Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ale nasi też se mogli ten kapitał zapewnić. W bankach nigdy nie brakowało kasy na kredyty. Ale to nie o to chodzi. Morał tej historii jest taki, że nasi wszystkie rozumy pozjadali i skazali Niemca na klęskę. Bo oni wiedzą lepiej. A wyszło, że nie wiedzieli.,

25 minut temu, Pigmei napisał:

Jak My przedstawialiśmy swoje zdanie  to twierdziłeś że sobie wmawiamy to i owo, teraz nie mając argumentów i dowodów na złe traktowanie Andrzeja przez Gienka  próbujesz   mnie  atakować, 

No i wilk stał się ofiarą wpadając we własne sidła .  :PxD

A gdzie ja piszę, że Andrzej Gienka źle traktuje? To, że któryś na któregoś w nerwach krzyknie to jeszcze nie złe traktowanie. Możesz to nazwać brakiem szacunku. Ale tłumaczyłem dlaczego może tak być. Gienek za kołnierz nie wylewa. I sami to pisaliście. Sami pisaliście, że turyści przywożą alkohol i może się wykończyć. A teraz chcecie na to dowodów ode mnie, że Gienek nadużywa alkoholu choć sami to pisaliście. To jest hipokryzja. Po raz kolejny wmawiasz sobie coś, czego nie napisałem. I z tym co sobie wmówiłeś próbujesz dyskutować. Ty rozumiesz w ogóle język polski? Bo widzę, że nie. Próbujesz tutaj tylko bić pianę. Bo znowu czegoś nie rozumiesz.

I jeszcze piszesz, że wpadam we własne sidła. Człowieku ty tu za każdym swoim wpisem wpadasz we własne sidła. Bo pokazujesz tylko, że mowy ojczystej nie rozumiesz i się kompromitujesz. Gdzie ja napisałem, że Andrzej źle traktuje Gienka?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
Cytat

A gdzie ja piszę, że Andrzej Gienka źle traktuje? T

Pisałem o twojej opinii o traktowaniu  Andrzeja przez Gienka, nie na odwrót jak wyżej napisałeś , a chodziło mi o to

2 godziny temu, hubertuss napisał:

Oczywiście, że Andrzej nie jest zaradny życiowo. Wystarczy wziąć Tomka. On też brał kredyty i ma. A Andrzej z Gienkiem tak sobie robią by na życie starczyło. Jak to u nas mówią ani za nimi ani przed nimi. On nie to, że jest totalnym leniem. Bo leń siedział by pod sklepem za forsę z opieki. On coś tam robi. Ale nie umie tego wszystkiego ogarnąć. A to, że czasem pogoni Gienka. Gienek jako alkoholik też nie jest dla niego słodki. Tylko tego nikt nie widzi bo w tv nie pokazują. Mamy obraz jednej strony, że Andrzej Gienka nie szanuje.

Załapał w końcu?

Opublikowano (edytowane)

A co ty uważasz, że jak ktoś nadużywa alkoholu to jest słodki dla rodziny w sensie dobry? Uważasz, że rodzina czuje się z nim świetnie? Miałem na mysi to, ze jeśli w domu ktoś nadużywa alkoholu to jest dla tej rodziny uciążliwy, mają z nim problemy i są nerwy. Serio tego nie pojmujesz? Jedno wynika z drugiego. Jeszcze nie widziałem, żeby jakaś rodzina cieszyła się z alkoholika i móiła,że to dla nich prawdziwa słodycz. Jak byś się czuł jak byś tłumaczył ojcu, żeby nie pił a on by dalej to robił? Nie wkurzał byś się?

Opublikowano (edytowane)

Niestety życie z alkoholikiem wyzwala nerwy u wszystkich. Tylko formowi trole będą teraz przekonywać, że jest odwrotnie. Choć nie dawno sami pisali, że Gienek nadużywa. To teraz żądają dowodów i alkomatów. Byle by tylko była draka.

Opublikowano
1 godzinę temu, kasia0122 napisał:

A u Ciebie jak jest? Bo Ty tylko o kimś byś żartował a o sobie to nic nie napiszesz. Czy może nie ma się czym chwalić.🤗

Powiem tak słowami Kolegi, nie mam się czym chwalić, ani czego wstydzić   :P   ale z siebie też lubię żartować.   :)

Opublikowano (edytowane)

Dawaj dowody że tak jest w tym konkretnym przypadku a nie przypuszczenia, bo zaraz kto dowali że wmawiasz to sobie albo ze tak chcesz się dowartościować :S

Nadużywanie czegokolwiek  samo w sobie jest problemem, ale nie stawiaj znaku równości z traktowaniem drugiej osoby, bo w tym przypadku nie masz  na to dowodów.

To że ty znasz podobnych jemu, tak jak znasz takich co maja ciemno w oborach /dyskusja sprzed kilku tygodni/ nie znazcy że istnieje tylko jeden wzór który tylko ty znasz.

Edytowane przez Pigmei
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Daj już spokój nie kompromituj się. Poległeś tu we wszystkim.. Wmawiałeś, że pisałem coś czego nie napisałem i dalej brednie piszesz. Jakich ty znowu chcesz dowodów? Sam to wszystko nie dawno pisałeś, że nadużywa,, że się wykończy a teraz chcesz dowód na to co pisałeś? Śmieszny jesteś.

JA tu nie stawiam żadnych znaków równości. Tłumaczę ci, że nadużywanie alkoholu powoduje sytuacje konfliktowe i nerwowe w rodzinie w każdej rodzinie. Czasami nerwy puszczają jak u każdego. Jeszcze nie widziałem takiej rodziny co by się z alkoholika cieszyli. A ty dalej nie potrafisz tego zrozumieć i piszesz o jakimś traktowaniu o którym ja w ogóle nie piszę. Potrafisz intelektualnie ogarnąć tę dyskusję czy dalej będziesz sobie zmyślał i kłócił się z tym co zmyślisz sam? Ty nie umiesz odpowiedzieć na to co ja pisze. To zmyślasz, że niby pisze to co ci pasuje i potem się z samym sobą kłócisz.

Wbij se w końcu do tego ptasiego mózgu, że jak ktoś na kogoś w nerwach krzyknie to nie jest traktowanie jako całość relacji miedzy nimi. To jest chwilowy stan nie oddający tego, ze ktoś kogoś źle traktuje. Jak krzykniesz na dziecko to co też je źle na co dzień taktujesz>? Normalnie ręce opadają. Sieczka w głowie ale ambicje i ego wielkie.

Opublikowano

W niedzielę miałeś mi udowodnić omylność w kwestii Andrzeja, nie dałeś rady. Tteraz też nic nie masz na potwierdzenie swojego zdania więc sam przestać zmyślać i pisz  tak aby niikt nie miał wątpliwości co to twojej opinii. Przy okazji czytaj uważniej bo znowu pomylisz kto kogo  jak traktuje.

Opublikowano

Miałeś mi udowodnić że Andrzej nie oczekuje maszyn, zamiast tego wciskałeś mi  gadkę o zrzutkach.

Jak na coś nie masz dowodu to tego nie pisz, i tyle w temacie.

Opublikowano

Lepiej pokaż nagranie gdzie mówi, że chce kolejnych zrzutek na nowe maszyny. Pokaż nagranie gdzie mówi, że chce nowych maszyn za forsę z kolejnych zrzutek. Bo to zdaje się ty zmyślasz coś czego nie powiedział wiec udowodnij to.

Opublikowano

Kurła ty znowu o zrzutce O.o

Wyjaśniałem to kilka razy w niedzielę, a ty miałeś udowodnić że nie oczekuje ich ,  jak tego nie ogarniasz  to trudno, pusta dyskusja.  :(

Opublikowano (edytowane)

@Pigmei Ja mam udowadniać? Ty zmyślasz, że ktoś czegoś oczekuje choć o tym nie mówi a ja mam udowadniać?  Ja nie zmyślam tylko ty. Więc udowadniaj, że nie zmyślasz.

@pafnucy ty się dobrze czujesz? Ja ma pokazywać coś gdzie nie mówi skoro twierdzę, ze nie mówi o kolejnych zrzutkach? Coś się zapętliłeś w tym trolowaniu z @Pigmei

Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

Lepiej pokaż nagranie gdzie mówi, że chce kolejnych zrzutek na nowe maszyny. Pokaż nagranie gdzie mówi, że chce nowych maszyn za forsę z kolejnych zrzutek. Bo to zdaje się ty zmyślasz coś czego nie powiedział wiec udowodnij to.

To lepiej ty pokaż gdzie nie mówi 😁

Opublikowano

Sprawdź średnią postow w tym temacie, a wynik pokaze trola ktory wies widzi na obrazku a poucza wszystkich. 

Idz pojeździc hulajnogą w parku lepiej

Opublikowano (edytowane)

@PigmeiNa takiej, że nie potrafisz pokazać nagrania gdzie mówi, ze chce kolejnych zrzutek na kolejne maszyny. Czyli kłamiesz i nie umiesz udowodnić.

@pafnucy tu nie o średnią postów chodzi tylko o bzdury, które pisałeś powyżej. Po prostu często gęsto piszesz byle co aby pisać. Podobnie jak @Pigmei i kilku innych. Powtarzacie bzdury, których nawet udowodnić nie umiecie.

Opublikowano

I taka z tobą rozmowa, najpierw oskarżysz później się wykręcasz od odpowiedzi .  tylko do zbiórek wszystko sprowadzasz tak jakby łazienka czy szambo z nich też postało bo musiało powstać

Opublikowano (edytowane)

@Pigmei kruka piłka. Ja ci zarzucam, ze kłamiesz twierdząc, że Andrzej chce kolejnych zbiórek na kolejne maszyny. Udowodnij mi, że nie mam racji. Pokaż takie nagranie. Gdzie mówi, że chce kolejnych zbiórek. Albo po prostu kłamiesz.

Opublikowano (edytowane)

Czy ty w ogóle ogarniasz czytanie ze zrozumieniem? Czy pisałem że oczekuje zbiórek? NIE,  więc nie wciskaj mi tego  o zbiórkach sam piszesz  niewiadomo po co, może uważasz ze to jedyny sposób by cokolwiek tam powstał.

Jak twierdzisz że piszę o jakichś zbiórkach to i to udowodnij,  jak nie dasz rady to przynajmniej przyznaj się do błędu.

Edytowane przez Pigmei
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Na nagraniach Andrzej mówi że musi powstać. Czyli to określenie można interpretować na różne sposoby. O partnerce też tak mówi. Skoro ma powstać to znaczy że się jeszcze nie urodziła. Nie została poczęta. Do maszyn też można zastosować taki sposób rozumowania. Musi powstać czyli ktoś musi to zaprojektować i wykonać specjalnie dla Jędrzeja.

Nie mowię po andrzejowemu to może błędnie kombinuje. Jak coś to poprawiajcie.

Edytowane przez Luki995
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Pigmei napisał:

Jak twierdzisz że piszę o jakichś zbiórkach to i to udowodnij,  jak nie dasz rady to przynajmniej przyznaj się do błędu.

A więc się przyznaję:

Zadałem ci w niedzielę między innymi takie pytanie.

Dnia 11.07.2021 o 11:30, hubertuss napisał:

No ale czy on wyskoczył i mówił by kolejne zbiórki robić? Szukasz problemów, których nie ma. Mówił co mu potrzebne. Ty nie planujesz nowych zakupów czy inwestycji? Nie rozmawiasz z kolegą czy sąsiadem mówiąc ,że to czy tamto by się przydało kupić?

Ty mi odpisałeś cytując powyższy post

Dnia 11.07.2021 o 11:51, Pigmei napisał:

Szukam problemów? xD  Jest cel w takim jego gadaniu i  w taki sposób  wymyśla kolejny powód zbiórki, a to mu się już baardzo opłaca.

Czy jesteś zatem gotów przyznać, że jesteś trolem z sieczką w głowie, który nawet nie wie co pisze i u którego ego przerasta możliwości intelektualne? Ty chciał byś udowodnić, że jesteś mądrzejszy niż jesteś A udowadniasz po prostu, że jesteś głupi. Chciałeś dowodów to masz. Przyznałem się.

17 minut temu, bratrolnika napisał:

zapomnij

Patrz jak elegancko się przyznałem. Ciekawe czy dalej będzie błaznował? Czy się uspokoi?