Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo nie wyrabia z dostawami, w piątek jak brałem to tydzień kolejka na realizację dowozu.

2 minuty temu, Moorgi napisał:

Własnie dzwoniłem do Tomexu, to owiedział mi 3.75zł/L ale trzeba samemu gonić :D

Opublikowano
11 godzin temu, Arek napisał:

Często na kontrolach wychodzi, że marketowe stacje mają lepsze ( nie chrzczone) paliwo niż inne stacje.

11 godzin temu, Bananek napisał:

kiedyś myślałem, że jak mają tańsze paliwo, to rżną na ilości. guzik prawda. wczoraj tankowalem 240l w kanistry i weszło w nie idealnie 240l.

Czyli z waszych wypowiedzi wynika że jest ok. i można kupować większe ilości  i nie słuchać że np. Lotos gorzej robi  bo dla marketu

Opublikowano

z mojej strony mogę z czystym sumieniem polecić stacje paliw auchan. nie tną w ch... na ilości. jakość też dobra. auta nie strajkują, traktory tym bardziej. jest ok 👍

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

19 godzin temu, Daniel2012 napisał:

Witam, oplaca sie taki zbiornik za 4400 netto? 2500 l 

received_671908623565820.jpeg

SIBUSO to swimer tylko pod inna nazwą, dopytaj o szczegóły ale zdajesie można zaoszczędzić parę stówek na tym że na klapie zamiast swimer widnieje napis sibuso.

Edytowane przez proxy8441
Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

A na tych marketowych dają ceny niższe przy większej ilości?

nie muszą, bo u nich regularnie jest ok 20-30gr niżej za litr.

darekchmiel1991 napisał:

U mnie znowu kombajn deutz fahr marudzi na auchanowskim paliwie wg mnie w nim jest więcej dodatków bio niż na orlenie 

z kolei u mnie bardziej plackami śmierdzą spaliny z paliwa orlenowskiego więc tu chyba więcej dodatków bio. zresztą nie znam się na tym. ważne, że traktor na tym pracuje i jest ok. auta też.

Opublikowano
3 godziny temu, wiesiek63zmc napisał:

Czyli z waszych wypowiedzi wynika że jest ok. i można kupować większe ilości  i nie słuchać że np. Lotos gorzej robi  bo dla marketu

Akurat Lotos ma lepsze paliwa niż Orlen.

Opublikowano
49 minut temu, slawek74 napisał:

Ktoś chetny na zakup zbiornika ? może grupowo by po negocjować cenę🤔

w ten sposób jutubery działajo.

poza tym to byś musiał mieć transport w obrębie jednej gminy czy powiatu chociaż. 

Opublikowano

W tamtym roku kupowalem swimera 2500l . Wszedzie w okolicy krzyczeli od 5000 zl w górę.  Nic taniej bo drogie są  u producenta.  Poszukalem   olx i gosciu przywiózł z drugiego konca polski za 4500  ceny netto. Na busie mial chyba z 9 szt  i mu sie oplacilo rozwozic po Polsce w niskiej  cenie z dowozem na miejsce. ,kolega potem bral od niego i tez cena sporo niższa  niz na miejscu maja firmy .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez Pawel197890
      Mam pytanie czy można siac żyto hybrydowe rok po centrali i ile kg na hektar 
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v