Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem jakie ceny macie ale u nas już kupujaćy podwedział że napewno poniżej 500netto  nikomu nie zapłaci a suchą kukurydzę wszystko na magazyn Oczywiśćie skupujący wiarygodny

Edytowane przez AndrzejRo
Opublikowano
Przed chwilą, AndrzejRo napisał:

Nie wiem jakie ceny macie ale u nas już kupujaćy podwedział że napewno poniżej 500netto  nikomu nie zapłaci a suchą kukurydzę wszystko na magazyn

a mnie klient nagle zjechał z 400 netto na 400 brutto

Opublikowano
14 godzin temu, pawel885 napisał:

Kukurydza ma ten plus że jej praktycznie nie przenawozisz a odwdzięczy się plonem, dziwię się ludziom co sieją np 10ha i oszczędnie nawożą zamiast zasiać połowę a odpowiednio zasilić... U nas pełno ekspertów co myślą że kilka rozrzutników obornika i 200kg mocznika zdziała cuda :)

13 godzin temu, krzychrol napisał:

250 kg mocznika, kukurydza drugi rok po kukurydzy plon 12.3t na 5-6 klasie. Zalezy jaka ktos ma klase ziemi ale na 5 i 6 klasie nie robi sie nawozenia na 20 ton bo to i tak guzik da. Im wiecej azotu na slabej glebie tym gorzej kukurydza dostaje w dupe podczas suszy

ja daje 400kg PK 20-30 i 300kg mocznika w zeszłym roku plon ok 11t mokrej w tym będzie gorzej. za mało daje czy szukac innych błedów?

Opublikowano
1 godzinę temu, xxxMarcin3 napisał:

Zależy od działki jak nie wymokla to decalb dał ponad 14 ton z ha a na działce 17 ha z hektara nie wiadomo czy 10 wyjdzie każde zanizenie wymokla. Z kolei pionier podobnie ale wilgotność duża 

A ceny w górę Wipasz podniósł ceny. Żniwa ruszyły ale u większości słabiej wydaje, każdy chce kontrakt podpisywać ze względu na brak towaru na rynku żeby mieć pewny towar. 

ile placi jakie woj wipasz

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, AndrzejRo napisał:

Panie wijus szykasz powodu do zwady

to że gostek który obiecywał że weźmie kuku po 400 netto a nagle mówi że po400 brutto to jest wg ciebie powód do zwady? trzeźwy jesteś?

Opublikowano
34 minuty temu, Pajej napisał:

ja daje 400kg PK 20-30 i 300kg mocznika w zeszłym roku plon ok 11t mokrej w tym będzie gorzej. za mało daje czy szukac innych błedów?

To Ci powiem od holery sypiesz nawozu. Ja dużo mniej i plon różny zależy od działki. Spróbuj coś z dekalba plon do tony mniej ale super wilgotność wychodzi początek października po 26 wychodziło. W gdzie zieleńsza 31. A pionier skali brakowało plon podobny 

Opublikowano
3 minuty temu, xxxMarcin3 napisał:

450 netto. Lubelskie ubiegły tydzień. Jutro coś mówili że mają braki i w górę ma iść 

w wlkp wipasz placil 480 netto ostatnio

Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

nie sprzedałem ,daj kontakt do tego co obiecuje po 500 netto,chyba że to ty nim jesteś

Wejdź na giełde masę ogłoszeń po 480 netto. Z pola odbierają 

Przed chwilą, fabio napisał:

w wlkp wipasz placil 480 netto ostatnio

Z tego co tu kierowniczek mówił z wipaszu nie spodziewali się że będzie tak mało qq

2 minuty temu, xxxMarcin3 napisał:

Z tego co tu kierowniczek mówił z wipaszu nie spodziewali się że będzie tak mało qq

Zimna wiosna zrobiła swoje

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, xxxMarcin3 napisał:

Zimna wiosna zrobiła swoje

tylko czy zaplaca strach nieznanym sprzedac chyba ze z gory kasa

• Like 2
Opublikowano

pierdolito ze malo ququ.... Wszedzie sypie od 10 do 17 ton z 1ha. Po prostu wiedza ze nie bedzie skad sprowadzic chocby taniej pszwnicy skoro na ukrainie w tej chwili 900 zl tona wiec paszarnie chca sie zapchac kulurydza. U mnie w okolicy jedna fitma ma juz takie zapasy jak nigdy i caly czas skup pelna para idzie po 480 netto

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

480 z pola

13 minut temu, Mikruss napisał:

pierdolito ze malo ququ.... Wszedzie sypie od 10 do 17 ton z 1ha. Po prostu wiedza ze nie bedzie skad sprowadzic chocby taniej pszwnicy skoro na ukrainie w tej chwili 900 zl tona wiec paszarnie chca sie zapchac kulurydza. U mnie w okolicy jedna fitma ma juz takie zapasy jak nigdy i caly czas skup pelna para idzie po 480 netto

skup zaczeli pewnie około 10 pazdziernika suszarnia ma 50 % przerobu w porównaniu do ubieglego roku ze względu na duza wilgotność więć skąd takie zapasy jak nigdy no i nie sprzedaja suchej w aktualnych ofertach kupna

Edytowane przez AndrzejRo
Opublikowano
1 godzinę temu, Pajej napisał:

A jakie masz gleby ?

Opublikowano
41 minut temu, Mikruss napisał:

Dokładnie tak. Kukurydza sypie powyżej 15, jest mnóstwo towaru, a cena jest wysoka, bo pszenica ciągnie wszystko w górę. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2022? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2021:

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v