Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w kra to kukurydza jeszcze dlugo nie bedzie nadawala do zbioru- wczoraj talerzowalem za miedza, kolby marne, czasami dwie bardzo marne, jesli nie bedzie przymrozku to moze cos narosnie..

bio-agra ma swoj transport ? bo przychodzily tiry wgm na blachach i wozili pod opole.

po 600zl  oferuja ??- ja sprzedaje do de heus rowne 15 km mam do goswinowic "troche" dalej

Opublikowano

Powiem tak, na teraz Lubuskie, Wielkopolskie, 410-420 z pola, kolby są w miarę zaziarnione, ale to co sie dzieje na polach woła o pomstę do nieba. Ilość zniszczeń przez dziki w tym roku jest ogromna. Takiego czegoś jeszcze nie było, a wirus asf hula na całego. Jak to ma stać jeszcze z 2-3 tygodnie, to o przyzwoitych plonach można zapomnieć. Odechciewa się siać kukurydze.

• Like 1
Opublikowano

to fakt ,zwierzyna  hula na całego ,chociaż u mnie na razie mniej niż pamiętam jak  w zeszłym roku. plon zapowiada się dobrze, tylko u mnie będzie gotowa na koniec pażdziernika , oby cena  nie spadła poniżej 400zł . zapisałem się na staż do koła , to w przyszłym roku przypilnuję  bardziej😄

Przed chwilą, farmerss34 napisał:

to fakt ,zwierzyna  hula na całego ,chociaż u mnie na razie mniej niż pamiętam jak  w zeszłym roku. plon zapowiada się dobrze, tylko u mnie będzie gotowa na koniec pażdziernika , oby cena  nie spadła poniżej 400zł . zapisałem się na staż do koła , to w przyszłym roku przypilnuję  bardziej😄 .FMI ,lubuskie

Opublikowano
3 godziny temu, DamianRolnikSkup napisał:

Na stażu to będziesz zaganiał zwierzynę i wodeczke donosił 😛

na razie jest brak kukurydzy na rynku, a żeby paszarnie miały aż taki zapas to wątpię, cena powinna być dobra w tym roku 

Co rok dobra cena, ale na suchą w takim okresie jak teraz, a w żniwa jak zawsze klapa na Podkarpaciu wipasz rzuci 350 na mokra i każdy sprzeda bo wyjscia nie ma 

Opublikowano
1 godzinę temu, Murphys napisał:

Ja mam podpisane 390 netto na Przeworsk. Myśle ze w żniwa cena zjedzie jak co roku. Zyskają ci co wysusza 

tylko min 50 ton, a ja mam w tym roku tak troche słabawa kuku

Opublikowano
2 godziny temu, solek01 napisał:

strzebrzeszyn. Tan ponoć idzie wszystko w rękaw i bez awizo.

Przeworsk tez i rękaw i luzem, ale awizo nadal. Trochę głupota bo nie da się przewidzieć pogody 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2022? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2021:

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v