Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@gregor1284 oczywiście nie wszyscy. Ale wielu się nabija z Andrzeja co sami nie wiele więcej osiągnęli przez lata.

@pafnucyJaskiej prawdy? Przecież ty tę prawdę o mnie cały wieczór głosisz. Przynajmniej tak ci się wydaje to po co piszesz.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

to dzieciuch. nudzi się w wakacje i tworzy epopeję

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Oj chłopie chłopie 

1 minutę temu, hubertuss napisał:

Jaskiej prawdy? Przecież ty tę prawdę o mnie cały wieczór głosisz. Przynajmniej tak ci się wydaje to po co piszesz.

ale nie odpowiesz? zawsze ten strach przed odkryciem kart? :D

Opublikowano (edytowane)

no i co Hubciu? co tam jeszcze wymyślisz? do moda znowu się poskarżysz? 🙆‍♂️

miłej nocy. niech ci się Anżej przyśni. :D

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
33 minuty temu, hubertuss napisał:

Tak działa trol. Najpierw jęczy, że musi ignorować bo mu sił brak. Oczywiście chodzi mu o mnie.

Tutaj chyba ignorował i testuje. Skoro ignorował to nie jest zainteresowany rozmową. I nie chce mieć do czynienia. Tak by pomyślał normalny człowiek.

Ale trol długo nie wytrzymał. Jeden dzień. Musiał się przykleić bo w nudnym życiu brakło mu rozrywki.

Drugi dzień i kolejna próba. Jakąś siostrę se ubzdurał. 

Gdzie ja opisałem co robię? Trolowi się nie odpowiada na jego głupie pytania. Bo trol tylko szuka pretekstu. Co cię obchodzi co robię? Na pewno nie żyję na koszt innych. A ty pisząc o mnie nierób tylko łżesz i opluwasz. Ale na święta pójdziesz do spowiedzi i komunii i będzie cacy.

A kim ty jesteś by go osądzać? Coś tam na tej gospodarce robi? Znasz go? Siedzi pod sklepem, lata do opieki? Nagraj film i pochwal się swoją gospodarką. Zobaczymy czego tam dokonałeś skoro tak osądzasz innych? Ile ha ziemi nakupiłeś przejęciu od rodziców? Ile maszyn ile zwierząt?  Tak jak @pafnucy, który mnie nie zna pisze o mnie nierób. A sam w swoim życiu coś nie bardzo pracował bo gospodarka chyba mała, że po środki na restrukturyzacje małych gospodarstw sięga. Robić się nie chciało? A znam takich co przez ostatnie 10 lat po 4 - 6 razy to co dostali od rodziców po powiększali jak nie lepiej. A @pafnucy dalej mały areał bo nierób i się nie chciało.

Ja nikogo nie osądzam , jestem widzem programu i kuźwa mam swoje zdanie , jeśli zdecydował się pokazywać publicznie to chyba zrozumiałe że ludzie będą i mają prawo ocenić 🤷‍♂️  

Nie muszę się tłumaczyć czego i ile mam , mi rozgłos i sława nie jest potrzebna 

Opublikowano
28 minut temu, Kowalsky30 napisał:

A niby czemu stary kawaler ma dokładać do czyichś dzieci? Mało kto się nie żeni z wyrachowania, raczej dlatego, że żadna/żaden go nie chce, do tego dodać jeszcze różnych niepelnosprawnych, chorych , czy rodziny, które tych dzieci mieć nie mogą  Nie uważasz, że te osoby  są pokrzywdzone nie tylko przez los, ale też przez system musząc płacić podatki na programy rządowe, a rodziny z dziećmi, dodatkowo odliczają ulgę prorodziną, czyli płacą mniejsze podatki, lub w ogóle Do tego rodzina z np. czwórką dzieci, ma ten przywilej, że nie musi harować za minimalną, gdyż dostanie z gopsu  ponad 600 zł na osobę, a 500+ plus się nie wlicza do dochodu A taki Andrzej co może? Ma dochód z ha przeliczeniowego i nie dostanie ani grosza, a jeść trzeba.

Widzę że  bajek się  kolega gdzieś  naczytał😯 Tak jest  super mieć  gromadkę dzieci to sobie zrób  i wychowuj, po Co masz tyrac na gospodarce czy w pracy skoro tak jest pięknie wszystko za darmo.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Kowalsky30 napisał:

A niby czemu stary kawaler ma dokładać do czyichś dzieci? Mało kto się nie żeni z wyrachowania, raczej dlatego, że żadna/żaden go nie chce, do tego dodać jeszcze różnych niepelnosprawnych, chorych , czy rodziny, które tych dzieci mieć nie mogą  Nie uważasz, że te osoby  są pokrzywdzone nie tylko przez los, ale też przez system musząc płacić podatki na programy rządowe, a rodziny z dziećmi, dodatkowo odliczają ulgę prorodziną, czyli płacą mniejsze podatki, lub w ogóle Do tego rodzina z np. czwórką dzieci, ma ten przywilej, że nie musi harować za minimalną, gdyż dostanie z gopsu  ponad 600 zł na osobę, a 500+ plus się nie wlicza do dochodu A taki Andrzej co może? Ma dochód z ha przeliczeniowego i nie dostanie ani grosza, a jeść trzeba.

Nie zgadzam się , Ci bezdzietni kiedyś a może i już w pewnym stopniu korzystają lub  będą korzystać z dobrodziejstwa że ktoś urodził dzieci , kto będzie pracował na PKB ? Kto opiekował ? Kto leczył chorych itd. Ty tego może nie dostrzegasz ale korzyści są dla całego społeczeństwa że ktoś podjął się trudu utrodzenia i wychowania dzieci 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano (edytowane)

Nie mam gromadki, ale potrafię obiektywnie patrzeć na sprawę Skoro dzieci, to taki kłopot mogłeś sobie już po jednym  osobne łóżko kupić, odseparować od żony i też byś się wyspal XD a nie płakac jak Pafnucy , że obiady kupował. A kto miał kupować, Andrzej ? 

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano (edytowane)

A kto tu płacze? Widać  że  masz jedno i pewnie zazdroscisz tym co mają wiecej bo wiecej wezmą zasiłków czy o co Ci chodzi? 🤦‍♂️

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
8 godzin temu, marcin19071980 napisał:

To już jest tak nudne i żenujące że naprawdę żal oglądać. Tu niedaleko jest gospodarstwo gdzie rolnik w wypadku stracił dzieci i żonę a do  tego spaliła mu się stodołą że sprzętem. Gość wygląda jak wrak i sam jakoś to wszystko próbuję odbudować i przeżyć. Jakoś nikt nie daje mu prasy tura traktora ani nawet wiaderka a jeszcze komornik zabrał mu 1,5hektara za dług bo miał kredyt na traktor który spalil się w tej stodole. Więc naprawdę nie pie..... że to dobrze że w im pomagają bo ten cały Anżej jest h.... wart a idioci się nad nim użalają.I nie zazdrość przezemnie przemawia tylko wk..... na wspomaganie cwaniaków i nierobow. 

Proszę daj namiary na tego gospodarza może ktoś kto może pomorze. Może jakaś zbiórka.

7 godzin temu, Kowalsky30 napisał:

Najpierw piszesz, że mu nikt nawet wiaderka nie dał, a na raz z owsianką cała wieś pojechała xd. Tyle warte jest  Twoje i reszty pisanie. Dobrze Andrzej robi , niech wykorzysta swoje 5 minut. Móże Radka Majdana się czepcie teraz xd. 

Nienawidzę dziada☺️

Opublikowano (edytowane)

Ja się w jego życie nie wtrącam .Zalatwilem mu robote w Niemczech bo chciał się od tego oderwać i jeszcze by mnie op...... że wywlekam jego sprawy w internecie. Namawiałem go kiedyś na zbiórke to się poprztykalismy za honorowy taki typ człowieka. Dzięki za dobre serce. Właściwie nawet nie powinienem tego opisywać ale jak czytam o wspomnianym osobniku to mnie coś trafia. A takich sytuacji i przykładów jest mnóstwo. Kto jest z powiatu sieradzkiego to pewnie już wie o spalonym gospodarstwie dwa dni temu od pioruna. Też jest tam teraz lipa i jakoś Agro unia z pomocą nie spieszy a to tylko 6km dalej. Mało medjalne. 

Edytowane przez Gość
Literówki
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Ja nikogo nie osądzam , jestem widzem programu i kuźwa mam swoje zdanie , jeśli zdecydował się pokazywać publicznie to chyba zrozumiałe że ludzie będą i mają prawo ocenić 🤷‍♂️  

Dlaczego mają prawo oceniać kogoś kto im dał prawo oceniania kogoś? Ludziom za ploty to bym języki u..bała przy samej d*pie 😏

Edytowane przez kasia0122
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, marcin19071980 napisał:

To już jest tak nudne i żenujące że naprawdę żal oglądać. Tu niedaleko jest gospodarstwo gdzie rolnik w wypadku stracił dzieci i żonę a do  tego spaliła mu się stodołą że sprzętem. Gość wygląda jak wrak i sam jakoś to wszystko próbuję odbudować i przeżyć. Jakoś nikt nie daje mu prasy tura traktora ani nawet wiaderka a jeszcze komornik zabrał mu 1,5hektara za dług bo miał kredyt na traktor który spalil się w tej stodole. Więc naprawdę nie pie..... że to dobrze że w im pomagają bo ten cały Anżej jest h.... wart a idioci się nad nim użalają.I nie zazdrość przezemnie przemawia tylko wk..... na wspomaganie cwaniaków i nierobow. 

7 godzin temu, marcin19071980 napisał:

Ja się w jego życie nie wtrącam .Zalatwilem mu robote w Niemczech bo chciał się od tego oderwać i jeszcze by mnie op...... że wywlekam jego sprawy w internecie. Namawiałem go kiedyś na zbiórke to się poprztykalismy za honorowy taki typ człowieka. Dzięki za dobre serce. Właściwie nawet nie powinienem tego opisywać ale jak czytam o wspomnianym osobniku to mnie coś trafia. A takich sytuacji i przykładów jest mnóstwo. Kto jest z powiatu sieradzkiego to pewnie już wie o spalonym gospodarstwie dwa dni temu od pioruna. Też jest tam teraz lipa i jakoś Agro unia z pomocą nie spieszy a to tylko 6km dalej. Mało medjalne. 

Jeśli ten człowiek nie chciał to do kogo pretensja? Powiedz jakim prawem osądzasz ludzi, którzy sami dają komuś pieniądze? Jakim prawem wyzywasz ich od idiotów? Oczywiście, że zazdrość przez ciebie przemawia. Wmówiłeś sobie, że Andrzej to nierób choć go nie znasz a on nie siedzi pod sklepem czy w opiece. I teraz osądzasz, że skoro nierób to nie zasługuje na to by coś dostać. A iluś ludzi, których też nie znasz wyzywasz od idiotów. Bo nie dali jakiemuś rolnikowi, który jak się okazuje jest honorowy i by nie chciał. Jak to mówią pretensje do garbatego, że ma dzieci proste.

Jak się ktoś z powiatu sieradzkiego spalił i wiesz kto. To może choć napisz do tej agro unni może się zainteresują. Zamiast się żalić w necie na tych co coś dostali i wyzywać darczyńców od idiotów to napisz jakiegoś e maila do nich czy do kogoś innego. Choć tyle zrób. Bo może oni nie wiedzą a zaraz okaże się, że ten też nie potrzebuje pomocy bo honorowy a ty żale wylewasz.

8 godzin temu, pafnucy napisał:

no i co Hubciu? co tam jeszcze wymyślisz? do moda znowu się poskarżysz? 🙆‍♂️

miłej nocy. niech ci się Anżej przyśni. :D

Nie podzielam twojej orientacja. Andrzej chyba też nie bo on kobiety szuka.

8 godzin temu, Ursus932 napisał:

Ale oczywiście możesz oceniać to co widzisz w tv.

9 godzin temu, Ursus932 napisał:

To czemu się oburzasz jak ktoś napisze na Andrzeja , leń czy nierób ? Kiedy to po części prawda 

Z tym, że nierób to jest określenie uważane w naszym języku za pogardliwe i oznaczające, że ktoś nic nie robi. To już nie jest ocena a obelga. Gdyby ten Andrzej siedział w kryminale czy pod sklepem czy latał do opieki po zasiłki. To można było by o nim to napisać. Ale on jednak pracuje. Coś tam robi na tej gospodarce. Może nie jest wzorem pracowitości. Ale nierób to duża przesada jeśli o niego chodzi. Wielu tu się uważa za ekspertów od pracy na roli. Mnie zdumiewa jak można myśleć, że nierób jest w stanie obrobić 30 ha plus zwierzęta zdezelowanym sprzętem. Gdzie obornik trzeba widłami ładować i ciuki. Gienek pomaga i brat to fakt. Ale sam Gienek czy Jarek tej gospodarki nie obrabiają

To tak jak z @pafnucyma małą gospodarkę. Ktoś powie nierób. Bo taki Tomek z serialu zaczynał od małej a teraz co ma. Czyli co @pafnucy się nie chciało za bardzo albo głowy niemiał do tego? A Tomkowi się chciało i głowę miał? Ale nie zna się ani tego ani tego. Pisałem o @pafnucy wczoraj nierób by pokazać jakie to miłe określenie pisane przez kogoś kto go nie zna. Wątpię by coś z tego zrozumiał bo to trol. Ale tak to jest jak się wyzywa ludzi co ich się nie zna. A tu wyzwiska lecą w co drugim poście i każdy tłumaczy, że tylko ocenia. Zresztą @pafnucy nie znając mnie również wyzywa od nierobów. A coś mi się widzi, że choć chyba młodszy jestem to więcej zapracowałem od niego. Chociaż może on się więcej napracował.

PS nie mam nic do ludzi co mają małe gospodarki i nie oceniam ich. Pokazuję tylko jak na podstawie takich pozorów można krzywdzić kogoś, kogo się nie zna wyzywając go nie słusznie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Słońce jeszcze śpi a hubertuss już  pisze  ,daj spokój chłopie szkoda zdrowia 

Wcześniej już  pisałem że  Andrzej jest mądrzejszy i cwanszy niż  sie wszystkim wydaje ,wykorzystuje popularność z premedytacją  ale pewnie wielu by tak zrobiło , czy to dobrze moim zdaniem  nie ale świat nigdy nie był  sprawiedliwy 

Śmieszą  mnie teksty  typu ,,prawdziwi rolnicy wspaniali ludzie,,itp znam wspanialszych i prawdziwszych rolników 

Dzięki Andrzejowi niektórzy skorzystają  bo lepszej  i tańszej  reklamy nie znajdą 

Opublikowano

gościo najpierw opierdziela innych za gadanie o kimś! A następnie przechodzi do niepochlebnego opisu mej skromnej osoby. 😄

On musi być Chadem. 😁

Opublikowano
19 minut temu, Łolek napisał:

Słońce jeszcze śpi a hubertuss już  pisze  ,daj spokój chłopie szkoda zdrowia 

Wcześniej już  pisałem że  Andrzej jest mądrzejszy i cwanszy niż  sie wszystkim wydaje ,wykorzystuje popularność z premedytacją  ale pewnie wielu by tak zrobiło , czy to dobrze moim zdaniem  nie ale świat nigdy nie był  sprawiedliwy 

Śmieszą  mnie teksty  typu ,,prawdziwi rolnicy wspaniali ludzie,,itp znam wspanialszych i prawdziwszych rolników 

Dzięki Andrzejowi niektórzy skorzystają  bo lepszej  i tańszej  reklamy nie znajdą 

Właśnie Andrzej myśli ze jest cwany bo dostał belarke a tak naprawdę to agrounia jest jeszcze cwańsza bo dzięki ludziom którzy się zrzucili dostala reklame za darmo 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Bo agrounia tylko na tym żeruje aby się pokazać gdzie coś się dzieje gdzie jest szum i spora widownia... Przykładowo jak Grześ z Gra o plon z nim rozmawiał aby nagłośnić sprawę odnośnie kontraktacji byków to nie był tym tematem zainteresowany woli w Plutyczach się lansować

Edytowane przez Roki212
Błąd
Opublikowano (edytowane)

@radekz200 o tym właśnie  mówię tak samo ci od tura firmowe koszulki nazwa firmy wymieniona  kilka razy  przecież  to nie przypadek  @jaco512 Agnieszka z Jarkiem dostali odznaczenie  a Andrzej  maszyny i kto na tym lepiej wyszedł zauważ że  normalność się  nie opłaca ,taki obecnie  mamy system wartości

@radekz200 sąsiad dzwonił?

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

Gregor1284, miałes rację. Nie warto się odzywać. Dodam tylko że prezes Agro Uni doskonale wie o pożarze to 6km od jego domu. 

Opublikowano
14 minut temu, Roki212 napisał:

Przykładowo jak Grześ z Gra o plon z nim rozmawiał aby nagłośnić sprawę odnośnie kontraktacji byków to nie był tym tematem zainteresowany

Grześ sam wdepnął w g*wno i nie był bez winy

33 minuty temu, radekz200 napisał:

Właśnie Andrzej myśli ze jest cwany bo dostał belarke

A tak naprawdę to nie wiadomo kto jest faktycznym właścicielem prasy,na kogo jest wystawiona faktura .

Opublikowano
16 minut temu, Łolek napisał:

@radekz200 o tym właśnie  mówię tak samo ci od tura firmowe koszulki nazwa firmy wymieniona  kilka razy  przecież  to nie przypadek  @jaco512 Agnieszka z Jarkiem dostali odznaczenie  a Andrzej  maszyny i kto na tym lepiej wyszedł zauważ że  normalność się  nie opłaca ,taki obecnie  mamy system wartości

@radekz200 sąsiad dzwonił?

Nieee 

Opublikowano
44 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Gregor1284, miałes rację. Nie warto się odzywać. Dodam tylko że prezes Agro Uni doskonale wie o pożarze to 6km od jego domu. 

Ano widzisz, prawdy nie lubią niektórzy. A Kołodziejczak? Sprzedajny śmieć 

• Like 1