Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, jacek1296 napisał:

Hubertuss, do qurwy nędzy!! Wiesz na 100% za co wyleciał Bogdan, czy to tylko Twoja teoria? Konkrety proszę. Co do sytuacji z serwisem w Bielsku: wiesz jak jest, bo Ci mówili, czy to też Twoja teoria?

Nie nie wiem na 100 %i nigdy nie pisałem, że wiem. Ale widzę co on robi choćby na yt. Gdzie po każdej sprawie na yt ląduje filmik jak opowiada o swoich sporach z policją czy tam sprawach w sądzie. Filmiki są kręcone jeszcze na sądowym korytarzu. Na pewno na filmie tu prezentowanym wcześniej nie mówi prawdy o swojej nie obecności w serialu. Że niby stał się zagrożeniem dla popularności Andrzeja i go wyrzucili czy coś. Czy, że wyrzucili go za to, że ma problemy z policją a Andrzeja nie.

Co do serwisu to nie poradzę, że nie rozumiesz czytanego tekstu. Moja wypowiedź o koledze, który serwisuje u nich traktory była odpowiedzią na bzdury jakie wypisuje @nynka87, która sobie sama zaprzecza. Raz pisząc, że będzie sprawa bo nie zapłacił. A potem pisze, że może już była. Więc w kontrze przytoczyłem relację kolegi z rozmowy z pracownikami serwisu. Twoim problemem jest to, że nie rozumiesz lub nie czytasz wszystkiego. Wyrwiesz coś z kontekstu i się tu rzucasz niepotrzebnie. A to mniej więcej było tak. @nynka87 bredzi, ze sprawa będzie a może już była. To ja pisze skąd wiesz bo ja słyszałem od kolegi tak i tak. Nie napisałem, ze na 100 % kolega powiedział prawdę. Tylko dałem swoją wersję w kontrze do jej dwóch wersji. Rozumiesz już?

7 godzin temu, nynka87 napisał:

Bo gdy jemu ktoś coś powie albo jego teorie to to jest ok, komuś ktoś powie to są ploty 🤣 Bogdana córka na FB pisała że Fokus ich nie nagrywa bo Andrzej im zakazał 😆

@hubertuss Ty też nie zrozumiałeś przekazu, mimo tłumaczenia. Pisałam że już jakiś czas temu ktoś mi powiedział że ma być. A Ty nie rozumiesz że minęło sporo czasu i nie wiem co z tym dalej bo nie rozmawiałam na ten temat. Więc jak mogę napisać że była lub nie? 

jak w każdej wsi o zwartej zabudowie, gdzie masz sąsiada za płotem, chcesz nie chcesz widzisz i słyszysz, tak samo Ciebie widzą i słyszą.

Tak tak córka Bogdana napisała. A wy tak w Andrzeja wierzycie, że on mówi Focusowi co mają nagrywać a czego nie. Kurczę awansował ten Andrzej. Ja tu piszę, że nie zaradny a z waszych bajek wychodzi, że już scenariusz i obsadę serialu zatwierdza. Robi gość karierę nie ma co.

Jak nie zrozumiałem przekazu? Nie kłam już. Dzieci małe lepiej kłamią niż ty. Mam ci jeszcze raz zacytować? Najpierw napisałaś, że nie zapłacił za remont traktora i będzie sprawa. Jak ci napisałem, ze minął rok to ty, że może już była. To zapytałem jak to jest była czy będzie bo to różnica. No i skąd wiesz, że nie zapłacił? 

Tym co pogrubiłem to mnie już w ogóle rozwaliłaś. Przecież ty już napisałaś, że będzie sprawa bo nie zapłacił. A potem napisałaś, że może była.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano

@hubertuss ty nawet  jak nie wiesz to i tak wiesz to wynika  z twojego wpisu  powyżej

Jako człowiek  który  prowad,i gospodarstwo  20 lat to jak patrzę  na podejście  Andrzeja do pracy i prowadzenia gospo to mnie mdli

Ktoś  tu wspominał o tym że zwierzęta  zadbane ok ale za warunki to inspekcja wet mogła  by go w ogóle doplat pozbawić 

Po1 stały dostęp  do wody 

Po2 brak  odpowiedniego swiatla w oborach tj stosunek  pow okien do pow.obory 

Po 3 osoby postronne mają  dostęp  do zwierząt te wszystkie  zdjęcia itp

Przepisy te obowiązują wszystkich hodowców  zwierząt  od wejścia do uni ale jak widze Andrzeja  nie  co mnie osobiście mocno dziwi

• Like 3
Opublikowano

@Łolek masz 100% racji. Ta weterynaria chyba chce mieć święty spokój z Andrzejem i dla tego tam nie zagląda. Bo zaraz był by płacz jak to go krzywdzi. A on taki "dobry gospodarz" 

• Like 3
Opublikowano
Łolek napisał:

Po2 brak  odpowiedniego swiatla w oborach tj stosunek  pow okien do pow.obory 

Gdzie Ty tam światlo w oborze widzisz 🤔😁😉 anżej się rządzi swoimi prawami 😁 pokrzywa w majty nierobowi po raz setny 🤪

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Nie nie wiem na 100 %i nigdy nie pisałem, że wiem. Ale widzę co on robi choćby na yt. Gdzie po każdej sprawie na yt ląduje filmik jak opowiada o swoich sporach z policją czy tam sprawach w sądzie. Filmiki są kręcone jeszcze na sądowym korytarzu. Na pewno na filmie tu prezentowanym wcześniej nie mówi prawdy o swojej nie obecności w serialu. Że niby stał się zagrożeniem dla popularności Andrzeja i go wyrzucili czy coś. Czy, że wyrzucili go za to, że ma problemy z policją a Andrzeja nie.

Co do serwisu to nie poradzę, że nie rozumiesz czytanego tekstu. Moja wypowiedź o koledze, który serwisuje u nich traktory była odpowiedzią na bzdury jakie wypisuje @nynka87, która sobie sama zaprzecza. Raz pisząc, że będzie sprawa bo nie zapłacił. A potem pisze, że może już była. Więc w kontrze przytoczyłem relację kolegi z rozmowy z pracownikami serwisu. Twoim problemem jest to, że nie rozumiesz lub nie czytasz wszystkiego. Wyrwiesz coś z kontekstu i się tu rzucasz niepotrzebnie. A to mniej więcej było tak. @nynka87 bredzi, ze sprawa będzie a może już była. To ja pisze skąd wiesz bo ja słyszałem od kolegi tak i tak. Nie napisałem, ze na 100 % kolega powiedział prawdę. Tylko dałem swoją wersję w kontrze do jej dwóch wersji. Rozumiesz już?

Tak tak córka Bogdana napisała. A wy tak w Andrzeja wierzycie, że on mówi Focusowi co mają nagrywać a czego nie. Kurczę awansował ten Andrzej. Ja tu piszę, że nie zaradny a z waszych bajek wychodzi, że już scenariusz i obsadę serialu zatwierdza. Robi gość karierę nie ma co.

Jak nie zrozumiałem przekazu? Nie kłam już. Dzieci małe lepiej kłamią niż ty. Mam ci jeszcze raz zacytować? Najpierw napisałaś, że nie zapłacił za remont traktora i będzie sprawa. Jak ci napisałem, ze minął rok to ty, że może już była. To zapytałem jak to jest była czy będzie bo to różnica. No i skąd wiesz, że nie zapłacił? 

Tym co pogrubiłem to mnie już w ogóle rozwaliłaś. Przecież ty już napisałaś, że będzie sprawa bo nie zapłacił. A potem napisałaś, że może była.

Czyli i w jednym i drugim przypadku są to tylko Twoje teorie. Tylko dlaczego Tobie wolno snuć teorie a innym nie? Czyżbyś hołdował zasadzie " co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie"? Teraz jeżeli masz odrobinę honoru powinieneś parę osób przeprosić. Zrobiłeś tu chlew jak mało kto. To, że używasz grzecznych słów, bez wulgaryzmów nie czyni Cię lepszym. Koniec dyskusji.

• Like 3
Opublikowano
7 godzin temu, karolr2 napisał:

O buźka się uaktywnił hehe. A co jak będzie światło to mu byki szybciej urosną. Wstaje jak widno i idzie do domu przed zmrokiem i tyle. Kto mu zabroni.

Nie chodziło  o światło  a o okna a regulują  to przepisy o dobrostanie zwierząt i jakbyś  nie wiedział  obowiązuje to wszystkich hodowców zwierząt 

Proponuje nie wypowiadać się  jak nie masz o czymś pojęcia 

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, jacek1296 napisał:

Czyli i w jednym i drugim przypadku są to tylko Twoje teorie. Tylko dlaczego Tobie wolno snuć teorie a innym nie? Czyżbyś hołdował zasadzie " co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie"? Teraz jeżeli masz odrobinę honoru powinieneś parę osób przeprosić. Zrobiłeś tu chlew jak mało kto. To, że używasz grzecznych słów, bez wulgaryzmów nie czyni Cię lepszym. Koniec dyskusji.

A czyja gdzieś piszę, że komuś nie wolno prezentować swoich teorii? Tak samo mogą i tak samo ja mogę je skomentować jak ty moje. Ale jeśli jedna osoba podaje dwie wykluczające się ze sobą teorie typu, że będzie sprawa a może byłą sprawa. To sam rozumiesz. Tak więc nie wiem za co mam przepraszać? Za to, że biorę udział w dyskusji? Nie bądź śmieszny. A dyskusja bez wulgarnych słów to jest dużo patrząc na to co prezentują tu niektórzy. Tak więc to, że zrobiłem tu chlew to jest tylko twoja teoria.

• Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

Nie chodziło  o światło  a o okna a regulują  to przepisy o dobrostanie zwierząt i jakbyś  nie wiedział  obowiązuje to wszystkich hodowców zwierząt 

Przepisy przepisami a życie życiem. Takich obór jak Andrzeja jest w Polsce cała masa. Całą masa obór w lepszym stanie nawet murowanych też ma malutkie okienka. Jakoś nie widziałem u mnie na wsi czy gdzie kolwiek w sąsiednich aby w starych oborach ludzie duże okna montowali. Nawet jak stare obory są zmodernizowane na tyle, że zwierzęta mają swoje stanowiska i wodę jak u mojego sąsiada to okienka i tak są małe. Takie jak kiedyś robili. I jakoś na niego nikt donosów nie pisze. W przypadku Andrzeja kłopoty z tak zwaną weterynarią to po prostu cena występowania w programie. Gdyby nie brał w nim udziału obora spełniała by standardy i nikt by się nie czepiał jak nie czepia się tysięcy podobnych gospodarzy.

Opublikowano

Szczególnie standardy spełniała pajęczyna, która pamięta czasy rozbiorów :P.

Dnia 1.06.2021 o 23:00, hubertuss napisał:

Podobno? Nie wiem jaka była twoja teoria.  Ale Bogdan wyleciał nie za sam spór z policją. Ale za to, ze chciał o tym opowiadać. Co teraz robi w necie i co wcześniej robił w necie.

Co do mojego kolegi skoro mu się żalili czytam mówili, że ich obsmarował a nie zmawiał remontu tylko odmalowanie. To czemu mieli by nie powiedzieć czy zapłacił lub nie zapłacił. Ale zostawmy to na boku. Mogli nie powiedzieć. Ale jak ktoś pisze ,ze będzie sprawa a potem pisze, że może była. To sam swoimi słowami pokazuje, że nie ma pojęcia o czym pisze. Naprawdę nie rozumiesz tak prostego przekazu, że jak ktoś pisze raz tak raz tak to kręci?

Dziękuję hubertussie , że mogę zaprezentować swoja teorię :). Tu masz linka do występów Andrzeja w 3 serii, wcześniej nie chciało mi się szukać a tu też chyba ktoś wstawiał wtedy.

https://www.eska.pl/bialystok/rolnicy-podlasie-nowe-odcinki-bez-gienka-i-andrzeja-z-plutycz-rolnicy-maja-dosc-21-01-2021-aa-caDu-gsuT-WmkC.html

Co do Bogdana, według mojej teorii, może chciał występować częściej w programie, czyli w każdym odcinku tak jak Andrzej, mógł chcieć więcej za odcinek. 6 osób razy 4 to już się trochę uzbiera, tym bardziej, że Andrzej wstawił brata do serii. Banalne ale realne. A co do remontu to sąsiadka, czy teściowa mogą dużo wiedzieć a mogą też dołożyć coś od siebie i podobnie z mechanikiem i kolegą. Mechanik mógł powiedzieć to co chciał a resztę przemilczał. Musisz to wziąć pod uwagę. Poza tym jeżeli ktoś tam nie mieszka a tylko słyszał o sprawie to patrz wyżej.

Bogdan chyba już nie wystąpi w programie.

• Like 1
Opublikowano

ta dyskusja  jest ciekawsza niz ten program 😂. jeszcze tylko umowcie sie na meskie wyjasnienie roznicy zdan na temat andzeja, nagrajcie napieprzanke  i bedze hit agrofoto i jutuba

Opublikowano
33 minuty temu, dsbh napisał:

co im tak tęskno za tymi odwiedzającymi?

Opublikowano
11 godzin temu, karolr2 napisał:

O buźka się uaktywnił hehe. A co jak będzie światło to mu byki szybciej urosną. Wstaje jak widno i idzie do domu przed zmrokiem i tyle. Kto mu zabroni.

Tu nie chodzi o przyrosty tylko o szeroko rozumiany dobrostan. Miałeś kiedyś kontrolę IW dotyczącą dobrostanu?

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Przepisy przepisami a życie życiem. Takich obór jak Andrzeja jest w Polsce cała masa. Całą masa obór w lepszym stanie nawet murowanych też ma malutkie okienka. Jakoś nie widziałem u mnie na wsi czy gdzie kolwiek w sąsiednich aby w starych oborach ludzie duże okna montowali. Gdyby nie brał w nim udziału obora spełniała by standardy i nikt by się nie czepiał jak nie czepia się tysięcy podobnych gospodarzy.

Masz rację jest wiele takich obór w PL ale mylisz się dalszej części. Wiesz co robi IW podczas kontroli w takich oborach? 

Daje delikatnie do zrozumienia żeby zaprzestać produkcji,jeżeli to nie pomaga to zaczynają się kary

• Like 2
Opublikowano
39 minut temu, jacus napisał:

ta dyskusja  jest ciekawsza niz ten program 😂. jeszcze tylko umowcie sie na meskie wyjasnienie roznicy zdan na temat andzeja, nagrajcie napieprzanke  i bedze hit agrofoto i jutuba

łojtam , łojtam  ja proponuje występ na gali najmana :ph34r:

Opublikowano
15 godzin temu, hubertuss napisał:

Zapędziłeś się chłopie sam w kozi róg!    xD przypomnij sobie co pisałeś na temat filmików, twój punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, jak tak możesz  smarować Bogdana, jak ty wiesz tylko z filmików to co chcesz wiedzieć.   :D

Opublikowano
4 godziny temu, Łolek napisał:

Proszę cię przestań... jak chcesz to mogę Ci zacytować całą litanię durnych przepisów a pytanie tylko czy ty się pod tym podpiszesz...

Na temat dobrostanu wiem tyle co tobie się nawet nie śniło,a czy się zgadzam z nie którymi przepisami odpowiadam Ci NIE ZGADZAM Się 

Opublikowano
58 minut temu, soltys48 napisał:

Tu nie chodzi o przyrosty tylko o szeroko rozumiany dobrostan. Miałeś kiedyś kontrolę IW dotyczącą dobrostanu?

Masz rację jest wiele takich obór w PL ale mylisz się dalszej części. Wiesz co robi IW podczas kontroli w takich oborach? 

Daje delikatnie do zrozumienia żeby zaprzestać produkcji,jeżeli to nie pomaga to zaczynają się kary

Niech pierwszy rzuci kamieniem ten u którego pajeczyny pojadę i nie znajdę czy kota lub zmierzę mu okna i się będą zgadzać. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

Nie wiem, mnie to chyba szlag by trafił, żeby mi uj wie kto to i łaził po obejściu, albo non stop d*pę zawracała jakaś co rusz nowa menda co nie ma co robić.    xD

36 minut temu, karolr2 napisał:

Niech pierwszy rzuci kamieniem ten u którego pajeczyny pojadę i nie znajdę czy kota lub zmierzę mu okna i się będą zgadzać. 

U najporządniejszej panienki majtki mogą się zabrudzić, ale ma w miarę porządek, i nie ma co przyrównywać do takiej co to chodzi bez majtek i bród smród kiła i mogiła.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
23 godziny temu, dsbh napisał:

No @hubertuss czekamy na odpowiedź. Później odpowiem na Twój post.

Ten swojski luz plus kozaczenie daleko go nie zaprowadziły. Większość osób uważa, że schyłek jego kariery zaczął się po walce z Wilderem. Szpilka zbyt na luzie podszedł do tej walki, za mało skoncentrowany. Wilder powalił na deski Fury'ego, to ze Szpilką miał by sobie nie poradzić. Wacha bardziej lubię od Szpilki, tym bardziej po tej akcji w Polsacie jako komentator :)

Szpilka zapowiadał się dobrze, nawet bardzo dobrze, warunki miał ale coś poszło nie tak (promotor, trenerzy, on sam - pewnie każdy dołożył swoje trzy grosze) Brak szacunku do przeciwnika, pajacowanie, brak gardy no i efekt znamy , dechy.... Śmiem twierdzić że gdyby Szpilka walczył w czasach Gołoty to już by go z nami mogło nie być lub byłby warzywem... 

Wilder musiał go naruszyć neurologicznie bo teraz dobre trafienie wyłącza mu prąd.

Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Szczególnie standardy spełniała pajęczyna, która pamięta czasy rozbiorów :P.

Dziękuję hubertussie , że mogę zaprezentować swoja teorię :). Tu masz linka do występów Andrzeja w 3 serii, wcześniej nie chciało mi się szukać a tu też chyba ktoś wstawiał wtedy.

https://www.eska.pl/bialystok/rolnicy-podlasie-nowe-odcinki-bez-gienka-i-andrzeja-z-plutycz-rolnicy-maja-dosc-21-01-2021-aa-caDu-gsuT-WmkC.html

Co do Bogdana, według mojej teorii, może chciał występować częściej w programie, czyli w każdym odcinku tak jak Andrzej, mógł chcieć więcej za odcinek. 6 osób razy 4 to już się trochę uzbiera, tym bardziej, że Andrzej wstawił brata do serii. Banalne ale realne. A co do remontu to sąsiadka, czy teściowa mogą dużo wiedzieć a mogą też dołożyć coś od siebie i podobnie z mechanikiem i kolegą. Mechanik mógł powiedzieć to co chciał a resztę przemilczał. Musisz to wziąć pod uwagę. Poza tym jeżeli ktoś tam nie mieszka a tylko słyszał o sprawie to patrz wyżej.

Sęk w tym, że w tym linku nic ciekawego nie ma. Normalne zagranie ludzi piszących newsy do portali. Tytuł może czasami dwuznaczny ma przyciągnąć czytelnika. Z drugiej strony całkiem realne, że sami aktorzy mogli kręcić nosami by podbić honorarium. Normalny biznes.

Jeśli chodzi o Bogdana na pewno nie mówił prawdy o powodach swego nie występowania w serialu, że niby Andrzej bał się o swoją popularność. Nie wiem czy chciał więcej kasy ale na pewno nie występował rzadko. Był w praktycznie każdym odcinku jak nie u Andrzeja to u siebie.

1 godzinę temu, jacus napisał:

Nigdy do głowy mi to nie przyszło. Traktuje to jako zwykłą wymianę zdań.

1 godzinę temu, pafnucy napisał:

Jak to co? Ma chłop parcie na szkło i łaknie sławy. Widać popularność medialna uzależnia.

48 minut temu, soltys48 napisał:

Ja myślę że to co robi IW w takich oborach zależy odludzi jacy przyjadą na kontrolę. Jak to w PL uznaniowość urzędnicza jest powszechna. Jak jest o tyle o ile to jak kontroler jak to mówią jest człowiekiem to się nie czepi.

Sąsiad ma murowaną oborę około60lat. Na długość z 10 m mieści się 10 krów obok siebie. Pod szczytem nie wiem może 4 maks 5m. Krowa ma z przodu metr na żłób i za ogonem z 1,5 -2m przejścia. Coś jak w Haćkach. W oborze drzwi w ścianie bocznej zwykłe i drzwi szczytowe z jednej strony może z 2 na 2m. do tego 4 okienka 30x50 cm. Latem te drzwi szczytowe otwiera ale zimą czy jesienią zamyka na stałe. Więc nie wiem czy tam tak dużo światła jest. I nikt nie każe mu zamykać hodowli. Krowy mają wodę jest odpływ gnojówki i kontrola nie czepia się światłą. Tak w ogóle dwa z jego okienek patrzą na moje budynki stojące nie cały metr od jego obory więc światła tam raczej dużo nie ma. Dwa okienka po jego stronie patrzą na północ.

12 minut temu, deSilva napisał:

Zapędziłeś się chłopie sam w kozi róg!    xD przypomnij sobie co pisałeś na temat filmików, twój punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, jak tak możesz  smarować Bogdana, jak ty wiesz tylko z filmików to co chcesz wiedzieć.   :D

Ale to jest tylko twoja teoria. Na temat filmików pisałem to co na nich widziałem. Jeśli masz na myśli Bogdan to tutaj wrzucony dzisiaj filmik potwierdza tylko co pisałem. Chłop ma parcie na szkło. Szuka sławy zapraszając gości. Być może i pieniędzy. A to uzasadnia jego gorycz po nie wiem wyrzuceniu odejściu z serialu. A ta gorycz powodowała u niego to ,że jechał po Andrzeju.

Opublikowano (edytowane)

Parcie to tam akurat mają wszyscy, inaczej by w serialu nie występowali, bo po jaką cholerę.

Edytowane przez deSilva