Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ulman jeśli byś mógł napisać co miałeś na myśli 500 zł do ha za koszenie + transport. Koszenie w tamtym roku 430 zł/ha. W tym koło 500 zł/ha. 

Zachodnia Polska cena mokrej min. 670 netto za 30%. z pola. Widzę ze optymistycznie 14 ton/ha liczycie, brawo. To teraz łatwo policzyć. Pozdrawiam:) 

Opublikowano

centralna Polska koszenie rok temu 350 w tym 400 xd przy twoich cenach to bym szedł w usługi a nie najmował 😅 qq mokra PLN mazowsze około 600netto podobno fao 190 ma 32% z kolby , ciekawostka 🙃

Opublikowano
18 minut temu, QuQurydza napisał:

Ulman jeśli byś mógł napisać co miałeś na myśli 500 zł do ha za koszenie + transport. Koszenie w tamtym roku 430 zł/ha. W tym koło 500 zł/ha. 

Zachodnia Polska cena mokrej min. 670 netto za 30%. z pola. Widzę ze optymistycznie 14 ton/ha liczycie, brawo. To teraz łatwo policzyć. Pozdrawiam:) 

Koszenie ok 400 + jakiś transport więc  plus minus 500 pln/ha wyjdzie. Może będzie kilka dych w drożej ale to sytuacji nie zmieni. Ok 14 ton z ha jest w tym roku na wschodzie absolutnie realne ale jak chcesz można liczyć 12 i wtedy koszenie i transport wyjdzie ok 40 pln do tony.  O cenach na poziomie 670 i wyżej nie słyszałem. Jakie wymagania na ta cenę? Jaki poziom donów?

Opublikowano

Płn Mazowsze - 350netto kombajn w żniwa był, kukurydza pewnie deko drożej... W ubiegłym roku miałem 14 ton , w tym liczę na 16-17, a w okolicy pełno ogłoszeń ładnej kukurydzy po 4500 O.o co te ludzie mają w głowach

Opublikowano
Dnia 15.09.2021 o 14:44, Navara1988 napisał:

800 netto mokra  30 % opolskie lokalny drobiarz . Wilgotność brana z kolby 41% to po kombajnie z 45 tego się jeszcze nie da kosić 

Za tyle to mu zawiozę na miejsce.

Opublikowano

Znacie jakieś firmy skupujące suchą kukurydzę w czasie żniw, bo dzwoniłem do cedrobu i wipaszu  to w żniwa tylko mokrą skupują. interesuje mnie najbardziej Lubelskie województwo.

Opublikowano

Południowy-wschód osobiście nie widzę tych 14ton może na niektórych kawałkach tak ale nie na wszystkich, wody w opór ale nie widać tego po kolbie 

Opublikowano
1 godzinę temu, mus napisał:

Południowy-wschód osobiście nie widzę tych 14ton może na niektórych kawałkach tak ale nie na wszystkich, wody w opór ale nie widać tego po kolbie 

To samo u mnie 

Opublikowano

mnie tam wystarczy żeby było 220 gram w średniej kolbie , fao 260 filntodent już dostaje czarną plamkę to można krzyć i ważyć.Za dwa tygodnie startuję na pierwszy kawałek .Są kolby pow.300 gram ale takich jest 4-na metrze kw.są kolby 250 gram i są takie ok.200 . Ja mam nadzieję pobić zeszłoroczny rekord jak będzie nawet tak samo jak 2020 to nie będę narzekał 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, witejus napisał:

Kukurydza poszła w słomę ,nie w ziarno.

3 godziny temu, mus napisał:

to samo obserwuje u siebie Śląsk, oby tylko pogoda pozwoliła na zbiór i może jakiś zasiew po zbiorze bo aktualnie wody dolane na polach bardzo mocno juz było ostatnio a jeszcze w ub.tyg.  w nocy spadło 30l, oby udało nam się zebrać bo w ub.r. się topiliśmy niemalże na każdym polu, spokojnie tej wilgoci by wystarczyło na wegetację jesienną

Edytowane przez proxy8441
Opublikowano
9 godzin temu, witejus napisał:

Kukurydza poszła w słomę ,nie w ziarno.

Jak widzę po okolicy to takie siusiaki nie kolby

Opublikowano

na podkarpaciu miała zostać wybudowana spora gorzelnia co z nią ?coś 200 ton kukurydzy dziennie maiała przerabiać .         a i stock w lublinie też miał budować gorzelnie 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2022? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2021:

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v