Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

U mnie ładny dzionek dzisiaj był a teraz pada, oglądałem wiadomości a ludzie przed nowym rokiem liczniki po cofali bo prawo takie ze policja może sprawdzać i spisywać stan a to już dawno na przeglądach pospisywane.https://historiapojazdu.gov.pl/

Rekordzista 300tyś cofnął.

Fajna strona o corocznym przebiegu z stacji diagnostycznej podczas przeglądu.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Liczniki są spisywane od 2014, a cwaniaczków za cofnięcie powinni uje*ć wiele wlezie. Dlatego przed kupnem warto sprawdzić taki pojazd i jego historię.

Edytowane przez Sean
Opublikowano
4 minuty temu, cinek1808 napisał:

U mnie też leję. U nas w okolicy już jednego złapali policjanci. Licznik cofnięty o 235 kkm. Pewnie kierowca nawet nie wiedział że licznik cofnięty. 

Wyjdzie jak na dłoni, tam jest wszystko, kto od jakiego czasu jest właścicielem i od kiedy kilometry się nie zgadzają.   :D

Opublikowano

Żeby jeszcze dokładnie spisali. Ostatnio byłem na przeglądzie diagnostą posprawdzał auto, poszedł wpisywać papiery ale licznika nie sprawdził. Tylko spytał się ile jest. W Niemczech turasy sami kręcą.

Opublikowano

Wy serio myślicie, że cały proceder kręcenia liczników odbywa się tylko w Polsce? A jak wam powiem, że auta z zachodu przyjeżdżają do Polski w agonalnym stanie, a po naprawie wracają z powrotem na zachód i tam są sprzedawane jako cacka? Co wy na to? Dobrych aut do Polski nikt nie sprowadza bo to się nie opłaca, poza przypadkami w postaci takiej, że sam sobie ktoś pojedzie i zapłaci 1/3 ceny rynkowej więcej, w tedy taki ktoś się cieszy super wycackanym autem oczywiście od prywatnego właściciela.

Opublikowano (edytowane)

Zachodnie to inna bajka, ale Polaczkom cwaniaczkom też się podoba skręcanie i może to niektórym obniży zapędy, skręcania i tak już kiedyś skręcanych.   :P

Edytowane przez Sean
Opublikowano

ale niestety problem jest ze sprowadzonymi, zeby ta baza była ogólnoeuropejska, a tak cofną, pojedzie na przegląd i w polsce już ma skorygowany.

Pada deszcz, ociepliło się.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

O właśnie, historia powinna być od daty produkcji, bez względu skąd pojazd pochodzi.

Wiosna idzie, żeby czasem nie było.   :P

Edytowane przez Sean
Opublikowano

W Polsce jest taka mentalność że samochód powyżej 200 to już złom. Klient nasz pan mówią handlarze i cyk licznik kręcimy. Wystarczy przejrzeć ogłoszenia każdy ma przebieg 180. 

Chyba już zimy nie będzie. Tylko szkodniki będą wiosna szaleć. 

Opublikowano

dokładnie, wiadomo że to coś pomoże, bo są różni ludzie, ale przeciętnemu kowalskiemu co robi 10-20 tyś rocznie raczej nie zechce się cofać licznika jak zechce sprzedać dotychczasowe auto.

Opublikowano (edytowane)

No nie tylko liczba, z kosmosu się nie wzięła tylko z jazdy. Ale przynajmniej niech będzie prawdziwa, a nie cwaniaczek robi durnia z kupującego i go kroi za to.

Edytowane przez Sean
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v