oferta/siewnik-zbozowy-tive-3-metry-25-redlic-700-litrow-skrzynia-zasypowa-CID757-IDt3Fy7.html

Jak dla mnie  w takich sprawach to loteria, albo wygrasz  albo....szukał bym coś popularnego.Kuzyn  będzie  wymieniał park maszynowy,i będzie  handlowal isaria 600 i amazonkę  D8-30 super.

Opublikowano
Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

A kto kazał Ci pobierać aplikację, ja normalnie siedzę na telefonie przez przeglądarkę i mogę wszystko robić.

tak? to poliż się po łokciu. 😀😀

Opublikowano
3 godziny temu, slawek74 napisał:

producent c330 to raczej przewidział koksa za kierwnicą a nie olej do wspomagania 😁 16 lat trzydziestka z turem i bez zbędnych wspomagaczy mięczaki 😀😉

myślisz tymi swoimi przyczepkami ten piach wozić 😃

ta, to polecam w błocie c 360 ( o 330 nie mówię bo ba mniejsze przełożenie) i pełny krokodyl 1.6m i tak 3 przyczepy załaduj 

3 godziny temu, bratrolnika napisał:

jak żadnej nie mam, to czym będę woził...

ostatnio u brata, a chwilę później u szwagra założyłem wspomaganie elektryczne do c360, obaj plują sobie w brodę że dopiero teraz...

jak nie ma tura to znośnie na twardym, na miękkim albo przy orce to jak czasami odbije to tylko ręce z daleka 

1 godzinę temu, Y635 napisał:

panowie warto takie coś kupić na 25hektarów

https://www.olx.pl/oferta/fortschritt-323-CID757-IDCWqD9.html#d0a630b66d

https://www.youtube.com/channel/UCxR32yRdW2mHg5JAXMvOiHw gość specjalista od tych ciągników, złe maszyny nie są, jak na swoją moc uciąg bardzo doby niestety promień skrętu i prześwit to tragedia i odnośnie skrzyni biegów to chyba t25 ma bardziej logiczną chociaż nie wiem ( jednym i  drugim jeździłem ) za to części jak są to w cenie ursusów jak nie niższej, prosta mechanika i na 25 ha jako główny koń to nie był by zły ( jest mnóstwo przeróbek na sw400) tani (bardzo) i robi robotę 

Opublikowano
37 minut temu, Agrest napisał:

Polecam rozmowę ze sprzedającym.

Zadzwoniłem i pytam ilo biegowy 12 czy 16 .

To jest nowy ciągnik ja nic nie kombinowałem.

Ale ile ma biegów?

Proszę Pana on był kupiony nowy tak jak stał na placu,  nic nie zmieniliśmy.

Czyli ile tych biegów?

Niech Pan zadzwoni do serwisu.

No a skąd będą wiedzieć co Pan ma?

Kupiliśmy jaki był.

Ile wyjść hydraulicznych?

Nic w sprawach technicznych nie zmieniliśmy

Policzy Pan.

No policzył. 3 pary

Z boku kabiny lub z przodu są dodatkowe wyjścia?

Proszę Pana  taki był i nic nie zmieniliśmy.

Jaka cena , to brutto netto?

Proszę Pana brutto to by było za mało, to cena do zapłacenia na umowę kupno sprzedaży.🤔

No ok. Człowiek starszy i naprawdę się nie zna, ale chociaż syn mógł podstawy w ogłoszeniu napisać a nie kopiować całą specyfikację.

Albo podać numer do siebie a nie ojca.

https://www.olx.pl/oferta/lamborghini-r1-55-lamborghihi-r1-55-maly-ciagnik-sadowniczy-fabrycznie-nowy-CID757-IDDi2q8.html

Nie to żebym się na traktorach znał, bo u nas same ursusy, ale ten lambo to chyba nie jest dobr pomysł na zastępstwo landińca 

Przed chwilą, igor10246 napisał:

nie ma tura to znośnie na twardym, na miękkim albo przy orce to jak czasami odbije to tylko ręce z daleka 

Elektryczne wspomaganie odbija???

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

Elektryczne wspomaganie odbija???

nie, bez wspomagania, lubi odbić zwłaszcza w c330 a elektryczne jest fajne bez tura chociaż i tak nie dostosowane do takich obciążeń to daje radę jednak będę zwolennikiem hydraulicznego.  c360 + szerokie opony z przodu i tur nie wróżą długiego życia temu elementowi w wersji elektrycznej 

Opublikowano (edytowane)

Oczywiście hydrauliczne byłoby lepsze, ale koszt 300zl za elektryczne vs ponad 2tys.zl za hydrauliczne sprawił że póki co jest tańsza opcja, a obydwóch przypadkach tur jest używany kilka dni w roku do zwiezienia tylko i wyłącznie słomy, jak się sprawdzi to dobrze, jak nie-dam znać

Podobno elektryczne ma to do siebie że kierownica przestaje odbijać, np. przy przejeżdżaniu przez bruzdę

8 minut temu, Agrest napisał:

Ale mf 174 już by zastąpił

2812 handluj, to powiem bratu, może się skusi

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Podobno elektryczne ma to do siebie że kierownica przestaje odbijać, np. przy przejeżdżaniu przez bruzdę

Na hydraulicznym jest tak samo. Traci się wtedy "kontakt" z podłożem. Trochę dziwne uczucie na początku. 

Opublikowano (edytowane)

Kiedy to już mało warte a w żniwa zboże wozi. Jeszcze te 50h rocznie kręci😁

A i owoce wozi.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

W zamian mogę zaproponować c330m, rocznik 91, pierwszy właściciel, tylko w niedzielę do kościoła jezdzone, i to nie w każdą, przebieg bagatela 10000mtg, machniom???

Spory przebieg gdzie tyle nabila ? 

To tak jak mój sąsiad twierdzi ze ma 13000mtg a,pola moze ze 4ha (twierdzi ze 3b nabil tyle godzin) :D a ciagnik 88r 

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

W zamian mogę zaproponować c330m, rocznik 91, pierwszy właściciel, tylko w niedzielę do kościoła jezdzone, i to nie w każdą, przebieg bagatela 10000mtg, machniom???

No niestety. Mam już trzydzieche.

A u 2812 od nowości więc niech i emerytury doczeka😁

Opublikowano
5 minut temu, mf362 napisał:

Spory przebieg gdzie tyle nabila ? 

To tak jak mój sąsiad twierdzi ze ma 13000mtg a,pola moze ze 4ha (twierdzi ze 3b nabil tyle godzin) :D a ciagnik 88r 

Pierwsze dwadzieścia lat jako jedyny ciągnik na 13ha, warzywa, sad, krowy

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

Jest pewny deutz k100 z ładowaczem ale cena spora jak byś reflektował model ten można na 130 kręcić są dwa takie w okolicy zrobione

Ale jakoś deutz mnie nie kręci.

Choć chorowałem na niego tylko diler nie chciał za gotówkę współpracować. Więc kupiłem wówczas Casa. 

Opublikowano

Brat szuka agregatu uprawowego, z tym że ma ciężkie wymagania: 2,1m szeroki, wąski ząb, podwójne walki na docisku, no i do max. 100km od Sochaczewa (bo brat z tych co to muszą dotknąć i zobaczyć, w ciemno nie kupi), a dalej nie chce mi się jeździć (bo pewnie będę musiał z nim jechać przywieźć jakby coś

Może ktoś coś???

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v