Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo tam nie ma takiego wyrazistego Anżeja 😁 Po pół minuty pokazują każdego, że połapać się czasami trudno 👁

Jak tak kiełbasę zimnym mlekiem zapiją, to do domu nie wrócą 💩💩💩😂😂😂😂

Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Plagi Breslau to jeden z lepszych filmów Vegi według mnie, Botoks wyłączyłem po kilku minutach na przykład. Ogólnie wolę katastroficzne filmy, chyba ze względu na efekty a polskiej dobrej komedii dawno nie widziałem. Ostatnie oglądane to Wyjazd integracyjny, Kołysanka, Ambassada, Wkręceni 2 części i na tym zakończyłem. Wolę coś innego w tym czasie zobaczyć.

To i tak nie było źle :). W Krzyżakach czy podobnym była ciężarówka, statyści w trampkach, czy zegarek na ręce jednego z aktorów.

W "Chłopach" też ciągnik chyba 60 w oddali pracowała 😉 

@danielhaker to Ty mizerii nie znasz 🤔

Opublikowano
bratrolnika napisał:

2 minuty temu, dsbh napisał:

Z tych co się dało obejrzeć według mnie, Superprodukcja, Wszystko będzie dobrze, Boisko bezdomnych, Trick, Operacja samum, Ziarno prawdy, Sługi Boże, Karbala, Plagi Breslau.

Dobre tytuły wymieniłeś, wszystkich nie znam, więc może kiedyś obejrzę

3 minuty temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Patrzę w program, przesuneli na 21. 50 chyba😒

Zenka??? U mnie o 21 pokazuje że będzie

jeszcze są dobre filmy polskie: "Jak zostałem ganksterem". "anatomia zła" "jeziorak" "ostatnie piętro"

gregor1284 napisał:

Teraz oglądam film p.t. Czarny. Ten jego kumpel to obraz prawdziwego Polaka katolika... 

to polski film? ten "czarny"

Opublikowano
3 godziny temu, Paulina1985 napisał:

@Bananek jak Ci sie podobał występ Walewskiej w sylwestra? 🤔

kto to do cholery jest walewska? 

2 godziny temu, kris91 napisał:

Na Polsacie rolniki co na wsi żyją 😐

wczoraj skończyliśmy oglądać ostatni odcinek na ipla. Wszystkie obejrzane. Ten Grzegorz Sawicki najbliżej mnie mieszka. Jakieś 15km ;) 

Opublikowano

@Bananek coś mi się kojarzyło, ze Ty lubisz tych tenorów, sopranistów itd...🤔🤔 pewnie coś pomyliłam 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Opublikowano
Opublikowano

Banan, a weź ty mnie wytłumacz czy w orkiestrze to dyrygent jest najważniejszy no i dlaczego to on jest tym największym artystą.

Czy wy w ogóle na niego patrzycie jak gracie?

Bo dla mnie to taki paw z zaawansowanym Parkinsonem .

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Paulina1985 napisał:

@Bananek coś mi się kojarzyło, ze Ty lubisz tych tenorów, sopranistów itd...🤔🤔 pewnie coś pomyliłam 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

oj chyba bardziej ich śpiew , a nie ich... mam nadzieję. 🙆‍♂️

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
Paulina1985 napisał:

z sopranów to tylko rodzinę soprano toleruję 😉 za operą nigdy nie byłem. W, też nie. choć w tym roku na upiora w operze chciałbym się wybrać.

Agrest napisał:

Banan, a weź ty mnie wytłumacz czy w orkiestrze to dyrygent jest najważniejszy no i dlaczego to on jest tym największym artystą.

Czy wy w ogóle na niego patrzycie jak gracie?

Bo dla mnie to taki paw z zaawansowanym Parkinsonem .

nie ma najważniejszej osoby w orkiestrze. Tak jak nie ma najważniejszej osoby w każdym zespole. czy to w pracy, czy w muzyce czy innej grupie, która wykonuje daną czynność. jeśli brakuje pewnej osoby to całość się rozlatuje. patrzymy na niego, a jakże, w końcu po coś jest. bez niego orkiestra nie zacznie równo, nie zwolni Kiedy trzeba, nie sciszy, nie zglosni, nie przyspieszy. nie jest największym artystą, mylnie interpretujesz.

Opublikowano

Dla laika obserwującego to co na ekranie to wy patrzycie w nuty lub końcówkę fleta. 

Zacząć równo ok. Ale potem to już wy w nutach A ten szybuje w chmurach i ptaka udaje.😀

No Paulina? Jak możesz. Toć on pierwszą trąbę w dętej grał😁

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Agrest napisał:

Dla laika obserwującego to co na ekranie to wy patrzycie w nuty lub końcówkę fleta. 

Zacząć równo ok. Ale potem to już wy w nutach A ten szybuje w chmurach i ptaka udaje.😀

No Paulina? Jak możesz. Toć on pierwszą trąbę w dętej grał😁

po co patrzeć w nuty grając utwór po raz pięćdziesiąttysięczny? niech się laik bardziej przyjrzy muzykom

Edytowane przez Bananek
Opublikowano (edytowane)

wczoraj z żoną gadaliśmy w czasie koncertu noworocznego jakim to nuty są uniwersalnym językiem całego świata. czy w chinach, czy w Polsce, czy w USA, czy na kamczatce nuty są te same. I oznaczają to samo. ciekawa rzecz, nie?

Edytowane przez Bananek
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

wczoraj z żoną gadaliśmy w czasie koncertu noworocznego j

🙆‍♂️

Opublikowano
11 minut temu, Paulina1985 napisał:

@Bananek a Ty grasz na jakimś instrumencie?????? 😱😱😱😱

Tak jak @Agrest pisał, swego czasu trąbka. Teraz czasem odkurzę swoje wiosło, ale paluszki już nie te, sporo się też pozapominało. W podstawówce rajcowały mnie klawisze, więc też grałem na fortepianie. To moje zakurzone wiosło.

IMG_20210102_182133.jpg

pafnucy napisał:

3 minuty temu, Bananek napisał:

wczoraj z żoną gadaliśmy w czasie koncertu noworocznego j

🙆‍♂️

??🤔

• Thanks 1