Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie kontrola z agencji. 2 gości było. Jeden młody pytał się o numer niestety mama nie pamiętała. Powiedział że numer trzeba znać na pamieć. 

Ale to przyjechali w sprawie grupy producenckiej. Ciągle się coś czepiał ale ten drugi był bardziej przyjazny. 

Mnie nie było. Ja gospodarstwa nie mam. Ale krowy po numerach kojarzę 😄

Opublikowano
10 minut temu, leszek1000 napisał:

Nie kontrola z agencji. 2 gości było. Jeden młody pytał się o numer niestety mama nie pamiętała. Powiedział że numer trzeba znać na pamieć. 

Ale to przyjechali w sprawie grupy producenckiej. Ciągle się coś czepiał ale ten drugi był bardziej przyjazny. 

Mnie nie było. Ja gospodarstwa nie mam. Ale krowy po numerach kojarzę 😄

to jak przyjechał to numer i dokumenty miał ze sobą , rano przed wyjazdem przygotował się ., chyba że jakiś przebieraniec .

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, bratrolnika napisał:

Mam takiego kumpla, co do nikogo z rodziny numeru nie pamięta, a do mnie pamięta

Zawsze jak jakiś numer potrzebuje to do mnie dzwoni żeby podać

Ja znam wszystkie numery te co sołtys pisał i nr tel ale zawsze całe zycie nie uczyłem się tel dziewczyn.Jak już wykasowałem to był koniec a jak bym umiał i się napił to bym wylewał zale a rozmowy skomplikowane zle przez tel wychodzą niema jak spotkanie.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Mała chmura kilkanaście minut i dopompowała do 14mm.

Daaaawno takiego deszczu nie było. Szkoda że i gradem poczęstowało.

Kiedyś jak było mało sprzętu w gospodarstwie to numery znałem. Teraz nic. Kurna policzyłem to 11 tablic rejestracyjnych w domu. 😳

I u mnie tyle :P

Opublikowano

On miał numery ale Mama miała mu z pamięci powiedzieć 😂. A Czepiał się wszystkiego. No wiadomo my jesteśmy na końcu tego łańcucha pokarmowego 

nikt nie chcę chyba mieć problemów z agencją. 

Opublikowano (edytowane)

No ba . Pasowało by z czarna porównać . Czytałeś ?

Ona już praktycznie sprzedana . Zgadnij za ile ?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

Nie ma chyba prawa które zmusiłoby do pamiętania numeru gospodarstwa.

Opublikowano

Dzisiaj ładna pogoda do wieczora i nawet ciepło, przyjemnie. 2 lipy dla pszczół posadzone, niechaj rosną. Jutro rano przegląd wozu, założenie świateł i sianem się trzeba zająć i zebrać.

Opublikowano
9 minut temu, leszek1000 napisał:

On miał numery ale Mama miała mu z pamięci powiedzieć 😂. A Czepiał się wszystkiego. No wiadomo my jesteśmy na końcu tego łańcucha pokarmowego 

nikt nie chcę chyba mieć problemów z agencją. 

Jest naciąganie na wnuczka ,na policjanta to teraz na numer producent Arimr 9_9

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Kupiłeś?

Ze 2000zł

No gdzie tam . Prawie 7tys . Ma papiery , ładnie chodzi . Nie dał bym .

Opublikowano

najgorsze  że już pszenicę położyło puki co dopiero jakieś 1mx2m ale jeszcze kłosa nie ma, skracana była pełną dawką i w sumie lekko za kolano jest, a w raz walnie chyba.

Opublikowano
12 minut temu, leszek1000 napisał:

Mama nie pamiętała. To spytał się czy to faktycznie jej gospodarstwo bo nie zna numeru. 

Nie ma obowiązku nic pamiętać z numerów.

Następnym razem niech odszczeknie gówniarzowi, że "musi wybaczyć starszej pani kłopoty z pamięcią". Głupio mu się zrobi i zamknie temat. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Łobuzek
      Witam , mam pytanie , kuzynowi zmarła mama i teraz biorą się za sprawę spadkową w sądzie i jak nabędą spadek to czy syn , córka i ojcec muszą złożyć zeznanie podatkowe ? I jak ma to wyglądać ? Formularz SD-Z2 ? I czy jak dostaną te całe nabycie spadku to tam będzie wyszczególnione co i jak ? Bo to jest gospodarstwo 60 ha i jest zagroda , ale dodadkowo mają też dwa inne jakby domy ( kupione mniejsze gospodarstwo) ... których nie używają ?  Może ktoś miał podobną sytuację i by podpowiedział co i jak ?

• Przez skupmaszynrolniczych98
      Witam, zwracam się z pytaniem czy ktoś może polecić jakiś booster do ciągników? Z racji prowadzonej działalności niejednokrotnie takie uzrądzenie by sie przydało. może ma ktoś jakieś doświatczenia i może coś polecić ?
  • Dodaj nową pozycję...
v