Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

U mnie ładny dzionek dzisiaj był a teraz pada, oglądałem wiadomości a ludzie przed nowym rokiem liczniki po cofali bo prawo takie ze policja może sprawdzać i spisywać stan a to już dawno na przeglądach pospisywane.https://historiapojazdu.gov.pl/

Rekordzista 300tyś cofnął.

Fajna strona o corocznym przebiegu z stacji diagnostycznej podczas przeglądu.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Liczniki są spisywane od 2014, a cwaniaczków za cofnięcie powinni uje*ć wiele wlezie. Dlatego przed kupnem warto sprawdzić taki pojazd i jego historię.

Edytowane przez Sean
Opublikowano
4 minuty temu, cinek1808 napisał:

U mnie też leję. U nas w okolicy już jednego złapali policjanci. Licznik cofnięty o 235 kkm. Pewnie kierowca nawet nie wiedział że licznik cofnięty. 

Wyjdzie jak na dłoni, tam jest wszystko, kto od jakiego czasu jest właścicielem i od kiedy kilometry się nie zgadzają.   :D

Opublikowano

Żeby jeszcze dokładnie spisali. Ostatnio byłem na przeglądzie diagnostą posprawdzał auto, poszedł wpisywać papiery ale licznika nie sprawdził. Tylko spytał się ile jest. W Niemczech turasy sami kręcą.

Opublikowano

Wy serio myślicie, że cały proceder kręcenia liczników odbywa się tylko w Polsce? A jak wam powiem, że auta z zachodu przyjeżdżają do Polski w agonalnym stanie, a po naprawie wracają z powrotem na zachód i tam są sprzedawane jako cacka? Co wy na to? Dobrych aut do Polski nikt nie sprowadza bo to się nie opłaca, poza przypadkami w postaci takiej, że sam sobie ktoś pojedzie i zapłaci 1/3 ceny rynkowej więcej, w tedy taki ktoś się cieszy super wycackanym autem oczywiście od prywatnego właściciela.

Opublikowano (edytowane)

Zachodnie to inna bajka, ale Polaczkom cwaniaczkom też się podoba skręcanie i może to niektórym obniży zapędy, skręcania i tak już kiedyś skręcanych.   :P

Edytowane przez Sean
Opublikowano

ale niestety problem jest ze sprowadzonymi, zeby ta baza była ogólnoeuropejska, a tak cofną, pojedzie na przegląd i w polsce już ma skorygowany.

Pada deszcz, ociepliło się.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

O właśnie, historia powinna być od daty produkcji, bez względu skąd pojazd pochodzi.

Wiosna idzie, żeby czasem nie było.   :P

Edytowane przez Sean
Opublikowano

W Polsce jest taka mentalność że samochód powyżej 200 to już złom. Klient nasz pan mówią handlarze i cyk licznik kręcimy. Wystarczy przejrzeć ogłoszenia każdy ma przebieg 180. 

Chyba już zimy nie będzie. Tylko szkodniki będą wiosna szaleć. 

Opublikowano

dokładnie, wiadomo że to coś pomoże, bo są różni ludzie, ale przeciętnemu kowalskiemu co robi 10-20 tyś rocznie raczej nie zechce się cofać licznika jak zechce sprzedać dotychczasowe auto.

Opublikowano (edytowane)

No nie tylko liczba, z kosmosu się nie wzięła tylko z jazdy. Ale przynajmniej niech będzie prawdziwa, a nie cwaniaczek robi durnia z kupującego i go kroi za to.

Edytowane przez Sean
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v