Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, slawek74 napisał:

No i przyszła sąsiadka by drzewo ściągnąć bo przyszli jej wycinać zanim linę napiąłem chłopak wierzbę przeciął i poszła na bok i jedną reją potłukła krąg w studni i tak wygląda praca świateczna

Właśnie dla tego nie robie ,zresztą jednym dniem to się człowiek nie dorobi

Opublikowano
pedro2 napisał:

U nas kto ma co robić to robi. Gdybym miał posianą qq to bym pryskał. Idealne warunki

ja posialem w poniedziałek. wczoraj wrzuciłem w galerii jak wygląda po 4,5 doby od siewu. dziś dostała wodę to podkielkuje jeszcze lepiej. W połowie przyszłego tygodnia trzeba będzie rsm rozlać i czekać na trzy listki co by psiknac nikosulfuronem. I to ostatni zabieg aż do skoszenia. zero dodatkowych odżywek. już 4 rok z rzędu sprawdza się ten system uprawy.

Opublikowano
3 minuty temu, mds212 napisał:

Niby 21 wiek a na wsi dalej lud bogojny, ciemny jak wśredniowieczu xD

Czyli co, wiara ma się zmieniać z duchem czasu? albo jesteś wierzący , albo nie.

Opublikowano
4 minuty temu, mds212 napisał:

Niby 21 wiek a na wsi dalej lud bogojny, ciemny jak wśredniowieczu xD

Każdy jest kowalem własnego losu ,chcesz rób ,mnie to uja obchodzi ale jeśli chce ktoś świętować to chyba może ,co ??

Opublikowano

takie to świętowanie. wolna chwila to jakieś papiery pouzupelniac, plan azotowy może zrobię i więcej mnie to będzie kosztować nerwów niż praca w polu. zresztą co w tym polu robić jak wszystko porobione?

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

No to lipa, mam debet na jedną sztukę

Może "ten który ma wszystko" mi pomoże...

Przemuś oska od rozrzutnika z kołami w którym garażu u Ciebie leży???

Nie, odpada, typowo rozrzutnik na balonach, najszersza dostępna, czyli 175-180cm po zewnątrz

Jest😁

Polski rozrzutnik,duża dziura w feldze(taką jak Ci wysyłałem) ale opony na kapciu

2 godziny temu, slawek74 napisał:

matki boskiej a sąsiad to żyd albo jaki innowierca 🤔😄

Te te....

Mnie nikt nie poinformował że dziś święto i 4 ha żyta położyłem a zaraz słupki idę wstawić na kople

• Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, soltys48 napisał:

Mnie nikt nie poinformował że dziś święto i 4 ha żyta położyłem a zaraz słupki idę wstawić na kople

Na kiszone ?, kiedy najlepiej kosić jak'się wykłosi?

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Na kiszone ?, kiedy najlepiej kosić jak'się wykłosi?

Tak

Kosze jak wypuszcza wąsy. Wg tabeli najwięcej wartości ma przed kłoszeniem

2 minuty temu, hubertb napisał:

@soltys48 PW nie działa więc: Szukam samego siedziska do ciągnika może być do poprawek tapicerskich. 

Lada moment będą mechaniczne grammery-przypominaj się co trochę. Minus jest taki że dość ciężkie

Opublikowano
Ursus932 napisał:

kiedy najlepiej kosić jak'się wykłosi?

zanim się wykłosi. Potem w beli jest smierdzaca sloma. co ciekawe, po uszkodzeniu potrafi się wyklosic jeszcze. nieraz tak miałem.

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Tak

Kosze jak wypuszcza wąsy. Wg tabeli najwięcej wartości ma przed kłoszeniem

A co po tym siejesz kuku?

Opublikowano

sprawdzał się u mnie kilka lat taki rodzaj uzytkowania pól. żyto na kiszonke, obornik, orka, siew qq. Potem przyszła susza i qq bardzo się męczyła. na szczęście wpadło kilka dzierżaw łąk i już nie robię żyta na kiszonke. pasza świetna, ale wyciąga sporo wody. Do tego strasznie ciężkie bele, zwłaszcza z pasowki.

Opublikowano
9 minut temu, Bananek napisał:

sprawdzał się u mnie kilka lat taki rodzaj uzytkowania pól. żyto na kiszonke, obornik, orka, siew qq. Potem przyszła susza i qq bardzo się męczyła. na szczęście wpadło kilka dzierżaw łąk i już nie robię żyta na kiszonke. pasza świetna, ale wyciąga sporo wody. Do tego strasznie ciężkie bele, zwłaszcza z pasowki.

I tak muszę siać coś na zazielenienie...

Pyry udają się dobrze po życie

7 minut temu, hubertb napisał:

Waga tzn amortyzacja siedzenia do której przykręcone jest siedzisko. 

To siedzenie przykręca się bezpośrednio do SANEK ono amortyzację ma w sobie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v