Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, witejus napisał:

opłaca się chować  do szopy jak za chwilę trzeba wieźć w pole?

Ale nie wiadomo jaka będzie pogoda a jeszcze potem druga dawka później i trzecia na kłos więc może się popsuć a kto wie przyjdzie susza i może nie będzie się dawać bo po co w pył.Pod dachem to pod dachem najwyżej zostanie na rok przyszły.Jak się dobrze zabezpieczy.

4C,kapuśniak,lekka mgła.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano
Strongman napisał:

Mróz się bierze,pogodnie,cicho i trzeba obejrzeć kastę w TVP o tym sławnym rolniku co mu komornik ciągnik zabrał za długi sąsiada z łódzkiego dzisiaj na tvpinfo.

Ten rolnik to z mazowieckiego okolice Mławy. W nocy dopadło 3mm za luty 14mm lekko na plusie.

Opublikowano
10 minut temu, Strongman napisał:

Ale nie wiadomo jaka będzie pogoda a jeszcze potem druga dawka później i trzecia na kłos więc może się popsuć a kto wie przyjdzie susza i może nie będzie się dawać bo po co w pył.Pod dachem to pod dachem najwyżej zostanie na rok przyszły.Jak się dobrze zabezpieczy.

4C,kapuśniak,lekka mgła.

Paaanie a na co tyle sypać i kasę rzucać w błoto

Opublikowano (edytowane)

Ten co nie sypie to nie ma kasy,a nie na odwrót ze jak nie wyda to ma.Bo wszystko się zużywa i za co naprawisz,A tak samo orzesz siejesz kosisz i pryskasz.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Ładnie.

U mnie 4,5mm. Ładna różnica

Ta luty już styczeń przegonił

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Ładnie.

U mnie 4,5mm. Ładna różnica

Za pierwe 3 dni 5,5 litra a ciekawe ile teraz będzie bo od godziny 7³⁰ zaczęło padać a teraz nawet rzęsiście. 

Opublikowano

Padało w nocy i pada dalej + 6 słaby wiatr .

Gdzie jest zima? Na wakacjach w ciepłych krajach, zamiast u nas. W Arabii Saudyjskiej pokazała pazurki przynosząc największe fale chłodów w historii pomiarów. Z kolei Kazachstan został sparaliżowany przez rekordową śnieżycę.

Opublikowano

Pada raz mocniej raz słabiej.Wczioraj czytałem w sieci że mimo tego że pada to ziemia deszcz wchłania ale jest też duże wyparowanie bo temperatury wysokie jak na zimę i do tego dochodzą wiatry i wysuszają to co napada 

Opublikowano

Z wiatrem to się zgodzę.Wczoraj wiało ,że się z domu nie chciało wyjść. Dzisiaj pada o rana ale za to wiatr minimalny.

58 minut temu, galan99 napisał:

Padało w nocy i pada dalej + 6 słaby wiatr .

Gdzie jest zima? Na wakacjach w ciepłych krajach, zamiast u nas. W Arabii Saudyjskiej pokazała pazurki przynosząc największe fale chłodów w historii pomiarów. Z kolei Kazachstan został sparaliżowany przez rekordową śnieżycę.

Według mnie klimat się nie ocieplił ale przesunął. Ale to tylko moja teoria.

Opublikowano

Było się olejem lub tłuszczem wysmarować to by spłynęło jak po kaczce.  

Na rano mróz ma być

Opublikowano

Cały dzień deszcz i śnieg na zmianę. Aktualnie +2, wiatr z północnego zachodu. Czekam na lekki przymrozek żeby sól potasową na pszenicę rozsiać i gumofilców nie pobrudzić przy tym.

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Było się olejem lub tłuszczem wysmarować to by spłynęło jak po kaczce.  

Na rano mróz ma być

Pomysł niezły ale ciężko byłoby piłę w ręku utrzymać

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Cały dzień z przerwami pada

Mokry jak kaczka......

Zdrowia szkoda . Było pod dachem coś robić .

Opublikowano

o to to, ja np odpaliłem c328 po remoncie. zagadał po krótkim kręceniu. niedługo podsumuję koszt remontu, ale na szybko tak widzę, że koło 3000zł wsadziłem w części. Swojej roboty nie liczę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez Łobuzek
      Witam , mam pytanie , kuzynowi zmarła mama i teraz biorą się za sprawę spadkową w sądzie i jak nabędą spadek to czy syn , córka i ojcec muszą złożyć zeznanie podatkowe ? I jak ma to wyglądać ? Formularz SD-Z2 ? I czy jak dostaną te całe nabycie spadku to tam będzie wyszczególnione co i jak ? Bo to jest gospodarstwo 60 ha i jest zagroda , ale dodadkowo mają też dwa inne jakby domy ( kupione mniejsze gospodarstwo) ... których nie używają ?  Może ktoś miał podobną sytuację i by podpowiedział co i jak ?

• Przez skupmaszynrolniczych98
      Witam, zwracam się z pytaniem czy ktoś może polecić jakiś booster do ciągników? Z racji prowadzonej działalności niejednokrotnie takie uzrądzenie by sie przydało. może ma ktoś jakieś doświatczenia i może coś polecić ?
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
  • Dodaj nową pozycję...
v