Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No właśnie sam klepie ciągle to samo i nie przyjmuje argumentów żadnych. Jakby na płycie był nagrany,

Edytowane przez deSilva
Opublikowano

Najgorsi są niscy i chudzi, bo nie wiadomo co może takiemu odwalić i czy kosy w kieszeni nie ma i dlatego lepiej czasami w kilku bo nie wiadomo na kogo się trafi 🤷‍♂️ Są 2 rodzaje policjantów, jedni po ubraniu munduru nadal są normalnymi ludźmi, a drudzy jakby im rozum odebrało i myślą że wszystko mogą, nie wiem jakby w szkole bici byli a teraz na wszystkich się mszczą 🤷‍♂️

Opublikowano
51 minut temu, slawek74 napisał:

10 czy piętnaście stron to powtarzasz 🤔 daj coś nowszego 😁🤪

Skoro inni zagadnęli do mnie na temat policji to co nie mam prawa odpisać tylko dlatego, że ci nie pasuje? Zauważ, że moje teksty o policji są napisane do tych osób, które też pisały do mnie o policji. To wszystko widać po cytatach moich i ich. A ty się z choinki urywasz i ci nie pasuje.

30 minut temu, deSilva napisał:

No właśnie sam klepie ciągle to samo i nie przyjmuje argumentów żadnych. Jakby na płycie był nagrany,

A ty tu miałeś jakieś argumenty kiedyś? Ciągle myślisz o argumentach pewnego lenia gdzie ci wytłumaczyłem dlaczego ów leń nie musi mówić prawdy i jest stronniczy. Naprawdę dalej tego nie rozumiesz?

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Bo ludzie mają błędne wyobrażenie o Ameryce. Włącz sobie na yt szeryf usa. On komentuje strzelaninę na ulicy z wiosny tego roku. Powiedział, że jak by tak sobie strzelał do auta jak w Polsce policja to prawnik ściganego puścił by go z torbami. Naprawdę poszukaj i nie słuchaj durni co to w Ameryce nie byli a wiedzą, że tam by leżał.

A Ty byłeś w Stanach, czy całą swoją ocenę na ten temat opierasz na filmiku z YT? Naprawdę pojedź i nie słuchaj durni co to na YouTube mogą powiedziesz wszystko. Jak już wrócisz z USA, to się wymienimy spostrzeżeniami, co widzieliśmy na ulicach i tym, co nam opowiadali miejscowi.

11 godzin temu, hubertuss napisał:

bielarkę

11 godzin temu, hubertuss napisał:

bielarka

Ale o co chodzi z tą bielarką i o co tyle rabanu? Ja kiedyś bieliłem obory pędzlem, a teraz pistoletem do struktury podpiętym do kompresora. Po co od razu bielarka? W ogóle to nie słyszałem w programie, żeby bielarka była im potrzebna :D

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, kris91 napisał:

Najgorsi są niscy i chudzi, bo nie wiadomo co może takiemu odwalić i czy kosy w kieszeni nie ma i dlatego lepiej czasami w kilku bo nie wiadomo na kogo się trafi 🤷‍♂️ Są 2 rodzaje policjantów, jedni po ubraniu munduru nadal są normalnymi ludźmi, a drudzy jakby im rozum odebrało i myślą że wszystko mogą, nie wiem jakby w szkole bici byli a teraz na wszystkich się mszczą 🤷‍♂️

Ale ten facet na dworcu pkp był niski i gruby. Taki typowy dziadek. To co tacy też chodzą z kosami w kieszeni, że trzeba na niego 4 policjantów? W Ameryce przyszedł by jeden i zastrzelił co?

4 minuty temu, AroniowyLiść napisał:

A Ty byłeś w Stanach, czy całą swoją ocenę na ten temat opierasz na filmiku z YT? Naprawdę pojedź i nie słuchaj durni co to na YouTube mogą powiedziesz wszystko. Jak już wrócisz z USA, to się wymienimy spostrzeżeniami, co widzieliśmy na ulicach i tym, co nam opowiadali miejscowi.

Ale o co chodzi z tą bielarką i o co tyle rabanu? Ja kiedyś bieliłem obory pędzlem, a teraz pistoletem do struktury podpiętym do kompresora. Po co od razu bielarka? W ogóle to nie słyszałem w programie, żeby bielarka była im potrzebna :D

Literówkę znalazłeś i jest radocha co? Ja taki mało domyłby jesteś o czym mowa była to co ja ci poradzę. Mogę jedynie wytłumaczyć, że chodziło o belarkę tj prasę zwijającą słomę czy siano w takie okrągłe bele. Wiesz co to jest?

A co do tego kolesia to wiesz. Nie każdy byle koleś w usa pokaże ci radiowóz i wszystko inne. No i jaki interes miał by w tym by kłamać na temat swojej pracy? I przepisów jakie panują w Newadzie. Wytłumaczył jasno, ze jak by strzelał jak polska policja na ulicy do wszystkiego dookoła na oślep to by poniósł surowe konsekwencje. Czego ty nie rozumiesz jeszcze?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Ja nie mam rentgena w oczach i nigdy nie ufam nikomu, więc nie wiadomo kto jaki jest i co ma pod pazuchą 🤷‍♂️

Ooooooo, bielarka też by im się przydała te obory pobielić, bo pędzlem po tym brudzie by tylko rozmazywał 😏

• Haha 1
Opublikowano

Literówka to jest, jak się raz pomylisz, a Ty od kilkudziesięciu stron wstecz piszesz o bielarce, więc zaintrygował mnie temat, po co im ta bielarka. Ani razu nie wspomniałeś o belarce - dopiero teraz. 

A jaki interes, by kłamać, mają dziennikarze, czy politycy wrzucający na YT informacje o sytuacji w Polsce? Jedni wrzucają filmiki jaką to jesteśmy krainą mlekiem i miodem płynącą, inni że gorszy u nas reżim niż u Kima w Korei. No jaki w tym mają interes i co mają o tym sądzić ludzie oglądający te filmiki np. w USA? To samo z filmikiem, o którym wspominasz. No i pytam ponownie, czy byłeś w USA? Pisałeś, żeby "nie słuchać durni co nigdy nie byli w Ameryce, a wiedzą...", więc chciałbym wiedzieć, gdzie byłeś, w jakim stanie, ile czasu, no bo siebie to byś nie hejtował chyba?

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

ja się żale 🤔😁 ogarnij się bo masz problem 😁 idź do weterynarza 😜😁

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

10 czy piętnaście stron to powtarzasz 🤔 daj coś nowszego 😁🤪

No jak się nie żalisz skoro widać, że się żalisz.

4 minuty temu, AroniowyLiść napisał:

Literówka to jest, jak się raz pomylisz, a Ty od kilkudziesięciu stron wstecz piszesz o bielarce, więc zaintrygował mnie temat, po co im ta bielarka. Ani razu nie wspomniałeś o belarce - dopiero teraz. 

A jaki interes, by kłamać, mają dziennikarze, czy politycy wrzucający na YT informacje o sytuacji w Polsce? Jedni wrzucają filmiki jaką to jesteśmy krainą mlekiem i miodem płynącą, inni że gorszy u nas reżim niż u Kima w Korei. No jaki w tym mają interes i co mają o tym sądzić ludzie oglądający te filmiki np. w USA? To samo z filmikiem, o którym wspominasz. No i pytam ponownie, czy byłeś w USA? Pisałeś, żeby "nie słuchać durni co nigdy nie byli w Ameryce, a wiedzą...", więc chciałbym wiedzieć, gdzie byłeś, w jakim stanie, ile czasu, no bo siebie to byś nie hejtował chyba?

Z tą bielarką i kilkudziesięcioma stronami to gruba przesada. Parę razy się zdarzyło bo zauważyłem, że mi korektor poprawia. Ale ok. Mój błąd.

Co do bycia w Ameryce. Nawet jak bym był to nikt by mnie z przepisami pracy stróżów prawa nie zapoznał. A są one inne w każdym stanie. U nas często ludzie biorą "wiedzę" o pracy policji w USA z filmów sensacyjnych. Gdzie wiele jest fikcją zrobioną by była akcja. Z durniami co nigdy w Ameryce nie byli to taki skrót myślowy. Ja też nie byłem w Ameryce ale jak coś chcę wiedzieć to szukam w miarę pewnych informacji a nie wyciągam wnioski z filmów sensacyjnych. A w przypadku tego kolesia i obejrzenia iluś tam jego filmów mogę sobie o nim zdanie wyrobić i naprawdę nie widzę powodów by miał to wszystko wymyślać.

Opublikowano

@hubertuss W Stanach, w miejscach gdzie przebywałem dłużej (generalnie Tx) jest prosta zasada - zatrzymają Cię, masz współpracować, nie rzucać się i wszystko przebiega bez problemu. Jakby takiego Gienka zatrzymali tam i by wierzgał jak tutaj, to by go jeszcze teaserem potraktowali i żaden prawnik by mu nie pomógł.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, AroniowyLiść napisał:

@hubertuss W Stanach, w miejscach gdzie przebywałem dłużej (generalnie Tx) jest prosta zasada - zatrzymają Cię, masz współpracować, nie rzucać się i wszystko przebiega bez problemu. Jakby takiego Gienka zatrzymali tam i by wierzgał jak tutaj, to by go jeszcze teaserem potraktowali i żaden prawnik by mu nie pomógł.

Sęk w tymże dokładnie nie wiemy jak to tam było. Czy położył rękę czy poklepał policjanta. Zwłaszcza, że nie byli na ulicy tylko na prywatnej posesji. Tak czy siak nie mówię, że w USA z policją wolno wszystko. Ale tez nie jest tak, ze od razu strzelają.

@traktor11 Bogdan przed kamerą zawsze mądry i wygadany. Szkoda, że tej mądrości w obejściu nie widać. Żona w jednym odcinku nazwała go panem tołkownym. Czyli widać jakie ma zdanie o jego mądrościach.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
18 minut temu, AroniowyLiść napisał:

Żeby zatrzymać kogoś na własnej posesji to trza mieć zapewne  nakaz naWet a Stanach..... Wiec co tu porównywać jak nasza policja robi bez prawnie i potem przegrywa to w sądzie... 😋

To nie jest tak że masz wykonywać polecenia policji które nie mają podstaw prawnych... Z podwórka bez nakazu to won i tyle.. 

Opublikowano

To jest fakt. Tam nie było złamania ciszy nocnej, nie było jakiegoś bezpośredniego zagrożenia życia czy morderstwa. Domownicy na swoim podwórku mogli być bez masek. Więc nie wiem czy tak w Teksasie czy gdzie kolwiek w USA policja weszła by sobie na ich posesję i traktowała teaserem i czy prawnik by mu nie pomógł w takim przypadku. Gdyby to było na ulicy to inna sprawa. Ale to była posesja prywatna. Ja myślę, że w USA policja zajęła by się ludźmi na ulicy. Bo nie boi się jak polska interweniować gdy jest więcej ludzi.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

A ty tu miałeś jakieś argumenty kiedyś? Ciągle myślisz o argumentach pewnego lenia gdzie ci wytłumaczyłem dlaczego ów leń nie musi mówić prawdy i jest stronniczy. Naprawdę dalej tego nie rozumiesz?

Nie przyrównuj Bogdana do Andrzeja nawet, jak ma tak ma, ale chłop ma jakieś pojęcie, nie jedno potrafi zrobić, a ten kompletnie nic i jeszcze w prostych sprawach jawnie mówi kto to zrobi, no weź przestań panie.

13 minut temu, hubertuss napisał:

To jest fakt. Tam nie było złamania ciszy nocnej, nie było jakiegoś bezpośredniego zagrożenia życia czy morderstwa. Domownicy na swoim podwórku mogli być bez masek. Więc nie wiem czy tak w Teksasie czy gdzie kolwiek w USA policja weszła by sobie na ich posesję i traktowała teaserem i czy prawnik by mu nie pomógł w takim przypadku. Gdyby to było na ulicy to inna sprawa. Ale to była posesja prywatna. Ja myślę, że w USA policja zajęła by się ludźmi na ulicy. Bo nie boi się jak polska interweniować gdy jest więcej ludzi.

Bzdury piszesz dalej, jak bez masek? nie byli sami swoi, nie widzisz na filmie ile obcych? zresztą ktoś tą policję nasłał z jakiegoś powodu, czemu fałszujesz fakty jak ci pasuje? Wszyscy jako tako stosują się do nakazów czy zaleceń, a ci dwaj do niczego nie muszą, obojętnie policja, weterynaria,  co by nie było to oni nic nie muszą i wielce pretensje bo coś ktoś wymaga.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
12 godzin temu, hubertuss napisał:

A skąd wiesz czy zakup trwa czy nie trwa? Na razie ja tu żadnej kpiny z dających nie widzę. Przyjdzie czas to i efekt w tv pokażą. Ktoś tu pisał, że bielarkę już przywieźli. Teraz może na sznurek zbierają heheh. Jeśłi uwarzasz,że ANdrzej umie poprawnie sklecić zdanie to już zostawiam bez komentarza.

Ale co może być nie wiarygodnego, że im bielarkę przywieźli i czekają by pokazać ją w programie? Całkiem podobne. Sianokosy za chwilę można powiedzieć. Tak samo jak nie widzę nic dziwnego, że Jarek mieszkanie w Bielsku wynajął. Teraz w mieście do roboty ludzi mało. Aby tylko chciał pracować. Sam znam kolesia co 30 ha gleby 4 klasy w dzierżawę oddał i poszedł do miasta. On zarabia 1300 tygodniowo na budowie. A żonka 2 tys miesięcznie na rękę w biedronce. Wcale mnie więc nie dziwi, że Jarek do miasta poszedł. A, że bierze po 20 zł za fotę. Jeśli to w ogóle prawda. Jego facjata jego warunki. Ty też możesz 20 krzyczeć.

Skoro zbiórka trwa nadal, to chyba logiczne że jeszcze nic nie kupili. Może chcą kupić praso owijarkę full wypas aby nie tylko wieś zazdrościła ale cała Polska 😛. Jeżeli jednak prasa jest już kupiona a zbiórka trwa nadal na ten cel, to jak to nazwiesz ? Przedsiębiorczość czy wyłudzenie ? Poza tym tam na płocie wyraźnie widać cel tej zbiórki i nie jest to mieszkanie w mieście. Dla mnie Andrzej i Agrounia przestali być wiarygodni w tym momencie.

3 godziny temu, hubertuss napisał:

Co z tego, że @nynka87 jest stamtąd? To wcale nie musi oznaczać, że nie może zazdrościć. Serio uważasz, że jak ktoś jest stamtąd to gwarantuje rzetelną wypowiedź? Na jakiej podstawie? Po drugie ja wcale nie kwestionuje tego, że mogła widzieć czy ktoś jej powiedział, że bielarkę im przywieźli. A to, że na bramce wisi puszka i Jarek z niej forsę bierze na mieszkanie w Bielsku. No cóż może ona mieszka z Jarkiem i wie na co on wydaje kasę. A jeśli nawet bierze forsę z puszki. Jego prawo. Nie słyszałeś nigdy o gospodarstwach agroturystycznych gdzie właściciele pobierają opłaty za wstęp? O ile tą forsę oczywiście bierze na to mieszkanie.

Bogdan jest ogarnięty? Serio widziałeś podwórko i sprzęt? Widziałeś burdel, błoto i jakie ma budynki? On jest ogarnięty jak trzeba było w tv wystąpić i z Andrzeja i Gienka podśmiechujki porobić. U nich był ogarnięty masz racje. A u siebie dwie lewe ręce. On jest ogarnięty na pokaz. A jego obejście pokazuje, że leń taki sam jak Andrzej. Naprawdę tego nie widzisz?

@nynka87 nie masz wyjścia. Abyśmy Ci uwierzyli, musisz sobie zrobić zdjęcie z Andrzejem na tle nowej prasy :). Ale to pewnie będzie drożej niż 20 zł z tak sławną prasą.Tylko uważaj na Eugeniusza, gdybyś chciała sobie z nim zrobić zdjęcie :ph34r:.

Hubertussie a nie wydaje Ci się dziwne, że Bogdan przyjechał kombajnem ponad 20 km aby skosić hektar czy 2 owsa ? Tam bliżej kombajnów nie było ? Temat ogrodzenia przemilczę bo w najbliższej okolicy nie ma osoby, która umiała by wbić kołek w ziemię i rozwiesić taśmę. Dopiero Bogdan podołał tej pracy 😛. To się chyba reżyseria nazywa.

36 minut temu, hubertuss napisał:

Ale Bogdana to chyba nikt nie przebije. Takiego pierdolnika i takiej graciarni nawet Andrzej nie ma. Na jego ciągniku nawet da się nazwę przeczytać.

Coś Ty się tego ciągnika tak czepił. Ciągnik służy do pracy a nie do wyglądu.

34 minuty temu, AroniowyLiść napisał:

W Polsce jest podobnie. Jeżeli rozmawiasz normalnie z policją to ona normalnie rozmawia z tobą. Oczywiście są wyjątki które chcą pokazać jaką to mają władzę ale to raczej margines. No i jeszcze jedno, spróbujcie coś przetłumaczyć pijanemu jak on wie lepiej i tak zrobi po swojemu.

12 minut temu, ogarek napisał:

Żeby zatrzymać kogoś na własnej posesji to trza mieć zapewne  nakaz naWet a Stanach..... Wiec co tu porównywać jak nasza policja robi bez prawnie i potem przegrywa to w sądzie... 😋

To nie jest tak że masz wykonywać polecenia policji które nie mają podstaw prawnych... Z podwórka bez nakazu to won i tyle.. 

Przecież Andrzej sam mówił że ich zaprosił do siebie. Czyli albo też chcieli zobaczyć te słynne krowy albo przypadkiem przejeżdżali tamtędy a Andrzej widząc ich, rzucił się na maskę radiowozu aby ich zaprosić do siebie 🤣

• Like 2
Opublikowano

Mam nadzieję że Hubertus tylko w necie jest taki niewierny Tomasz, bo jak w realu toż to masakra by była z takim człowiekiem, tacy ludzie to nawet sobie nie wierzą w końcu.

Opublikowano
13 minut temu, dsbh napisał:

nie wydaje Ci się dziwne, że Bogdan przyjechał kombajnem ponad 20 km aby skosić hektar czy 2 owsa ?

Jak zawsze się zgadzam, to teraz się nie zgodzę. Może pole jest w pół drogi pomiędzy jednym a drugim??? Może Bogdan ma zaraz obok swoje pole, I te skosił i tak już tam będąc

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
13 godzin temu, hubertuss napisał:

Tak samo jak nie widzę nic dziwnego, że Jarek mieszkanie w Bielsku wynajął. Teraz w mieście do roboty ludzi mało. Aby tylko chciał pracować. 

Tylko że on nie pracuje, no chyba że sprzedawanie kubków w Plutyczach można nazwać pracą 😉