Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
56 minut temu, bratrolnika napisał:

możliwe, bo tak myślę jak się samemu umęczyć, zapłacić 4 osobom po 100zł dniówki i mieć z tego marną przyczepę marchwi, to pewnie po tyle samo na olx można kupić marchew odpadową z dowozem (choć są to tylko moje przypuszczenia, nie weryfikowałem cen)

Andrzej biznesmen. Do gnoju najmuje, do żniw najmuje, do marchwi najmuje ( tylko za bardzo nie wie skąd ma tą pomoc ) a zbiera na prasę. Bywa i tak. Bardziej wiarygodna akcja z marchwią była by gdyby poszli we trzech lub w czterech z bratem i ją zbierali. Tak to faktycznie słabo opłacalny biznes.

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Choć by miała i 5promili ,powinni im doj**ać .

Wtedy się rozeszło po kościach bo gowniara zmyśliła. Ale innego zamknęli, teraz jak się te małolat podmaluja to może być kosztowna pomyłka. Ale jak tam jakąś impreza jest i szuka bolca to znajdzie, wrazie się wyda to wtedy "gwałt" 🤦‍♂️ temu lepiej zadawać się z samicami po 30, taka to przynajmiej wie czego chce. Słyszeliście jak Szwedzi wprowadzili jakąś aplikacje i obydwoje zgłasza w tej aplikacji zgodę na pukanie i wtedy nie ma że gwałt 

• Like 1
Opublikowano

Nie wiem, żadne szwedki się ostatnio nie kręcą i nie pytają którędy do Szwecji a ja odpowiedział bym "you are from sweden?" a ona by powiedziała "Yes  i'm" na co ja bym jej odpowiedział "i love sweden, i love swedish girl" i bym pojechał z nią to bym się dowiedział 🙄

Opublikowano
4 godziny temu, witejus napisał:

😋popatrz na swoje wcześniejsze kalectwo słowno-ortograficzne .Całą noc wertowałeś słowniki ,by znaleźć jakiś przecinek lub kropkę  których nie wstawiłem we właściwym miejscu,a o których tu słowem nie wspominam a o swoich bykach ortograficznych i bełkocie słownym ,które zmienia sens zdania słowem nie wspomnisz😋

Jakie wcześniejsze? Te rzyć wypomniałeś mi ze trzy razy w ciągu kilku ostatnich dni. Wczoraj zrobiłeś to ze dwa razy. Z miesiąc temu była bielarka. Może jeszcze z jedno słówko się znajdzie. To jest faktycznie bardzo dużo. A ty dalej zdania poprawnie nie umiesz zbudować. Ja słowników wertować nie musze. Ale tobie przysiąść do polskiego jak chcesz innym błędy wytykać by się przydało.

4 godziny temu, slawek74 napisał:

a po co zwracasz ? masz do tego ''uprawnienia'' czy umiesz to zrozumieć? chyba nie . niby taki ''uczony'' ale logiki zero

co wyprawiałem ? że nazwalem rudego pomaranczowym?

Po co uprawnienia? Jak ktoś robi mi uwagi na temat jednego słowa przez kilka ostatnich dni. To ja mam takie same uprawnienia jak on. By zwrócić mu uwagę na temat jego kilku błędów, które robi zwracając mi uwagę o moim jednym błędzie.

Co wyprawiałeś? Przecież wiesz. A mod jak zechce przeczytać to też się dowie. A wiesz, że święty nie byłeś.

4 godziny temu, bratrolnika napisał:

coś tam mówili że nie opłacało się właścicielowi kopać, więc zostawił na zimę w ziemi, i że miał przyorać (część tak zrobił) a część chciał Gienek wziąć więc zostawił

tak z drugiej trony zastanawiam się ile tej marchwi oni wygrzebali i czy im się to opłacało, parę osób do zbioru, każdemu najmarniej 100zł dniówki to już jakaś kwota się robi

Może i faktycznie tak było, że ktoś im oddał bo mu się nie opłacało zbierać. A co do tych pań to może i Focus dołożył. Może zapłacił za całość.

4 godziny temu, slawek74 napisał:

w koło to samo macieju jak by tak było jak ''kiedyś'' to wiało by tu straszną nudą panie profesur

Nudą to nie wiem czy by wiało. Była by bardziej dyskusja na temat. Bo tak się jakoś składa, że ci co najbardziej kaleczą język wciąż próbują tu zamieszanie robić. Natomiast ciebie to już raczej na forum by nie było. Za sam ten wpis dostał byś wakacje.

4 godziny temu, Bercik92 napisał:

Jesteś polonistą?

Nie. Po prostu tutaj jest część ludzi, co bez przerwy szuka zaczepki. @witejus przez kilka dni wypominał mi jeden błąd, który znalazł u mnie. A sam przy okazji robił ze trzy w jednym zdaniu. Więc się odniosłem. Ale jego ego ucierpiało na tym i teraz tu skacze co chwila udowadniając nie wiadomo co i robiąc przy tym masę kolejnych błędów.

4 godziny temu, Ursus932 napisał:

Ja nie wyzywałem tu nikogo , jak to robiliście , sam nawet apelowałem do wszystkich żeby dać już spokój i zakończyć te przepychanki . I nie przeszkadza mi jeśli ktoś pisze nie na temat , pod warunkiem że nie robi jakiś wycieczek ubliżając  rodzinie itd 

Tak tak wszyscy źli a ty święty. Apelowałeś by zakończyć przepychanki. Ale na poprzedniej stronie nie mogłeś się powstrzymać bez uwagi o kupnie papierów co? Choć do ciebie o tobie ani o papierach nie było tam dyskusji.  Tutaj jest grupka osób, która myśli, że im wolno wszystko a innym nie wolno odpisać a jak odpiszą to są źli. Ale tak to nie działa. @witejus znajdzie jeden błąd i wypomina kilka dni. Samemu robiąc przy tym po kilka. Ty apelujesz ale sam nie potrafisz się powstrzymać od zaczepek. To się nazywa hipokryzja.

4 godziny temu, debrzyna napisał:

Człowiek całe życie sie uczy Myslałem że z marchwi po zimie to jest galareta 

Dla zwierzaków coś tam wybiorą. Poza tym ktoś im to oddał. Oni tej marchwi nie sadzili.

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, hubertuss napisał:

Nudą to nie wiem czy by wiało. Była by bardziej dyskusja na temat. Bo tak się jakoś składa, że ci co najbardziej kaleczą język wciąż próbują tu zamieszanie robić. Natomiast ciebie to już raczej na forum by nie było. Za sam ten wpis dostał byś wakacje.

Ciebie też już dawno by tu nie było jak już wspominasz tamte czasy, całe zamieszanie to ty tu robisz spamem, od twoich wypocin się wszystko zaczyna, każdy ci to powtarza tylko ty nie potrafisz przyjąć tego do wiadomości.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
pafnucy napisał:

z tą marchwią, to i pokazano przy okazji że przez nieopłacalność bywa tak, że plony na polu zostać musiały.    a niech miastowe wiedzą!

Ta wiedzą... 🙄 Zaraz powiedzą ze rolnikowi nigdy nic się nie opłaca, narzeka i że dopłaty bierze...

Opublikowano
5 godzin temu, debrzyna napisał:

Człowiek całe życie sie uczy Myslałem że z marchwi po zimie to jest galareta 

Śnieg był to galaretki nie było co innego na pryzmie u mnie w okolicy 2 były ale pewnie i więcej było przykryte ale to nic nie dało bo na wiosnę rozpłynęły się tak po około +-60 ton. Za darmo by komu oddali a tak to tylko gnój został.

Opublikowano
1 godzinę temu, deSilva napisał:

Ciebie też już dawno by tu nie było jak już wspominasz tamte czasy, całe zamieszanie to ty tu robisz spamem, od twoich wypocin się wszystko zaczyna, każdy ci to powtarza tylko ty nie potrafisz przyjąć tego do wiadomości.

To jest tylko twoje zadmie. Ktoś mógł by mieć inne. Bo nie każdy uważa, że jeśli ktoś krytykuje chamstwo i prostactwo ludzi opluwających tu bohaterów serialu to od razu robi zamieszanie. Generalnie jeśli już wspominamy stare czasy. To za to co tu robiliście. Wielu z was już by nie było zanim ja przyszedłem. Po prostu byśmy się nie spotkali bo wasze chamstwo było by odpowiednio wcześniej nagrodzone.

Opublikowano

mylisz Kolego komentarz z obrażaniem. śmianie się z durnoty z wyśmiewaniem. spójrz na to obiektywnie. 

w temacie o polityce cały czas naśmiewasz się z PiS u i jakoś nie masz skrupułów. PiS też składa się z ludzi.

po za tym, od kilku dni gadasz w koło to samo. to już jest nudne, a nawet żałosne chwilami. sam stawiasz tezy, wmawiasz ludziom że powiedzieli coś, przekręcając kompletnie sens wypowiedzi. później wymyślasz sobie że to co powiedziałeś i sam sobie przytaknąłeś , to jedyna prawda i jedynie tak można. wyobraź sobie że nie. niektórzy postrzegają Andrzeja jako wioskowego głupka i zmienią zdanie wtedy, jak zacznie się zachowywać normalnie.

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, hubertuss napisał:

To jest tylko twoje zadmie. Ktoś mógł by mieć inne. Bo nie każdy uważa, że jeśli ktoś krytykuje chamstwo i prostactwo ludzi opluwających tu bohaterów serialu to od razu robi zamieszanie. Generalnie jeśli już wspominamy stare czasy. To za to co tu robiliście. Wielu z was już by nie było zanim ja przyszedłem. Po prostu byśmy się nie spotkali bo wasze chamstwo było by odpowiednio wcześniej nagrodzone.

Zgoda, możesz mieć swoje zdanie i na ten temat, chociaż nikt tu nikogo nie opluwał, a niechęć i jej wyrażanie z powodów znanych, nie jest opluwaniem nikogo, chyba że tylko w twojej wyobraźni,  ty już od niepamiętnych stron spamujesz ciągle w kółko to samo i za samo to już byś był dawno zahibernowany   xD Nie mów lepiej mi jak było za starych czasów ok?  :P i za co się wylatywało, pewnie było nudniej niż teraz, ale wierzę ci na słowo :P i mnie nie uświadamiaj i się nie ośmieszaj, chociaż raz na ten temat. Musiałeś być wtedy bardzo spokojny, bo faktycznie moglibyśmy się tu nie spotkać    xD

Ktoś mógłby mieć inne zdanie, tylko tak się składa że prawie wszyscy mają identyczne z moim, tylko ty masz inne i próbujesz z uporem maniaka wszystkim wciskać że są w błędzie.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Tak tak wszyscy źli a ty święty. Apelowałeś by zakończyć przepychanki. Ale na poprzedniej stronie nie mogłeś się powstrzymać bez uwagi o kupnie papierów co? Choć do ciebie o tobie ani o papierach nie było tam dyskusji.  Tutaj jest grupka osób, która myśli, że im wolno wszystko a innym nie wolno odpisać a jak odpiszą to są źli. Ale tak to nie działa. @witejus znajdzie jeden błąd i wypomina kilka dni. Samemu robiąc przy tym po kilka. Ty apelujesz ale sam nie potrafisz się powstrzymać od zaczepek. To się nazywa hipokryzja.

Nie uważam się za świętego , przeciwnie do Ciebie wiem że sam popełniam błędy , a i wszyscy tu nie są źli 🙂 tylko Ty 😉 . Do Ciebie nie pisałem ,to była tylko odpowiedź na post @witejus 

21 minut temu, pafnucy napisał:

mylisz Kolego komentarz z obrażaniem. śmianie się z durnoty z wyśmiewaniem. spójrz na to obiektywnie. 

w temacie o polityce cały czas naśmiewasz się z PiS u i jakoś nie masz skrupułów. PiS też składa się z ludzi.

po za tym, od kilku dni gadasz w koło to samo. to już jest nudne, a nawet żałosne chwilami. sam stawiasz tezy, wmawiasz ludziom że powiedzieli coś, przekręcając kompletnie sens wypowiedzi. później wymyślasz sobie że to co powiedziałeś i sam sobie przytaknąłeś , to jedyna prawda i jedynie tak można. wyobraź sobie że nie. niektórzy postrzegają Andrzeja jako wioskowego głupka i zmienią zdanie wtedy, jak zacznie się zachowywać normalnie.

Krótko , egoista B|

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

Nic nie mylę. Jak ktoś komentuje, że np u Andrzeja jest błoto to nie mam nic do tego. Bo każdy widzi jak jest w tv. Ale jak ktoś nazywa go jołopem to chyba już nie jest komentarz. Tylko opluwanie. I za to takie osoby za dawnych czasów dostały by wakacje. I bym się już z nimi tu nie spotkał. To miałem na myśli. I to powtarzam już nie wiem który raz. Ty tego nie rozumiesz i potem masz pretensje, że pisze to samo. Co ja zrobię jak do ciebie nie dociera?

Dalsza treść twoje wypowiedzi to już jakieś twoje urojenia na które nie masz żadnych dowodów i których komentował nie będę. Bo to bajki.

50 minut temu, deSilva napisał:

Zgoda, możesz mieć swoje zdanie i na ten temat, chociaż nikt tu nikogo nie opluwał, a niechęć i jej wyrażanie z powodów znanych, nie jest opluwaniem nikogo, chyba że tylko w twojej wyobraźni,  ty już od niepamiętnych stron spamujesz ciągle w kółko to samo i za samo to już byś był dawno zahibernowany   xD Nie mów lepiej mi jak było za starych czasów ok?  :P i za co się wylatywało, pewnie było nudniej niż teraz, ale wierzę ci na słowo :P i mnie nie uświadamiaj i się nie ośmieszaj, chociaż raz na ten temat. Musiałeś być wtedy bardzo spokojny, bo faktycznie moglibyśmy się tu nie spotkać    xD

Ktoś mógłby mieć inne zdanie, tylko tak się składa że prawie wszyscy mają identyczne z moim, tylko ty masz inne i próbujesz z uporem maniaka wszystkim wciskać że są w błędzie.

Jołop to nie opluwanie? Zaręczam ci, że kiedyś za to były by wakacje. Jak możesz wyrażać niechęć do kogoś kogo nie znasz? Jakie są te znane powody dla których wyrażasz do kogoś niechęć? Ja rozumiem skomentować to czy tamto co widzisz w tv ale wyrażać do kogoś niechęć? Ty rozumiesz co piszesz? Przecież ty słowami, że wyrażasz do kogoś niechęć wystawiasz świadectwo sobie nie mi. Bardzo złe świadectwo.

O tych prawie wszystkich i tylko mnie to daruj sobie. Bo tu co chwila pojawiają się osoby z innym zdaniem niż ty. I tobie podobna grupka hejterów postaci z serialu. Ja tu nikomu nic nie wciskam. Komentuje jedynie wasze czasami zresztą chamskie wypowiedzi.

48 minut temu, Ursus932 napisał:

Nie uważam się za świętego , przeciwnie do Ciebie wiem że sam popełniam błędy , a i wszyscy tu nie są źli 🙂 tylko Ty 😉 . Do Ciebie nie pisałem ,to była tylko odpowiedź na post @witejus 

Krótko , egoista B|

Tak tak odpowiedz na post @witejus Ale może miej odwagę i rozwiń kogo się tyczyła? Miej na tyle odwagę by pisać prosto do kogoś a nie opluwać za plecami. Serio uważasz, że jak będziesz pisał, że popełniasz błędy i dalej robił to samo co robisz to cię to jakoś usprawiedliwia?

Kto egoista ja czy @pafnucy? O coś zdaje się apelowałeś i co. Dalej wyzywasz? To co tu wyprawiasz to najdelikatniej hipokryzja. Apelujesz a potem robisz to o co apelowałeś by nie robić. A najgorsze jest to, że nawet tego nie rozumiesz i nie widzisz.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

Pół polski się z pisu śmieje, a Niemcy to już całkiem 😂

Dajta już chłopy spokój 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Jołop to nie opluwanie? Zaręczam ci, że kiedyś za to były by wakacje. Jak możesz wyrażać niechęć do kogoś kogo nie znasz? Jakie są te znane powody dla których wyrażasz do kogoś niechęć? Ja rozumiem skomentować to czy tamto co widzisz w tv ale wyrażać do kogoś niechęć? Ty rozumiesz co piszesz? Przecież ty słowami, że wyrażasz do kogoś niechęć wystawiasz świadectwo sobie nie mi. Bardzo złe świadectwo.

O tych prawie wszystkich i tylko mnie to daruj sobie. Bo tu co chwila pojawiają się osoby z innym zdaniem niż ty. I tobie podobna grupka hejterów postaci z serialu. Ja tu nikomu nic nie wciskam. Komentuje jedynie wasze czasami zresztą chamskie wypowiedzi.

A ja ci zaręczam żebyś niczego mi nie zaręczał za co byłyby wakacje,    xD   jakbyś nazwał tak któregoś z użytkowników, to zapewne byłyby wakacje, ale temat jest o jakiś "aktorach teatru powszechnego", równie dobrze mógł to być temat o filmie "Przeminęło z wiatrem" i guzik kogoś obchodzą aktorzy, człowieku ty w polityce opluwałeś demokratyczne władze RP jakie by nie były, mi też się nie wszystko podoba, ale jakieś granice muszą być i to jakoś ci  nie przeszkadzało, a przejmujesz się aktorami z jakiegoś filmu, chyba wiedzieli na co się piszą, że nie będą same komplementy tylko.

Hibernuss, ty widzę widzisz to czego inni nie widzą, co chwilę pojawia się ktoś z innym zdaniem niż moje, aś mnie kur*a rozbawił do łez.  xD  xD  xD

Naprawdę tak tęsknisz za starymi czasami  :P  za takie opluwanie rządu za starych czasów to ty by ujechał już dawno dalieko, łoj dalieko.   xD I też byśmy się nie spotkali.   xD

Edytowane przez deSilva