Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cytat

Ciekawe jak bo licznik nie chodzi ze dwa lata.

Tak jak teraz, nawali z jakimś stanem, zgłaszasz, wpisują nowy i dojdziesz. Masz 14 dni na zgłoszenie faktu wymiany licznika, bo jak dorwą to 3 tysie nie Twoje.     :)

Opublikowano
3 minuty temu, Sean napisał:

Tak jak teraz, nawali z jakimś stanem, zgłaszasz, wpisują nowy i dojdziesz. Masz 14 dni na zgłoszenie faktu wymiany licznika, bo jak dorwą to 3 tysie nie Twoje.     :)

No ok. 

Zrozumiałem Twoja wcześniejsza wypowiedź jakoby można było ustalić cały przebieg. A w ten sposób można zalegalizować obecny ;)

9 minut temu, GRZES1545 napisał:

Szacunek do starszych musi być👍 

Ale od Rysia masz plusa za ten park maszynowy😉

8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No  i to jaki🙆🏻‍♂️👍🏻

I jak tu germańca obok postawic? 

Będę musiał mu osobny garaż postawić 🤔

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Ja wam powiem ze liczniki się psują często,kiedyś kumpla się pytam ile masz mt w nowym zetorze bo jeździ najwięcej ze wsi a on ze się popsuł licznik, u mnie tez raz nawalił motogodziny się zatrzymały ale wskazówka od obrotów działała.

Wymieniłem bo lubię jak wszystko działa,Ze by wiedzieć kiedy wymienić olej i ile pali mth.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)

Do bazy CEPik, może wejść każdy i sprawdzić dany pojazd i jego historię, np, przed kupnem.   :)

11 minut temu, sumek666 napisał:

I jak tu germańca obok postawic? 

Będę musiał mu osobny garaż postawić 🤔

Ciekawy jestem jak Rysiu by się ustosunkował do żony Niemki.    :P  Jakby mu dobrze zrobiła to by zaraz było -  JA JA GUT.   xD

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Odpowiednio podstawcie Polaka i Niemke :)

Ukrainiec żenił się z Rosjanką. Przed nocą poślubną ojciec radzi synowi:
- Złap mocno żonę i z całej siły pchnij na łóżko, niech wie, że Ukraina jest mocna. Potem pokaż jej swojego k**sa, niech wie, że Ukraina jest wielka.
Nagle wtrąca się dziadek i mówi:
- A potem zwal sobie konia, niech wie, że Ukraina jest niezależna!

• Haha 8
Opublikowano
26 minut temu, Sean napisał:

Masz 14 dni na zgłoszenie faktu wymiany licznika, bo jak dorwą to 3 tysie nie Twoje.

Tylko rozumiem jak robisz wymianę w jakimś serwisie czy tam gdzie i masz na to papier kiedy to zrobiłeś. Inna kwestia w takiej c-330 wymienię sam i będę jechał na stację aby to zgłosić i mam pecha że mnie zatrzymają to ciekawe jak będzie z tłumaczeniem że kilka dni temu wymieniłem i mam 14 dni na zgłoszenie :) ta kwestia jak dla mnie nie jest doprecyzowana.

Dodatkowo jeśli chodzi o liczniki mechaniczne to wiadomo zatrzymuje się trzeba naprawić lub wymienić zegar czy tam linkę napędu, a jak to jest w tych nowych ciągnikach czy autach gdzie przebieg pokazywany jest cyfrowo to taki przebieg gdzie jest zapisywany w samym liczniku czy pamięci komputera i skąd ten cyfrowy bierze impuls jest czujnik w skrzyni biegów czy jak? Bo rozumiem że jak w pamięci komputera przebieg to po podpięciu innego wskaźnika wskazanie powinno pozostać takie samo. Pytam bo nie orientuje się w tym...

Co do pogody +1 i lekko wieje

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, zetorki12 napisał:

Zgłosisz wymianę jak założysz . Ja nie wiem w czym problem ? Dalej chcecie kupować okazje ?

pewnie połowa ciągników w polsce ma kręcone liczniki i co teraz ? pozamykają wszystkich ? to jest patologia z tymi przepisami ! większość ludzi kupuje ciągnik według stanu technicznego i nie ważne czy ma na wyświetlaczu 8 czy 18 tyś mth i co teraz ? pojedzie się obejrzeć ciągnik bedzie w super stanie ale go nie kupić bo może mieć licznik kręcony ? to jest śmieszne ! niech karzą tych co kręcą liczniki a nie tych co kupili z przekręconym licznikiem ...co on jest winny że licznik kręcony ? on to zlecił żeby jezdzić "młodszym samochodem albo ciagnikiem ? raczej wątpię ..

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano

To ci dopiszą 9999h lub 99999.😁

W drugim wypadku pokażą kierunek na hutę

Opublikowano

To pewnie niebieski powie że to nie możliwe żeby się przekręcił 😎

Jestem ciekawy co będzie jak mnie zatrzymają zetorem ... 2 lata temu na przeglądzie wcisnęły im się 2 przyciski i jest wpisane (na stronie internetowej) że ma ponad 65tys mth a rok temu wpisali niecałe 6200mth 

I co teraz, zamkną mnie ? 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v