Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Roki212 napisał:

Tylko rozumiem jak robisz wymianę w jakimś serwisie czy tam gdzie i masz na to papier kiedy to zrobiłeś. Inna kwestia w takiej c-330 wymienię sam i będę jechał na stację aby to zgłosić i mam pecha że mnie zatrzymają to ciekawe jak będzie z tłumaczeniem że kilka dni temu wymieniłem i mam 14 dni na zgłoszenie :) ta kwestia jak dla mnie nie jest doprecyzowana.

Dodatkowo jeśli chodzi o liczniki mechaniczne to wiadomo zatrzymuje się trzeba naprawić lub wymienić zegar czy tam linkę napędu, a jak to jest w tych nowych ciągnikach czy autach gdzie przebieg pokazywany jest cyfrowo to taki przebieg gdzie jest zapisywany w samym liczniku czy pamięci komputera i skąd ten cyfrowy bierze impuls jest czujnik w skrzyni biegów czy jak? Bo rozumiem że jak w pamięci komputera przebieg to po podpięciu innego wskaźnika wskazanie powinno pozostać takie samo. Pytam bo nie orientuje się w tym...

Co do pogody +1 i lekko wieje

Jak będzie kilka mtg to co Ci zrobią, gorzej jak 500 albo 1000  :P Elektroniczne w samochodzie i tak sam nie wymienisz.

3 godziny temu, Rolnik7343 napisał:

pewnie połowa ciągników w polsce ma kręcone liczniki i co teraz ? pozamykają wszystkich ? to jest patologia z tymi przepisami ! większość ludzi kupuje ciągnik według stanu technicznego i nie ważne czy ma na wyświetlaczu 8 czy 18 tyś mth i co teraz ? pojedzie się obejrzeć ciągnik bedzie w super stanie ale go nie kupić bo może mieć licznik kręcony ? to jest śmieszne ! niech karzą tych co kręcą liczniki a nie tych co kupili z przekręconym licznikiem ...co on jest winny że licznik kręcony ? on to zlecił żeby jezdzić "młodszym samochodem albo ciagnikiem ? raczej wątpię ..

W bazie CEPik są adnotacje kiedy zmienił się właściciel pojazdu, jeżeli przy rej. potrzebny jest przegląd to będziesz kryty, gorzej jak kupisz pojazd z ważnym przeglądem, a gościu coś pomachlaczył po przeglądzie, to Ciebie udupią, dlatego trzeba przy kupnie sprawdzić co jest w bazie danych, ewentualnie wpis w umowie kupna sprzedaży jaki ma na ten dzień stan licznika.

3 godziny temu, soltys48 napisał:

Ciągnik jak mocno krecony to się wywiniesz.  Licznik skończył swój bieg i leci od nowa

I też trzeba to zgłosić, bo jak udowodnisz że to nie jest inny licznik? numeru licznika nigdzie wpisanego nie ma.

To jest bat na pojazdy zarej. już w kraju, gorzej z tym co świeżo wchodzą ze skręconym licznikiem.

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Chyba na siłę sobie zmartwień szukacie... 

Cytując klasyka: 

"Co bedzie to bedzie dawaj do stodoly" 🤣 

A ja germańca germańca rozbieram dzisiaj, rano zaczął i już turbomatik wyjęty, koło zamachowe też i zaraz zwalam wieniec. Kurła idzie jak trza, te niemce to dobrze robią, nie to co w łursusie zaraz śruba urwana albo palnik i heja. 🤣 Wszystko przemyślane, nie trzeba kombinować ściągaczy, tłuc młotem, każdy element ma dwa nagwintowane otwory, wystarczy śruby wkręcać i pyk na wierzchu. JA JA GUT GUT 👍👍😆 

Wietrznie i ponuro.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Zmartwień nie będzie jak sobie nikt sam na własne życzenie ich nie przysporzy. Jednak przy tak wysokich karach, trzeba się liczyć że Policja oczu przymykać nie będzie.

Edytowane przez Sean
Opublikowano
2 godziny temu, Sean napisał:

I też trzeba to zgłosić, bo jak udowodnisz że to nie jest inny licznik? numeru licznika nigdzie wpisanego nie ma.

To jest bat na pojazdy zarej. już w kraju, gorzej z tym co świeżo wchodzą ze skręconym licznikiem.

Prosto. Jak są plomby?

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, danielursus3p napisał:

Jakby było możliwe to jeszcze do roboty to tak.

Do mnie to ? Nie rozumiem .

Zapytałem czego potrzebujesz ode mnie ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

W sensie, jeśli stan byłby możliwy do dalszej pracy to chętnie bym zakupił, myślałem, że może gdzieś bliżej ciebie właściciel mieszka, dlatego zapytałem ciebie o ten siewnik @zetorki12 ;)

Opublikowano

I tak mogę powiedzieć że d*py nie urywa . Znaczniki jedynie przedwschodowe ma , a tak to wersja bida . Dwie różne opony , brak znaczników do siewu , nic nie ma o spulchniaczach za kołami , Nawet anty zapychacze chyba nie wszystkie .

Opublikowano

A no racja, na telefonie wcześniej patrzyłem to nie zauważyłem, teraz na komputerze patrzę to jakieś zupełnie inne odzwierciedlenie. Spulchniacze to mi nie potrzebne. Ale cena mi się wydaje atrakcyjna jak za DKL-kę.

Opublikowano

No skoro się rozglądasz to znasz ceny . Ja du 100 2,5 za tyle kupiłem w tamtym roku .

Opublikowano
23 minuty temu, KlimekPL napisał:

Zimno, wiater wieje ale krew się gotuje i włos dęba staje od czytania tego ekopieprzenia. Tygodnik Angora znaleziony przypadkiem w sklepie 

IMG_20200124_175130.jpg

Daleko nie trzeba szukać. Już tu na af też co niektórzy wypisują że przez tą ustawę za stodołę nie wyjdą. Dzików nie mogli odstrzelić to źle, weszła ustawa temperująca tych oszołomów też źle. Ze skrajności w skrajność. 

Opublikowano

o co chodzi z tą ustawą bo nie można rozczytać z foto.

I jeśli to jest angora to trzeba czytać powoli i dokładnie aby wychwycić manipulacje bo wiele rzeczy tam może być przeinterpretowanych i ogłupiających.

Opublikowano

Damian otwórz sobie zdj w nowej karcie i powiększ. Da się przeczytać, nie trzeba się domyślać co jest napisane.

Opublikowano

Co do pogody -3, gwiazdy świecą i dość mocny wiatr z południowego zachodu. Nad ranem było -8 ale wątpię czy dało radę samosiewom facelii w pszenicy.

Opublikowano
danielursus3p napisał:

Jakby było możliwe to jeszcze do roboty to tak.

Michów to w sumie ode mnie 5km ale po zdjęciach "sprzedawczyni" widać że w Michowie to nie jest bo i ja nie widziałem z tej strony gminy takiego siewnika i ciągnika, u nas małorolni także wytłuczony po hektarach to raczej nie jest

Opublikowano

Qrła od jakiegoś czasu mam pojebane sny. Ostatni miał wątek AF, mianowicie pojechałem do Ryśka po zboże i się okazało , że u niego na podwórku stoi więcej germańskiego sprzętu niż u nie jednego w całej wiosce tyle jest.

Wiem wiem, czas chyba do specjalisty sie udać albo odstawić przed snem piciu 🤔😵

• Haha 4
Opublikowano

Minus  3 wieje z północy .

Do tej pory wszystkie 41 potwierdzone zgony miały miejsce w Chinach, ale wirus wykryto również w Tajlandii, Wietnamie, Singapurze, Japonii, Korei Południowej, Tajwanie, Nepalu, Francji i Stanach Zjednoczonych.

Zakazem podróżowania objętych jest już trzynaści chińskich miast, co oznacza, że około 35 mln ludzi zostało niemal dosłownie odciętych od świata. Ocenia się, że wprowadzone przez władze ograniczenia i blokady komunikacyjne dotknęły bezpośrednio 26 mln ludzi w tym zamieszkiwanym przez 60 mln mieszkańców regionie.

Nowa zagłada na ludzi .

• Sad 1
Opublikowano

To nie był sen proroczy . Rolnik nie trzyma swoich germańców na podwórku .

Wszystkie ma pod kluczem i pod dachem . :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v