Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Strongman napisał:

U mnie tylko much dużo,stosował ktoś biomuchy

Ja zwalczam je browarem cukrem i trutko ale i tak od zaj.. ich.

Wietrznie i trochę pochmurno.

raz zastosowałem ale nie wiem czy za zimno miały czy jak bo się nie wykluły, ja polecam lep 400m długości montujesz na ścianach rolki i kołowrotek ze szpulą i jak cały zalepiął to zwijasz je i nowy rozwijasz redukcja much konkretna

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, Bananek napisał:

jakie przepowiadacze?

No te od prognoz... według icm, miało padać dwa dni, w tv tez opady, trawe zebralem wczoraj w sianokiszonke bo zapowiadali deszcze a słońce świeci 3 dzień...

Opublikowano
Dnia 6.07.2020 o 17:38, Bananek napisał:

Który tam pisał, że glejt na Podlasiu nie ma 2 metry? 

IMG_20200706_173146.jpg

bez zbędnych komentarzy...

Zobacz do czego doprowadziłeś... Teraz każdy będzie chciał mieć fotkę w (Twojej) kukurydzy :P

• Haha 1
Opublikowano

Dzwonił, prosił żebym wpadła chociaż na chwilę. Zawsze to bym swoją obecnością jego wiarygodność zwiększyła. No ale nijak dziś rady nie dałam. Obiecałam, że jak na następną kadencję będzie startował, to postaram się coś tam mu pomóc. 

Nawet dwa razy. Raz mocniejszy, drugi raz słabszy. Ale krótko. Wiatr wieje, więc chwila i śladu nie było. Tak na oko to zupełnie nie mam pojęcia ile go spadło. 

Opublikowano

+20 w ciągu dnia i na zmianę słońce z chmurami, dzień w sumie udany, po południu posprzątane trochę na strychu i opryskane ziemniaki na zarazę i stonkę. Opryskiwacz trzeba wypłukać w któryś dzień bo nie wiadomo czy będzie jeszcze użyty w tym roku.

Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

A u mnie przed chwilą znienacka spadło litr deszczu. i to jaki gęsty. padał może z minutę.

U mnie ten sam popryskał pół litra. 

Jutro i piątek jakiś większy deszcz widzi, może w sobotę by położył drugi pokos

Opublikowano

w tamtym roku drugi pokój polozylem 17 lipca dopiero. Ale było suszej. W tym chyba też do połowy miesiąca poczekam. jakoś te opady mnie nie napawają optymizmem. wszystko fajnie, rośnie, ale czy przyczepę dam rady wyrwać z łąk?

hehe, pokój. pokos.

Opublikowano

Ochłodziło się  i jeśli długoterminowe prognozy pogody się sprawdzą to ciężkie żniwa nas czekają 

Opublikowano

Przecież w prognozach codziennie leje (przynajmniej u mnie), a ostatni solidny deszcz padał w zeszły poniedziałek. Od tamtej pory 2l.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v