Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

sprawdź se gmina sporo mniejsza i zrównoważone wydatki i inwestycji rocznie prawie tyle co w  Czernichowie a budżet macie kilkakrotnie większy ....można 🤣🤣🤣🤣.....zobacz se jaki przyrost naturalny u nas a jaki u was. kto jest na wymarciu ....

się nie dziwię że ta pani przegrała jak takie długi w gminie produkowała 🤣🤣🤣🤣

weź no daj jakie foty z neta na dowód że tam byłeś 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

gamoń z zadłużonej nory co udaje pana 🤣🤣🤣🤣🤣

może poka te swoje wirtualne 30 ha do dopłaty 😜😜😜😜😜😜🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

sam jesteś zakompleksiony wsiok  co tylko chlapie jęzorem i niczego nie pokazał i nie pokaże bo nędza aż piszczy ...

kto normalny tak lga jak ty ...nikt .....nawet udawales że z innej gminy jesteś 🤣🤣🤣🤣

byłeś nad morzem palcem po mapie i tyle ...na Warcie przy kiblach se podróżujesz po necie 🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

a kiedy ci ta wajha sie tak odwrocila ?? 

kiedy zeswirowales ?? 

internetu ludzie nie maja ze na sms informacje gmina wysyla ??

wojt byla po mezu filipowicz -przypadek ?? do tego z pis-u.. nie glosowalem na nia oczywiscie.

26 wsi i 4,6 tysiaca ludzi 🤣  poprawka w 2022 r 4 057  500 ubylo od 2007 r.. no przyrost jest ..

to o tej samej gminie piszesz  ???

Mieszkańcy gminy Filipów zawarli w 2022 roku 13 małżeństw, co odpowiada 3,2 małżeństwom na 1000 mieszkańców. Jest to znacznie mniej od wartości dla województwa podlaskiego oraz znacznie mniej od wartości dla Polski. W tym samym okresie odnotowano 2,2 rozwodów przypadających na 1000 mieszkańców. Zgodnie z danymi za 2021 rok 30,6% mieszkańców gminy Filipów jest stanu wolnego, 54,8% żyje w małżeństwie, 4,8% mieszkańców jest po rozwodzie, a 9,0% to wdowy/wdowcy. Gmina Filipów ma ujemny przyrost naturalny wynoszący -10. Odpowiada to przyrostowi naturalnemu -2,46 na 1000 mieszkańców gminy Filipów. W 2022 roku urodziło się 33 dzieci, w tym 39,5 % dziewczynek i 60,5% chłopców. Współczynnik dynamiki demograficznej, czyli stosunek liczby urodzeń żywych do liczby zgonów wynosi 0,76. 

to z raportu o stanie gminy..

W 2022 roku zarejestrowano 128 zameldowań, w tym 51 w ruchu wewnętrznym oraz 92 wymeldowań, w wyniku czego saldo migracji wewnętrznych wynosi dla gminy Filipów 36. W tym samym roku 5 osób zameldowało się z zagranicy oraz zarejestrowano 0 wymeldowań za granicę - daje to saldo migracji zagranicznych wynoszące 5. 59 % mieszkańców gminy Filipów jest w wieku produkcyjnym, 20 % w wieku przedprodukcyjnym, a 21,0% mieszkańców jest w wieku poprodukcyjnym. Stopień wykształcenia kreuje się na poziomie: - wykształcenie wyższe -10,4 % mieszkańców; - wykształcenie średnie i policealne - 25,6% mieszkańców; - wykształcenie zasadnicze zawodowe - 17,6 % mieszkańców - wykształcenie podstawowym 41,7% mieszkańców. 🤣

nawet na wywoz smieci was nie stac ??

. Liczba mieszkańców zamieszkałych na terenie Gminy Filipów (na podstawie złożonych deklaracji) – 3252 osoby, 

jedna szkola na 26 wsi ?? u nas sa wsie ktore maja 2 a nawet 3 ....temu jestesmy tak zadluzeni...

Zgodnie z raportem o stanie gminy za rok 2022 oraz na podstawie podjętej Uchwały Nr XXV/298/2021 Rady Gminy Filipów z dnia 14 grudnia 2021 r. budżet gminy wynosił: 1) po stronie dochodów – 25.891.661 zł, 2) po stronie wydatków – 28.859.108 zł. Deficyt budżetu gminy w wysokości 2.967.447 zł planowano pokryć przychodami pochodzącymi z:  zaciągniętych kredytów i pożyczek długoterminowych w kwocie 2.035.463 zł;  wolnych środków wynikających z rozliczeń kredytów i pożyczek z lat ubiegłych w kwocie 931.984 zł; Ustalono spłatę zobowiązań z tytułu wcześniej zaciągniętych pożyczek w kwocie 548.015 zł z planowanych do zaciągnięcia kredytów długoterminowych. W okresie od 1 stycznia do 31 grudnia 2022 r. plan dochodów zwiększył się o kwotę 8.605.424 zł, natomiast plan wydatków zwiększył się o kwotę 9.014.096 zł. ..

brak deficytu'

na szybko nie znalazlem sumy zadluzenia..

Opublikowano (edytowane)

Jacuś wy się zadepczecie niedługo jak kaczki w zagrodzie   xD toż w twojej gminie przypada prawie 200 ludzi na km2,  gdzie u mnie z 70, jak króliki się mnożycie z nudów na tych działeczkach, to gdzie tam jakie bogactwo jak i gmina tonie w długach.   🙆‍♂️  Wszyscy na zasiłku chyba.  xD

Edytowane przez Desperado
Opublikowano

miejsce na piwnice zawsze sie znajdzie. ma 2 ha budowlanego wiec moge ci sprzedac w promocji na haslo sean 10 % znizki.

rozmawialem  z kuzynem -kolo jego corki dom stawiaja  i juz sie zastanawiaja gdzie panele przeniesc bo do pompy braknie pradu, maja idealnie na poludnie a teraz beda zasloniete.. dzialki po pare arow..

cywlizacja ma tez swoje minusy.

tylko do nas bogdany przyjezdza a do was nikt...kazdy ucieka jesli moze .

Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

placek przyrost naturalny u  i ciebie -20 a u mnie w gminie - 13 ...,dane z ubiegłych lat 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

A daj spokój, nie namawiaj ich do jeszcze większego rozmnażania, widzisz co tam się już teraz dzieje z nimi.   🙆‍♂️

Opublikowano (edytowane)

się rozmnażają jak króliki 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

u nas saldo urodzeń do zgonów -10 /13.... a u placka - 20 ....🤣

placek a w wykazie wpr to ten 1000zl dopłat to twoje czy te 3 tys .....🤣🤣🤣🤣🤣🤣....kura co za kłamca i ściemniacz małorolny 😲

Opublikowano
6 godzin temu, jacus napisał:

chyba zaczniemy na swirow polowac-w odroznieniu od dzikow i saren ich ilosc jest nieograniczona- nawet w swait pojedziemy

ty sie w lustro spojrzyj , co ty narcyz nieszczęśliwy?

Opublikowano

byl ten mroz wczoraj ??🤣

500 ludzi z 4 tysiecy w 15 lat - zrob proporcje i napisz kiedy ostatni zgasi swiatlo..a tak naprawde niewiele wiecej niz 3 tysiace..

jesli u was zawsze byla 1 szkola to wy wszyscy  sie znacie 🤣

1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

kura co za gamoń i kłamca 🤣

długi tylko produkują ....bankruty 🤣

no ile tego deficytu gamoniu toć to śmieszna suma w moje gminie ....🤣

tam gdzie nic nie ma to nic sie nie robi.

autobus -po co, kogo bedzie wozil ?? chodnik -a po co ? jelenie beda nim chodzic .

oswietlenie -a kto i po co w nocy chodzi. 

szkola w kazdej wsi - a po co ,jedna niedugo bedzie za duzo.

i dlugu brak. 

sean -juz wiesz gdzie mieszkasz ?? to podaj dane .

strzyzow -to malopolska ????? chyba ze jest jakas wioska o tej nazwie ktorej wujek google nie pokazuje u mnie ..

jesli twoja rodzina  z podkarpacia pochodzi to wszy wam w geny weszly..

Opublikowano (edytowane)

nic nie ubyło gamoniu bo teraz jest coś 4400 mieszkańców 🤣

coś tam długu mają ale to jest tyle co nic  ...u ciebie 40 melonów to prawie 50% budżetu 🤣🤣🤣

współczynnik emigracyjny tyz mamy dodatni ....mały ale na plus 

co tam u was za rozwój 🤔..przeważają stare budy ceglane kryte dachówka z poprzedniej epoki 😲

Opublikowano
22 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Babcia była córko szlachcica, sędziego z XIX wieku, bardzo ładnie się wysławiała i miała tzw obycie. Komuchy skutecznie rozkułaczyli.

To tak jak Wiesia strongmana

28 minut temu, jacus napisał:

strzyzow -to malopolska ????? chyba ze jest jakas wioska o tej nazwie ktorej wujek google nie pokazuje u mnie ..

Ansja jest z powiatu strzyżowskiego. Może to seana nieślubne dziecko bo strasznie jej tu ubliżał, albo kochanka bo najpierw podrywał😂

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, jacus napisał:

No to na szczęście z podkarpackiego  pochodzi, bo te małopolany to ziółka z pod ciemnej gwiazdy   🙆‍♂️ dziadku popatrz na swoją gminę, a na tamte na podkarpaciu i zobaczysz wszy u siebie.      xD

Opublikowano
39 minut temu, Bogdan_ja napisał:

nic nie ubyło gamoniu bo teraz jest coś 4400 mieszkańców 🤣

coś tam długu mają ale to jest tyle co nic  ...u ciebie 40 melonów to prawie 50% budżetu 🤣🤣🤣

współczynnik emigracyjny tyz mamy dodatni ....mały ale na plus 

co tam u was za rozwój 🤔..przeważają stare budy ceglane kryte dachówka z poprzedniej epoki 😲

podalem ci dane z 2022 r . do tego z deklaracji smieciowych wychodzi ledwo 3,3 tys.

wojta znasz wiec mu powiedz ze gourzednicy oklamuja. 

wspolczynnik emigracji  -minus zgony i juz inaczej wyglada..

sean-nieuku - gdzie rzeszow a gdzie krakow ??  gdzie my a gdzie wszy ??

bredziles tyle miesiecy a nawet na mape nie spojrzales.

wiesz chociaz ze to jest miasto i to powiatowe ???? 

miasto powiatowe.....

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, jacus napisał:

podalem ci dane z 2022 r . do tego z deklaracji smieciowych wychodzi ledwo 3,3 tys.

wojta znasz wiec mu powiedz ze gourzednicy oklamuja. 

wspolczynnik emigracji  -minus zgony i juz inaczej wyglada..

sean-nieuku - gdzie rzeszow a gdzie krakow ??  gdzie my a gdzie wszy ??

bredziles tyle miesiecy a nawet na mape nie spojrzales.

wiesz chociaz ze to jest miasto i to powiatowe ???? 

miasto powiatowe.....

Pajacu Małopolska kiedyś to był cały region, gówno mnie obchodzi że mieszkasz w zadupiu dawnej  laskiej małopolski lachu jeden, toż ty nawet krakowiak nie jesteś. lachy to jakiś lud na wymarciu?  xD

obraz.png

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

nędza w wpr bo jaka gminę nie wpisać z Małopolski  to bida że oczy bolą 🤣

Screenshot_20240611-114329.png

placek to te 3 tys to twoje czy może 1 tys 🤣

w każdej gminie wszystkie placki razem mają mniej dopłaty jak ja 🤣🤣🤣🤣🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Desperado napisał:

Pajacu Małopolska kiedyś to był cały region, gówno mnie obchodzi że mieszkasz w zadupiu dawnej  laskiej małopolski lachu jeden, toż ty nawet krakowiak nie jesteś.  xD

obraz.png

Kurła ale to zadupie ta suwalszczyzna😂 Co tam dalej na wschodzie? Obwód kalininingradzki, czy już Finlandia?

Edytowane przez Kowalsky30
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Kurła ale to zadupie ta suwalszczyzna😂 Co tam dalej na wschodzie? Obwód kalininingradzki, czy już Finlandia?

Na wschodzie Litwa i Białoruś. Na północ Litwa i Rosja. Kierunków nie rozróżniasz?