Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, stempos1980 napisał:

Lepiej podlać jak odlać tą wodę

Dokładnie . U nas ludzie mawiają że suchy rok nie przynosi takiej straty jak nadmiar opadów ,coś w tym jest

Opublikowano
46 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ciekawe czy z deszczołapa się nie wylewa, wszędzie woda stoi patrząc przez okno.

Leje nie wychodzę bo przemoknie się w parę sekund.

Pafnucy na wybory wróci.

Nie musisz wychodzić ja Ci zdam relacje przecież rzut beretem od siebie mieszkamy tylko że ja już inny powiat. Moźe Twój powiat ma inny przydział deszczu😄

Jak wychodziem na obrządki to po nocy było 20 a teraz jak wracałem to 35mm.

Upał się tak szybko nie znudzi jak piąty dzień deszczu.

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, WojciechFirus napisał:

teraz przyjadą upały pole kartofli pełne wody będą od razu gotowane.

Od razu na talerz ,zaoszczędzi się na gazie 

Opublikowano
26 minut temu, slawek74 napisał:

kontaktowałeś się? u mnie przez noc 25L i dalej nie zwalnia drugi pokos się odsuwa

Tak 

No kurła przez noc 45 l🙆🏻‍♂️ i dalej leje, na podwórku w trawie jak szłem do bramy to tylko bryzg z pod buta.

Opublikowano
2 godziny temu, Piotrek1975 napisał:

Ciągle pada, 7,5 mm jak na razie🌧

Po szóstej jak patrzyłem było 7 litrów a w tej chwili dobija do 17 litrów. 

Opublikowano
21 minut temu, pedro2 napisał:

W radio trąbią cały czas o tym Janie, raptem mądrości ludowe na topie

16 minut temu, staszek131415 napisał:

W KOŃCU MAMY SUSZĘ STULECIA TO NIC DZIWNEGO ŻE PADA

Nic z tych prognoz się nie sprawdza,na gromliczno było jasno i w stodołach ciasno czyż nie tak jest,a teraz będzie non stop padać bo jak na jana pada to jakie by przysłowie nie było,bo jest dużo,to każde wiąże się ze będzie mokro.

Ludzie zyjo od dawna i te przysłowia biorą się z długoletnich obserwacji pogody.

Opublikowano
10 godzin temu, Agrest napisał:

20200623_204008.jpg

Sławek czyżbyś kupił "FYNDA "??

Opublikowano

Wczoraj pierwszy dzień bez deszczu od ponad tygodnia i koncert kosiarek u wszystkich wokół, dziś znów zachmurzone i wygląda na to, że popada. Czerwiec 60mm póki co.

Opublikowano
1 godzinę temu, WojciechFirus napisał:

i jak ktoś już się poddaje z sianem?

ja jeszcze nie wczoraj zgrabilem na walki dopiero 10 dni ma wiec jest nadzieja , nieraz i po 3 tygodnie-jesli nie zgnilo,sie suszylo..

1 godzinę temu, Szymi40 napisał:

Życie  zaczyna się po ,,czterdziestce''   a po ,,setce''  jest jeszcze  weselej.......🤣    Będziesz miał     więcej   wolnego  czasu  dla siebie  i rodziny  małolaty niech pracują. 

a po 50 to jak jesr ??

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Pafnucy na wybory wróci.

na ktora ture ???  dziwne,nie tacy agenci tu sa a jakos nie dostaja bana, 

Opublikowano
3 godziny temu, marulekk napisał:

Ty piwem pryskasz???

Można tam u ciebie zatrudnić się za pomocnika ? 😁

Dokładnie mieszaniną piwo, serwatka i woda w proporcjach 1:1:2

Ręce do pracy zawsze potrzebne, uprawnienia na obsługę motykolu pewnie masz.

Jakby kobita nie chciała puścić to po 4 tygodniach stażu, dostanie Cię z powrotem w takiej koszulce (tylko w nieużywanej).

DSCN0479.JPG

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, hobbysta82 napisał:

To ja jeszcze sie zastanowie 🤣

4 minuty temu, jacus napisał:

dziwne,nie tacy agenci tu sa a jakos nie dostaja bana, 

Układy , układziki

Opublikowano
5 minut temu, pedro2 napisał:

Końcówka rynku, ze zbożem ludzie jadą spowrotem, full zboża tylko kupca brak. Pszenica 650, owies 550, pszenżyto 600-650. I wszystko ładne zboże. 

Z wyjątkiem pszenicy to owies i pszenżyto drogie 

Opublikowano
XTRO napisał:

Wczoraj za dobę 40mm dzisiaj przez noc i ranek już 47 

to na brak opadów nie narzekasz pewnie ? u mnie spadło wczoraj 1mm a noc i dziś 26mm to dalekoo do opadów jak u Ciebie, ile już spadło u Ciebie od końca kwietnia ?

Opublikowano
38 minut temu, hobbysta82 napisał:

Ręce do pracy zawsze potrzebne, uprawnienia na obsługę motykolu pewnie masz.

Jakby kobita nie chciała puścić to po 4 tygodniach stażu, dostanie Cię z powrotem w takiej koszulce (tylko w nieużywanej).

DSCN0479.JPG

A na co ta mieszanina ?? 

Opublikowano
41 minut temu, PAN88 napisał:

Z wyjątkiem pszenicy to owies i pszenżyto drogie 

Pszenicy u nas nikt za bardzo kupuje dla bydła,ciemny lud. Najwięcej owsa i pszenżyta to i cena jest. Drogie? Ja w kwietniu po 750 sprzedawałem. 

Opublikowano (edytowane)

U mnie czerwiec mało opadów, raz na kilka dni spadnie i zwilży;  prognozy się nie sprawdzają, kiedy niby mają być burze, to nic nie ma.... tylko suche zachmurzenie; także na skrajach pól  nawet gleba popękana nico....O! ale nie susza; jest ładnie rześko w sam raz, nie za upalnie i nie za zimno.

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v