Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skoro kierowca cysterny ostatniemu klientowi potrafi zaoferować 150 czy 200l po okazyjnej cenie bez faktury to z czegoś to się to bierze.

Opublikowano

ja w swimerze mam wskaznik zwykly, ze tak powiem mechaniczny a nie elektroniczny i tam zawsze zle  pokazuje, zawsze duzo za malo pokazuje 

Co do paliwa itp, podobno jak przywoza paliwo  i przepompowuja to tylko po to zeby ugrac pare litrow, licznik pokaze wiecej niz wlali

osobiscie kiedys przywozili mi paliwo i kierowca zapytal czy nie chce 50 l  po 3 zl bo ma akurat

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ja to już nie chcę by przywozili, odkąd mam przyczepkę i dopóki cpn będzie z dystrybutora sprzedawał większe ilości taniej to wolę zajechać i kupić pewne litry.

W białej masz olbenz i tam kupisz z 50groszy taniej więc te 5 groszy to taniej.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)

Ja zamawiałem od nich więc nie wiem przyjechał samochód i tyle.

Nie chce mi się wierzyć ze na stacji za 500l utną 40gr od podstawowej ceny.

59 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Dziś Łomazy 4.35 pow. 500 l 3.95 

12 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Mam chęć na nowy sezon kupić b0 dla porównania.

Kupuj jak twoje volvo wchodziło na rynek i ursus to tylko takie było a te dzisiejsze to siki dla takich maszyn.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

U mnie jak kiedy bralem z dystrybutora w 200 l beczki, to wchodzilo 201l pod sam korek, Teraz jakis czas temu przywiezli z bialej, na liczniku wyszlo 200 l i brakuje z 5-6 cm do pelnej beczki

• Like 1
Opublikowano

Przywoził mi jeden dostawca z hurtowni, to w mauzerze tysiąc litrowym, gdy mu licznik wskazał tysiąc po zatankowaniu, to w mauzerze było równo z kreską oznaczoną jako tysiąc na zbiorniku,zmieniłem dostawcę i jak zatankuję mi tysiąc które wskazuje mu licznik ,to jest prawie pełen zbiornik tak że około 40 litrów więcej niż poprzedni mi przywoził, tak im działają liczniki.

Opublikowano
17 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Bo jak przywiezie w upał 30° to powinno być nalane więcej jak tysiąc

Jak przywiezie zimą w mróz to ma być mniej niż tysiąc w baniaku.

To też brałem pod uwagę niestety

Opublikowano

Znam takich ludzi co kupują paliwo zależnie od temperatury to znaczy ze jak w pogodzie idzie mróz to zamawiają,

Dostają niby tyle litrów za ile płacą ale latem litry się rozszerzą i mają wiencej litrów ale nigdy nie patrzyłem ile by to było zresztą ci co handlują paliwem to wiedzą jak z tym robić, nie wiem czy na wydruku z samochodu tez nie jest podana temperatura, może licznik się przestawia automatycznie.

Opublikowano
Dnia 11.11.2020 o 19:18, masa24 napisał:

ja w swimerze mam wskaznik zwykly, ze tak powiem mechaniczny a nie elektroniczny i tam zawsze zle  pokazuje, zawsze duzo za malo pokazuje 

Co do paliwa itp, podobno jak przywoza paliwo  i przepompowuja to tylko po to zeby ugrac pare litrow, licznik pokaze wiecej niz wlali

osobiscie kiedys przywozili mi paliwo i kierowca zapytal czy nie chce 50 l  po 3 zl bo ma akurat

A ja słyszałem że paliwo podgrzewają i stąd te braki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v