Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Strongman napisał:

W Łosicach nadal na skupie 62,zadzwoń i przyjadą i pompo załadują,pod wisnice jeżdżą.Jak swoje sprzedawałem to akurat tam byli.

To co mi tam zostało to nie na skup, tyle żeby jak by się sprawdziła przepowiednia o suszy 100 lecia żeby nie kupowa: kurom po 1000 a na siew po 3000, no ale meterologi sie pomylili i będzie urodzaj 100 lecia.

1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

Pleciesz. Powyzej 60 jest. 

Wiem, toż piszę że opusciłem 50 z 650 na 600

Opublikowano

Bo widzisz Rysiu . Twoja radość z tego że świnie tanieją jest krótkowzroczna . Resztę sam se dodaj .

Opublikowano

No niektórzy tak gonią swój ogon . B|

U mnie trochę przylało . Dobrze że siana nie mam na łące .

Opublikowano
15 minut temu, Bananek napisał:

byłem u weta i dał mi sól gorzką z siarczanem magnezu i bardzo grubą igłę do przebicia boku i dopuszczeniu powietrza jakby sól nie pomogła. cielak zmniejszył objętość po roztworze własnym do pyska więc go nie dziurawilem. teraz leży od południa, wypił 2 litry mleka. tylko jest jedno ale. boki mu chodzą jak przy zapaleniu płuc. i tak jakby próbuje zakaszlac. mówię ojcu w kartach, że może jaki koronawirus to myślałem, że mnie zdzieli widłami. profilaktycznie dałem mu (cielakowi, nie ojcu 😉) zwiększona dawkę antybiotyku. jutro w te albo we w te. wyglada weselej niż rano.

Nie dawaj mleka człowieku. Przegłodź go porządnie wody daj nie zdechnie z głodu. Termometr w dupke lepiej wsadzić niż antybiotyk. Teraz w razie co to bakutil się ucieszy. My kiedyś 200kg jaloszke zarżneliśmy bo co dwa dni wzdeta. Wszystko na opak robisz 😋

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

no ale @Pafnucy burzą straszył to posłuchałem

Dobra dobra . Mów że Ci się nie chciało . :D

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

A @Pafnucy przyczepke na zakupy wziął... 

Widziałem . To nie ja . Ale gość chciał tak brać ode mnie 5 gwiazdową . Odradziłem , bo by tak holował z 15 km .

Opublikowano
pedro2 napisał:

Termometr w dupke lepiej wsadzić niż antybiotyk. Teraz w razie co to bakutil się ucieszy.

wsadzaj sobie co tam chcesz. 😉 u mnie bakutil nie sięga. 4 litry mamy. dognałem?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Agrest napisał:

A tam chyba sporo kaszarni jest. No i komisów samochodowych😁

Jadąc w Bieszczady warto o Jantar zahaczyć.  Prawda @Bananek?😁

Ekskjuze mła? Co to kaszarnia? Mam nadzieję, że nic wspólnego z chaharnią...

Edytowane przez karban
Opublikowano

W kaszarni kaszę robią. Janów Lubelski to takie zagłębie.  Można pooglądać cyklony, tryjery, młynki , walce, sita przenośniki i pewnie wiele innych😁 

Opublikowano
Pafnucy napisał:

27 minut temu, slawek74 napisał:

Grześ tak mi się wydawało że u Ciebie mniejszy opad masz jeszcze tą pszenice?

Pszenzyto chcesz?

jęczmień owies i może trochę pszenżyta tylko muszę rozejżeć się ile zbraknie

23* chmury były ale deszczu mało

Opublikowano
theta napisał:

taką samą gwiazdówkę pociągną na haku pasatem odemnie 30km😄

Bananek siarczanem magnezu i bardzo grubą igłę do przebicia boku i dopuszczeniu powietrza raczej do spuszczenia a nie dopuszczenia powietrza 🤭😄

Opublikowano
slawek74 napisał:

Bananek siarczanem magnezu i bardzo grubą igłę do przebicia boku i dopuszczeniu powietrza raczej do spuszczenia a nie dopuszczenia powietrza 🤭😄

Ty to wiesz i ja wiem, ale smartfon musiał postawić na swoim i wyszło jak wyszło.

Opublikowano
slawek74 napisał:

ale na litość nie pompuj tego cielaka 🤪

już on był napompowany jak Pudzian. wystarczy.

camo napisał:

kurw.... jęczmień cały leży. gówno będzie.

ile dało wody i w jakim czasie?

Opublikowano

grzmiało huczało parę razy dosć blisko pioruny biły zostawiło 4.5l/m2 i poszło 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v