Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, dsbh napisał:

Wiesz ja bym miał problem z kwalifikacją takiego postu, nawet gdybyś go Ty napisał czy ktokolwiek inny. Jest tylko w domyśle. Co innego gdy cytujesz kogoś i pod spodem cytatu coś sugerujesz. Tylko pamiętaj, że to jest tylko moje zdanie i o ile Cię znam to się z nim nie będziesz zgadzał.

Interpretacja jest prosta jak cep. Jeden użytkownik rozmawia ze mną. Odnosi się do mojego wpisu cytując go. Drugi użytkownik pod jego wpisem dodaje swój o idiocie. Aby z tym idiotą nie rozmawiał. No to dalej nie wiesz z kim rozmawiał @witejus i odnośnie kogo @jacek1296 zamieścił ten cytat? Naprawdę to dla ciebie takie trudne? Czy po prostu nie chcesz przyznać racji bo to o mnie chodziło? Prawdopodobnie gdyby chodziło o kogoś po tej waszej stronie, interpretacja dla ciebie była by banalnie prosta. A tak jest trudna.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
hubertuss napisał:

10 minut temu, dsbh napisał:

Wiesz ja bym miał problem z kwalifikacją takiego postu, nawet gdybyś go Ty napisał czy ktokolwiek inny. Jest tylko w domyśle. Co innego gdy cytujesz kogoś i pod spodem cytatu coś sugerujesz. Tylko pamiętaj, że to jest tylko moje zdanie i o ile Cię znam to się z nim nie będziesz zgadzał.

Interpretacja jest prosta jak cep. Jeden użytkownik rozmawia ze mną. Odnosi się do mojego wpisu cytując go. Drugi użytkownik pod jego wpisem dodaje swój o idiocie. Aby z tym idiotą nie rozmawiał. No to dalej nie wiesz z kim rozmawiał @witejus i odnośnie kogo @jacek1296 zamieścił ten cytat? Naprawdę to dla ciebie takie trudne? Czy po prostu nie chcesz przyznać racji bo to o mnie chodziło? Prawdopodobnie gdyby chodziło o kogoś po tej waszej stronie, interpretacja dla ciebie była by banalnie prosta. A tak jest trudna.

a czy to jest na temat? długo jeszcze będziesz udawał poloniste? sklej wary i wynocha

Opublikowano (edytowane)

@gregor1284Jak budowa cepa jak cep u nas to na jedno wychodzi. Taki skrót myślowy. Tak samo jak czasami na niektóre ciągniki bez elektroniki np. mówią to prosty traktor.

@DANDYS a kim ty jesteś by pisać mi wynocha? Jak mnie atakują to mam prawo się bronić. Jak do mnie piszą to mam prawo odpowiadać. Jak ci się nie podoba to mogę cię tak samo zgłosić. Bo odpowiadać ci chamstwem nie mam zamiaru. Sklej wary? Gdzie takich haseł uczą?

Opublikowano
52 minuty temu, hubertuss napisał:

Więc z niego skorzystaj.

Coś tam wczoraj mod pisał by nie kopać się z koniem tylko raportować. Więc proszę cię bardzo. Zgłoszone. Bo nie mam zamiaru dyskutować na tym poziomie.

Chyba trochę przesadzasz 🤦‍♂️ więcej dystansu

Wczoraj nie jaki @PRIMO napisał pod moim adresem niemądry , i co mam od razu lecieć do moda 🙆‍♂️

Opublikowano
10 minut temu, hubertuss napisał:

Co mnie podkusiło z tym Twainem to nie wiem, po co mi to było :ph34r:. Se mogłem iść swoją drogą tak jak zwykle :P.

W domyśle chodziło o Ciebie ale cytat który nie odnosi się do nikogo trudno jest zakwalifikować. Sam jestem ciekawy jak to mod rozwiąże.

14 minut temu, hubertuss napisał:

Prawdopodobnie gdyby chodziło o kogoś po tej waszej stronie,

Po jakiej waszej coś mi znów sugerujesz ? Byłem u witejusa na koncie z ciekawości aby sprawdzić czy rzeczywiście robi błędy, wszystkich stron aktywności nie sprawdzałem ale to co widziałem mi wystarczyło. Skoro nie robi błędów ortograficznych to mam twierdzić inaczej ? Jak chcesz to mogę wytykać takie błędy. Będziesz pierwszy. Skoro ja mogę pisać Ty, Ciebie i.t.p. z dużej litery w stosunku do Ciebie i innych użytkowników, oznaczające szacunek do tej osoby a w tym przypadku do Ciebie to oczekuję tego samego. I nie przekonają mnie żadne tłumaczenia.

17 minut temu, DANDYS napisał:

a czy to jest na temat? długo jeszcze będziesz udawał poloniste? sklej wary i wynocha

Zachowuj się kulturalnie.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Oj widzę boli Andrzeja matura. Co ma dotrzeć to dociera. A co jest pisane na zasadzie twego widzi mi się to dlaczego ma docierać?

Tak, tak szkoda. A zaraz znowu skomentujesz to co napisałem.

A ty dalej błędy robisz i moje wypominasz. Ale pochwalić trzeba, że się starać zaczynasz i jak to piszesz wielkiej litery zaczynasz używać. Brawo staraj się dalej. Widzę moje uwagi nie poszły w las.

Nie stronisz od epitetów. A zaraz będziesz szukał winnego co tu bałagan robi. Bo ty oczywiście nie. Szkoda. że tylko w swoim mniemaniu.

No proszę a jednak. A tak tu niektórzy pytali. Wręcz nie wierzyli.

Czy Ty nie masz innych problemów?

A na prasie darmowa reklama  agro juni co do końca nie oddaje rzeczywistości bo to nie były  ich pieniądze  ale reklama w  internecie i tv pójdzie  w świat 

Gienio żali się  że  coś  skarbówka interesuje się  nimi  to akurat  mnie nie dziwi,  myślę nawet ze to dopiero początek ale biorąc udział w programie i zachowując sie w sposób pokazywany na yt i tv  muszą  sie z tym liczyć 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

@Łolek Z tą agrounią od razu podobnie pomyślałem , ale wiesz chcą dorwać się do koryta, oni od tak nie pomagają ludziom . Reklama idzie w świat jacy to dobrzy itd , 😉 a że to za ludzi pieniądze to UJ taki mały szczegół

8 minut temu, hubertuss napisał:

@Ursus932No patrz. Pisałeś, że szkoda czasu czy coś i nie długo wytrzymałeś. Wyobraź sobie, że mnie nie interesuje co ktoś tam do ciebie napisał i co z tym zrobiłeś.

No cóż jestem taki że lubię pomagać bezinteresownie pomagać innym ludziom , a widzę jak się męczysz i nie mogę przejść obok obojętnie ☺️

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano (edytowane)

No tak reklama agro unii na belarce Andrzeja i od razu agro unia ze 40 % poparcia dostanie. Ok to nie fair wobec darczyńców. Ale kto wie czy Andrzej miał na to wpływ i kiedy to nakleili. Taką może mu przywieźli. A czuje, że do nagrania serialu naklejki na bank znikną lub będą zamazane.

A co do skarbówki. No cóż zawiść ludzka i tyle. Na zrzutce są różne zbiórki. I aż tak nikt nie podpierdziela do US. Ich zakapowali. Za belarkę będą musieli podatek zapłacić. Za to co z puszek zbierają to nikt im nie udowodni.

10 minut temu, Ursus932 napisał:

@Łolek Z tą agrounią od razu podobnie pomyślałem , ale wiesz chcą dorwać się do koryta, oni od tak nie pomagają ludziom . Reklama idzie w świat jacy to dobrzy itd , 😉 a że to za ludzi pieniądze to UJ taki mały szczegół

No cóż jestem taki że lubię pomagać bezinteresownie pomagać innym ludziom , a widzę jak się męczysz i nie mogę przejść obok obojętnie ☺️

Szkoda tylko, że przez to raczej pseudo pomaganie motasz się w tym co piszesz. I raz piszesz, że szkoda czasu zaraz wracasz. Zresztą w niczym mi tu nie pomagasz. Patrząc jaki masz stosunek do innych wątpię byś komu kolwiek pomagał. Zresztą jaką pomocą dla mnie jest napisanie, że przesadzam? Po prostu robisz tu bałagan takimi tekstami. I wszelkimi sposobami próbujesz doprowadzić do pyskówki i awantury.

• Like 1
Opublikowano

Skoro występują w programie to mają podpisane umowy z producentem i dostają wypłatę pewnie na konto. Z tego tytułu ktoś mógł na nich donieść a urząd musi to sprawdzić. Poza tym sprzedają też kubki czy kalendarze czyli to też zarobek. To jest raczej już ludzka zawiść.

Prasa dostała z tego co widać logo Agrounii przed transportem do Andrzeja, także on nie miał na to żadnego wpływu.

Opublikowano

Ok za to co dostają od twórców serialu muszą płacić. O ile nie dostają forsy do ręki. Bo serial dla Focusa robi pewnie jakaś prywatna firma. Jak dostają na konto to muszą się rozliczyć. Jak do ręki to mogą wykazać co chcą. Za kubki i kalendarze to raczej nikt ich nie sprawdzi bo to z ręki do ręki. Za belarkę tak bo to darowizna. Z puszki na bramie tez nikt nie sprawdzi. Takie gospodarstwa bez rachunkowości to niezłe pralnie forsy. Można siedzieć za granicą czy gdzieś w PL pracować na lewo. Jak US zawoła i zapyta skąd masz. To mówisz, że z gospodarki. MIlionów tak nie wypierzesz. Ale po kilka tys dochodu miesięcznie śmiało.

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

Ok za to co dostają od twórców serialu muszą płacić. O ile nie dostają forsy do ręki. Bo serial dla Focusa robi pewnie jakaś prywatna firma. Jak dostają na konto to muszą się rozliczyć. Jak do ręki to mogą wykazać co chcą. Za kubki i kalendarze to raczej nikt ich nie sprawdzi bo to z ręki do ręki. Za belarkę tak bo to darowizna. Z puszki na bramie tez nikt nie sprawdzi. Takie gospodarstwa bez rachunkowości to niezłe pralnie forsy. Można siedzieć za granicą czy gdzieś w PL pracować na lewo. Jak US zawoła i zapyta skąd masz. To mówisz, że z gospodarki. MIlionów tak nie wypierzesz. Ale po kilka tys dochodu miesięcznie śmiało.

Dużo ludzi z okolicy którzy prowadzą jakiś dochodowy biznes, dodatkowo"prowadza" gospodarstwa rolne 😉

Opublikowano

Wydaje mi się, że mają umowę o dzieło z producentem, no i kasa to raczej tylko na konto aby nie było niedomówień. Puszki faktycznie nikt nie sprawdzi bo jak ? Musiał by ktoś kamerę zainstalować chyba przy niej. Gadżety są też skomplikowane bo ktoś je produkuje czyli raczej na umowę pisemną między nimi i z tego odprowadza podatek.

Opublikowano (edytowane)

Nie ma obowiązku przelewów na konto. A w umowie możesz napisać co chcesz a płacić jak chcesz. To działa powszechnie w całej gospodarce i nazywa się umowami śmieciowymi. Jedno na nich napisane a w życiu płacone inaczej.

Opublikowano
29 minut temu, hubertuss napisał:

No tak reklama agro unii na belarce Andrzeja i od razu agro unia ze 40 % poparcia dostanie. Ok to nie fair wobec darczyńców. Ale kto wie czy Andrzej miał na to wpływ i kiedy to nakleili. Taką może mu przywieźli. A czuje, że do nagrania serialu naklejki na bank znikną lub będą zamazane.

A co do skarbówki. No cóż zawiść ludzka i tyle. Na zrzutce są różne zbiórki. I aż tak nikt nie podpierdziela do US. Ich zakapowali. Za belarkę będą musieli podatek zapłacić. Za to co z puszek zbierają to nikt im nie udowodni.

Szkoda tylko, że przez to raczej pseudo pomaganie motasz się w tym co piszesz. I raz piszesz, że szkoda czasu zaraz wracasz. Zresztą w niczym mi tu nie pomagasz. Patrząc jaki masz stosunek do innych wątpię byś komu kolwiek pomagał. Zresztą jaką pomocą dla mnie jest napisanie, że przesadzam? Po prostu robisz tu bałagan takimi tekstami. I wszelkimi sposobami próbujesz doprowadzić do pyskówki i awantury.

Wystarczy że w necie ludzie oglądają takie filmiki agrouni i już wielu nie śledzących tematu tak dokładnie pomysli że tacy dobrzy i kupili belarke . A kto tu przyszedł i zrobił bałagan 🤔chyba najwięcej taki jeden z polityki 🤭 . Żadnej pyskówki , po prostu mam chyba prawo komentować i wyrazić swoje zdanie , czy tylko Tobie wolno 🤔 no ale konstytucja mi to gwarantuje , co nie @Partyzant85 🙂