Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 23.05.2021 o 11:02, nynka87 napisał:

Tylko że on nie pracuje, no chyba że sprzedawanie kubków w Plutyczach można nazwać pracą 😉

Pracuje nie pracuje to i tak nie masz pewności, ze wynajmuje o ile wynajmuje za forsę z puszki.

Dnia 23.05.2021 o 11:07, deSilva napisał:

Za to ty pokazujesz że nie wierzysz nikomu oprócz swojej chorej intuicji i celebrytom, @nynka87  czemu niby mam jej też nie wierzyć? nawet nie znasz kobiety, a już ją podejrzewasz że kłamie jak wszyscy inni bo zazdrości, ogarnij się człowieku. Łyknąłeś co ci dwaj klepią i wierzysz im ślepo, a mi wmawiasz że czemu wierzę innym bo z pewnością kłamią.

Nic nie łyknąłem co ci dwaj klepią. Tłumaczę ci już kilka razy a ty dalej nic. Ona nie ma pewności czy to co mówi czy tam pisze jest prawdą. No chyba, że mieszka z Jarkiem w tym mieszkaniu. Jeśli nie to najzwyczajniej w świecie nie wie czy Jarek wynajmuje za ile wynajmuje i czy za forsę z puszki.

23 godziny temu, nynka87 napisał:

Ale fokusowi o to chodzi żeby łyknąć to co podają i jak kreują swoich bohaterów. 

Bogdan a Andrzej to dwa różne światy. Bałagan bałaganem, ale Andrzej na nic "nie ma papierów" nawet żeby deskę do obory przybić i spierdziela jak trzeba cielaka łapać 🤦 o czym tu rozmawiać? Emilka kobieta lepiej sobie z tym radziła niż on. 

Ale na focusie nie masz nic o żadne zbiórce. A, że kreują swoich bohaterów to akurat normalka. Każdy kanał tak robi bo oglądalność to kasa z reklam. Andrzej nie ma na nic papierów to fakt. A Bogdan ma papiery i tak samo lewe ręce. Więc o jakich dwóch światach mowa. Tu i tu bałagan i błoto.

22 godziny temu, slawek74 napisał:

no powyżej czy tak ciężko się domyśliś 😁 tak wychowałem dzieci że nie pozwoliły by mi się stoczyć mało🤔

I co z tego, ze wychowałeś? Nie życzę nikomu nic złego. Ale po prostu nie masz pojęcia o życiu. 

20 godzin temu, deSilva napisał:

Dlatego dopłaty powinny być do sprzedanej produkcji a nie do ziemi i wszelkiej maści niedojdy i cwaniaczki odeszły by z rolnictwa.

Więc dlaczego pis nie robi tego? Dlaczego nie wyrzuci mieszczuchów z krusu co to mają po 1 ha by zusu nie płacić?

17 godzin temu, mysza103 napisał:

A co jak byś zaczął pić to dzieci by cię w psychiatryku dożywotnio zamknęli , żebyś nie miał dostępu do alkoholu ?

On nie ma pojęcia o tematach na które chce się wypowiadać. Typowy internetowy mądrala co to wszystko wie. Myśli, ze żonate i dzieciate dzieci będą go pilnowały całą dobę by nie pił. Czego jak podkreślam mu nie życzę. Myśli, ze uzależnienia nie mogą spotkać jego dzieci czy wnuków itd. 

16 godzin temu, mysza103 napisał:

Człowieku wiele ludzi mających dobrze prosperujące gospodarstwa , bądz różne firmy rozpier...eliło je pogrążając się w alkoholu czy jakimś hazardzie , i dzieci nawet mogły nie być świadomi co się dzieje . A póżniej to nie jest tak że dzieci masz wychowane tak , czy inaczej . Więc zapytałem z ciekawości co by ci zrobili , czy zamknęli gdzieś czy może jak ktoś wcześniej pisał pchnęli jeszcze żebyś spadł na samo dno i żeby nie mieć problemów .? Pytam tylko , nic nie sugeruję .

Daj mu spokój internetowy mądrala już zna przyszłość swoją i swoich dzieci. I wszystko wie. Tacy ludzie jak on życia nie rozumieją. Nic nie widzą dookoła. Tylko śmiać się z innych umieją. Zero pokory do życia bo on dzieci wychował i wszystko zaplanował w ich wychowaniu.

14 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Ma wiekszą napewno, inny chłopak jeździł Polak. Prezes ręce w kieszeni robota idzie🙂

Po to za młodego miał jaja i kredytów nabrał by teraz chodzić jak prezes. Chociaż Tomek widać, ze czasami robi to robi tez po to by mniej pracować.

14 godzin temu, oniak napisał:

Łapy w kieszeniach i stoi.... 

No i prawidłowo miał jaja za młodego nabrał kredytów, powiodło się to niech inni robią. On będzie stał z rękoma w kieszeni a inny będzie mulał do emerytury.

14 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

Ja też tak mam. Beczke się wypala, przykrywa jutowym workiem i polewa wodą. Wpieprzalibyście takie kiełbasy tylko uszy by się trząsły.

Dokładnie. Tutaj leci tylko szydera i śmiechy a ludzie pojęcia nie mają

13 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

Pierwszy raz widze takie cudo w boilerze elektrycznym, na pewno nie zaszkodzi ale dziwnie to  wygląda a co do wędzarni to tak ma być :) Jeszcze można na dnie beczki postawić garnek z wodą.

To akurat poprawia komfort korzystania. Jak grzejesz do wyższych temperatur to przy odkręcaniu otwieraniu kranu woda wylatuje ciągle z takim samym ciśnieniem. Bez względu na jej temperaturę.

Opublikowano (edytowane)

Pewnie jakieś chętne są. Pytanie jakie są ich motywacje. Słowa Jarka zacytowane w tekście i mówione wczoraj w serialu tylko to potwierdzają. Tylko co z tego jak ludzie nie rozumieją tego co oglądają lub czytają.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
hubertuss napisał:

Pewnie jakieś chętne są. Pytanie jakie są ich motywacje. Słowa Jarka zacytowane w tekście i mówione wczoraj w serialu tylko to potwierdzają. Tylko co z tego jak ludzie nie rozumieją tego co oglądają lub czytają.

dalej śpiewasz ''wszysko '' widzący malutki jesteś i ciebie też matka nie kochała jak widać ....

Opublikowano (edytowane)

Jak to mówią uderz w stół a nożyce się odezwą. Widać trafiło do kogo miało trafić. A matkę to se daruj bo to właśnie pokazuje kto jest tutaj malutki. Nie masz pojęcia o życiu. Dwie osoby ci tłumaczy. A ty nie mogąc zrozumieć dalej się rzucasz.

PS ty masz coś z oczami, gdzie widzisz u mnie słowo "wszysko"?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Mam starszych rodziców z którymi trzeba często jeździć do lekarza jak i niepełnosprawną siostrę i myślisz że kto się tym zajmuje ? może i 100 i 1000 tłumaczyć ale już sporo w życiu przeszedłem dlamnie to taki jak ty to mniej niż '' 0''

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Pracuje nie pracuje to i tak nie masz pewności, ze wynajmuje o ile wynajmuje za forsę z puszki.

Skoro nie pracuje to albo Eugeniusz utrzymuje mieszkanie z emerytury albo Andrzej z gospodarki.

Na marginesie jestem zawiedziony :(. Wrzuciłem 2 filmy z 2018 lub 2019 roku gdzie abstynent Andrzej, który nie przepada za alkoholem wlewa w siebie wódę z Eugeniuszem i zero reakcji :P. Ale najciekawszy jest koniec drugiego filmu gdzie ten chłopak wróży Andrzejowi z kart, czy wybuduje nową oborę. Za 3 lata pojawią się pieniądze ale nie wie skąd one będą. Kurde i się sprawdziło.

A co do Andrzeja i dziewczyn wygląda na to że to nie błoto jest przeszkodą czy brak łazienki ale ich wygląd. Andrzej ma wymagania :P. To może to on faktycznie pisał te komentarze na instagramie Dowbora albo wspólnie z .....

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Cytuje: przystojnego Andrzeja🤣🤣🤣

Słuchaj no punkt widzenia zależy od punktu siedzenia  🤭

Opublikowano
59 minut temu, slawek74 napisał:

Mam starszych rodziców z którymi trzeba często jeździć do lekarza jak i niepełnosprawną siostrę i myślisz że kto się tym zajmuje ? może i 100 i 1000 tłumaczyć ale już sporo w życiu przeszedłem dlamnie to taki jak ty to mniej niż '' 0''

Tym bardziej dziwi, że kpisz z kogoś i nazywasz pijaczkiem. Nie będąc pewnym co cię kiedyś spotka. Bo tego nie wie nikt. Możesz sobie pisać o mnie mniej nisz zero. Ale paradoksalnie swoimi wpisami pokazujesz, że to ty jesteś mniej niż zero. Sam wystawiasz sobie świadectwo.

45 minut temu, Bercik92 napisał:

Ciekawe czy hubertus też taki jesteś rozmowny na FB lub YT jak ludzie krytykują Andrzeja. Bo agrofoto to jest pestka...

Na yt nie komentuje filmików o nich bo nie oglądam. W przeciwieństwie do wielu z was aż tak mnie ich losy nie ciekawią. Na FB konta nie mam. A gdybym miał to też bym nie komentował bo mnie w przeciwieństwie do was aż tak ich losy i komentarze nie obchodzą.

13 minut temu, dsbh napisał:

Skoro nie pracuje to albo Eugeniusz utrzymuje mieszkanie z emerytury albo Andrzej z gospodarki.

Na marginesie jestem zawiedziony :(. Wrzuciłem 2 filmy z 2018 lub 2019 roku gdzie abstynent Andrzej, który nie przepada za alkoholem wlewa w siebie wódę z Eugeniuszem i zero reakcji :P. Ale najciekawszy jest koniec drugiego filmu gdzie ten chłopak wróży Andrzejowi z kart, czy wybuduje nową oborę. Za 3 lata pojawią się pieniądze ale nie wie skąd one będą. Kurde i się sprawdziło.

A co do Andrzeja i dziewczyn wygląda na to że to nie błoto jest przeszkodą czy brak łazienki ale ich wygląd. Andrzej ma wymagania :P. To może to on faktycznie pisał te komentarze na instagramie Dowbora albo wspólnie z .....

Powiedz po co mamy rozminięć, kto mu płaci za mieszkanie skoro nawet pewności nie ma ,że wynajmuje? Jeśli chodzi zaś o twój zawód to nie rozumiem. Co mamy tu robić jakie mają być reakcje, ze Andrzej kiedyś pił wódkę?  Kiedyś może pił teraz może nie pije. Co mnie to obchodzi. Dorosły jest. Widzę u wielu taką nim fascynację, że nawet rozminiecie czy pił czy pije czy nie pije.

• Thanks 1
Opublikowano

Hubertussie po prostu nie wszystko co widzimy w telewizji jest prawdą i to jest tego prosty przykład. Poza tym widzę, że nie liczysz się ze zdaniem innych tylko ze swoim. Twoje musi być najważniejsze. Także niech Ci będzie, masz całkowitą, zupełną, jedyną rację 😛. Jakbyś nie zauważył jeszcze to ja do tej rozmowy tutaj podchodzę na dużym luzie :P.

Opublikowano

No ale skąd pewność, że jak pił w 2018 roku to pije teraz? Ja nie twierdze, że mam całkowitą rację tylko zadaje ci pytanie. A to, że nie wszystko co widzimy w tv jest prawdą to zgoda. Nie pierwszy to program i nie ostatni co tak ma.

Opublikowano

Ale Bogdana sfrustrowanego tym, że go kręcić nie chcą już tu wklejali po kilka razy. Chłop ma parcie na szkło. Występuje w yt z Kononowiczem i innymi. A lepiej by podwórko posprzątał. Jak w tv pokazywali to jeździł do nich i pomagał a teraz oni są beee.

29 minut temu, slawek74 napisał:

chyba dasz się pokroić za tych niemotów ...

Mylne wnioski. Po prostu nie lubię obłudy i hipokryzji jak wyżej. Jeden wylewa żale na yt choć sam ma burdel na podwórku a kilku w necie choć pewnie też zbyło by co wytknąć jak by pokazali obejście. No i jeszcze ten ból tyłków o te zbiórki.

Opublikowano

człowieku honor mówi ci to coś 🤔 za żadne pieniądze nie mógłbym patrzyć jak ojciec się zapija i policjia go zgarnia a ten o krowie cielnej pierdol.... żadna belarka nie jest tego warta . broń tego nieroba i obłudnika dalej...

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
45 minut temu, hubertuss napisał:

Ale Bogdana sfrustrowanego tym, że go kręcić nie chcą już tu wklejali po kilka razy. Chłop ma parcie na szkło. Występuje w yt z Kononowiczem i innymi. A lepiej by podwórko posprzątał. Jak w tv pokazywali to jeździł do nich i pomagał a teraz oni są beee.

Mylne wnioski. Po prostu nie lubię obłudy i hipokryzji jak wyżej. Jeden wylewa żale na yt choć sam ma burdel na podwórku a kilku w necie choć pewnie też zbyło by co wytknąć jak by pokazali obejście. No i jeszcze ten ból tyłków o te zbiórki.

każdy ma swoje wady.

jednak czemu tak bronisz Andrzeja to dla mnie niepojęte. każdy widzi i pisze co czuje. nie zagniesz czasoprzestrzeni.

Andrzej to fajny chłop, ale jakiś .... no odrobinę odbiega od średniej.... :ph34r:

16 minut temu, slawek74 napisał:

człowieku honor mówi ci to coś 🤔 za żadne pieniądze nie mógłbym patrzyć jak ojciec się zapija i policjia go zgarnia a ten o krowie cielnej pier**l.... żadna belarka nie jest tego warta . broń tego nieroba i obłudnika dalej...

i co byś  Pan zrobił???

Opublikowano

Ja nie tyle co bronię Andrzeja co raczej wyśmiewam hipokryzję i zazdrość co niektórych o te zbiórki. Ja widze jaki jest Andrzej jaki jest Gienek itd. Ale jak ktoś pokazuje za wzó i autorytet Bogdana co ma taki sam bałagan na podwórku to jak tego nie wyśmiać jako hipokryzji. A jechali tu i po Tomku. Że kredyty, że ręce w kieszeniach. 

17 minut temu, slawek74 napisał:

człowieku honor mówi ci to coś 🤔 za żadne pieniądze nie mógłbym patrzyć jak ojciec się zapija i policjia go zgarnia a ten o krowie cielnej pier**l.... żadna belarka nie jest tego warta . broń tego nieroba i obłudnika dalej...

Możesz patrzeć możesz nie patrzeć. Na łańcuch go do pieca czy grzejnika nie przywiążesz. Musisz iść do swojej roboty i co upilnujesz. Choć byś się zes to kiedyś nie wytrzymasz i odpuścisz. Ty myślisz, że wiedz wszystko a wychodzi, że nic nie wiesz. Widziałem rodziny alkoholików, widziałem ojców kolegów. Widziałem jaką walkę z tym prowadzili. A alkoholik i tak znalazł sposób by ich wykiwać. To samo tyczy się narkomanów czy hazardzistów itd. Nie jesteś w stanie non stop przez długie lata pilnować zwłaszcza gdy masz pracę i swoje życie. Nie oddasz na siłę na leczenie bo uzależniony musi się zgodzić sam. Możesz mieć honor jaki chcesz wychować dzieci jak chcesz i to guzik da. Tylko ty tego nie rozumiesz bo życia nie znasz.

Myślisz, ze jak by na bielarkę nie zbierali to Gienek by nie pił? To tylko pokazuje jak bardzo nie rozumiesz. On by nie dojadł a za forsę by się napił. Mało ci powiem, że jak by Andrzej go w domu uwiązał czy zamknął to by miał biedę z policją. I nie ważne, że działał dla Gienka dobra.

Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał:

Ja nie tyle co bronię Andrzeja co raczej wyśmiewam hipokryzję i zazdrość co niektórych o te zbiórki. Ja widze jaki jest Andrzej jaki jest Gienek itd. Ale jak ktoś pokazuje za wzó i autorytet Bogdana co ma taki sam bałagan na podwórku to jak tego nie wyśmiać jako hipokryzji. A jechali tu i po Tomku. Że kredyty, że ręce w kieszeniach.

jak nie? już zakrawa na lekkie skrzywienie Twój bezgraniczny zachwyt tym nierobem.

jemu wszystko nie pasuje. Genka zabraknie, to po gospodarstwie.

Opublikowano

żebyś Ty swoje pojął.

nie zacytuję, bo ciągle w superlatywach piszesz o tym leniu.