Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, Ursus932 napisał:

Główny argument który mówił by mi żeby spierdzielać z takiej wsi :ph34r:

Ursus, ale większość wsi w łódzkiem tak wygląda, zwłaszcza wiosek gminnych. To gdzie spierdzielać? Za Hajnówkę?

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, ZELKOW napisał:

to na brak opadów nie narzekasz pewnie ? u mnie spadło wczoraj 1mm a noc i dziś 26mm to dalekoo do opadów jak u Ciebie, ile już spadło u Ciebie od końca kwietnia ?

skończyło padać. Od wczoraj wieczora do ok 14 spadło 88mm a  w przeciągu 30h 128mm. Od kwietnia musiałbym policzyć. Ale od początku marca do 20 kwietnia spadło coś tylko 30 mm z tego co pamiętam a może i mniej 

Edytowane przez XTRO
Opublikowano
2 godziny temu, hobbysta82 napisał:

Ja nie potrzebuję papieru. Mieszkam w samym centrum wsi, która ma ponad 1000 mieszkańców. Mam 8 sąsiadów w tym OSP, mini-market i stacje benzynową. Praktycznie przy każdym moim polu stoi domek. I jako jedyny hoduje zwierzęta.

Nawet nie mogę iść za stodołę się odlać.

Nikt nie pyta się czy to jest produkt eko.  Ludzie widzą jak to jest robione i są zainteresowani produktami. Nigdy nie szukałem klientów. Zacząłem 10 lat temu od paru znajomych i marketing szeptany zrobił swoje.

100% popieram  tak powinna produkcja EKO wyglądąć a nie papirologia certyfikaty i ten co się tym zajmuje ma więcej kasy jak rolnik

Opublikowano
3 godziny temu, klama958 napisał:

Tylko? Też EWI ale przekroczyło już 80 litrów. 35 w jednej ulewie u nas dało, 

Gdy kila dni temu w samym Wieluniu padało przez kilka godzin u mnie świeciło słonko.

3 godziny temu, Szymi40 napisał:

Właśnie kuj-pom.   dużo suchsze  od  łódzkiego  a szczególnie  od  EWI.   [mam tam rodzinę]  za  kwiecień  miałem 2mm.    Dopiero teraz  leje  z jednego dnia  było 80mm.   co  chmurka wyjdzie  to leje  i to  20-30mm.  a w innych  latach z burzy  bywało  10-15mm.  

A co ma piernik do wiatraka? Rożnica w opadzie może być na terenie gminy, a co dopiero powiatu... Więc to że masz w pow. rodzinę nie świadczy o tym, że wiesz jakie warunki pogodowe są u mnie. Poza tym wszystkie badania na przełomie lat mówią jasno gdzie występuje największe zagrożenie deficytem wody na terenie kraju i jaka występuje częstotliwość opadów.  

Opublikowano
1 godzinę temu, hobbysta82 napisał:

Ursus, ale większość wsi w łódzkiem tak wygląda, zwłaszcza wiosek gminnych. To gdzie spierdzielać? Za Hajnówkę?

No ja akurat mam sąsiadów daleko , działkę z zbudowaniami 200 metrów szeroko 😏 Ale nie jest gminna 

Opublikowano
5 godzin temu, ZELKOW napisał:

szok że tak dolało u mnie chyba nie ma połowy tego co u Cb

no to nieźle 18ha a od kiedy leży ?

6ha w poniedziałek z czego 3 w wałkach i 12ha w czwartek w tamtym tygodniu, te ostatnie nie przewracane to od spodu ładne zielone, jak  byłaby pogoda to nie byłoby złe ale woda stoi i się nie wjedzie.

@marulekk 6ha zebrane 170bel ale jeszcze tam mam. Te co mam od strony Przegalin też dochodzą do Białki. Tam sporo niższy teren...

Przez około 15h spadło 78mm, od piątku jak zaczęło padać 148mm

IMG_20200624_082648_1.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

dzisiaj jak się pomyśli to były czasy 😀 😉

Sławek dawno zimy nie było i wielkiego śniegu,kto by pomyślał ze te lato będzie takie deszczowe,tak samo zima może nam figla zrobić jeszcze.

Opublikowano
3 godziny temu, szymon09875 napisał:

Możliwe, wczoraj jechałem przez lotnisko to sprzatala busa, szykowala sie moze na dzis 🤣🤣

To widzę że i ty tam palca maczał. 🤣🤣🤣

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, 6465 napisał:

A kto go tam wie co on tam jeszcze maczał. Ładnie was tam zalewa. Jutro będę wracał do domu blisko twoich terenów. @stempos1980

To znaczy?którędy wracasz i gdzie cię wysyłają

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v