Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gwiazdówki  to które ? Typu mesko?

2 minuty temu, slawek74 napisał:

daj spokój z gwiazdówkami to drze ziemię i potem to bydło je czystsza pasza to lepsza pasza nie ma w twoich okolicach dwukaruzelowych? do prasy starczy do środka a te już około 10tys można kupić

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

daj spokój z gwiazdówkami to drze ziemię i potem to bydło je czystsza pasza to lepsza pasza nie ma w twoich okolicach dwukaruzelowych? do prasy starczy do środka a te już około 10tys można kupić

o karuzele mi chodzi

co Byś powiedział na taką?https://www.mascus.pl/rolnictwo/uzywane-zgrabiarki-i-przetrzasacze/niemeyer-twin-715-s/norkvism.html

Przed chwilą, Bananek napisał:

siódemka i niemeyer 330 jednogwiazdowa.

jak Ci ten nemeyer chodzi??

Opublikowano

Jakbyś potrzebował mam takie koło

Przed chwilą, slawek74 napisał:

Tandem to od 5tys taki wyjechany wzwyż znajomy putingera sprzedał za 13tys 15tnasto letniego

miałem jutro na Germanię lecieć ale dziś znajomy handlirz dzwoni,ze ma pięknego niemeyera-pojechałem i faktycznie lalka ale..... w krótkim czasie cena skoczyła o 1500

Opublikowano
9 minut temu, soltys48 napisał:

o karuzele mi chodzi

co Byś powiedział na taką?https://www.mascus.pl/rolnictwo/uzywane-zgrabiarki-i-przetrzasacze/niemeyer-twin-715-s/norkvism.html

jak Ci ten nemeyer chodzi??

jakiej wielkosci działki , i ile ha .  Jesteś w stanie ogarnąć na jeden raz  . znajomy kupił dwugwiazdową , ale nie zdała egzaminu , małe działki około  2 ha .  wszystko zależ od organizacji pracy . , jednogwiazdową jak trzeba było  to do góry i do tyłu cofnął tak mówił . 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jarecki napisał:

jakiej wielkosci działki , i ile ha .  Jesteś w stanie ogarnąć na jeden raz  . znajomy kupił dwugwiazdową , ale nie zdała egzaminu , małe działki około  2 ha .  wszystko zależ od organizacji pracy . , jednogwiazdową jak trzeba było  to do góry i do tyłu cofnął tak mówił . 

łak ponad 30ha tylko jedna działka problematyczna

Mam deutza 1,70 o szerokości 3m i to o kant d*py rozbić, potrzebna mi jest wydajna zgrabiarka,

Edytowane przez soltys48
Opublikowano

Mówisz ? Przypadkiem się o czymś takim dowiedziałem Jeszcze nie widziałem i nie wiem za ile . Raczej nie drogo , tylko czy to coś warte ?

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

łak ponad 30hatylko jedna działka problematyczna

Mam deutza 1,70 o szerokości 3m i to o kant d*py rozbić, potrzebna mi jest wydajna zgrabiarka,

jak na raz Kładziesz ponad 5 ha . to 2 gwiazdowa jest dobra ,  tylko potrzebuje tez mocy i traktora od prasy , jest dość wysoka przy przejazdach  .           

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez Łobuzek
      Witam , mam pytanie , kuzynowi zmarła mama i teraz biorą się za sprawę spadkową w sądzie i jak nabędą spadek to czy syn , córka i ojcec muszą złożyć zeznanie podatkowe ? I jak ma to wyglądać ? Formularz SD-Z2 ? I czy jak dostaną te całe nabycie spadku to tam będzie wyszczególnione co i jak ? Bo to jest gospodarstwo 60 ha i jest zagroda , ale dodadkowo mają też dwa inne jakby domy ( kupione mniejsze gospodarstwo) ... których nie używają ?  Może ktoś miał podobną sytuację i by podpowiedział co i jak ?

• Przez skupmaszynrolniczych98
      Witam, zwracam się z pytaniem czy ktoś może polecić jakiś booster do ciągników? Z racji prowadzonej działalności niejednokrotnie takie uzrądzenie by sie przydało. może ma ktoś jakieś doświatczenia i może coś polecić ?
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
  • Dodaj nową pozycję...
v