Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Pafnucy To nie załapała ciebie ta chmura co szła mniej więcej od strony Warki/ Góry Kalwarii? Centralnie obok mnie to poszło właśnie w twoim kierunku.

Opublikowano

Ty kojarzysz cokolwiek gdzie ja ? Sporo stamtąd do mnie .

Ale faktycznie chmury trochę wyszły pod wieczór . Co ja gadam . Takie ciemne obłoki bardziej . :S

Opublikowano

No wiem, chodziło mi o sam zarys skąd szła chmura i w którym kierunku. Tak dobre 2h temu.

Opublikowano

Ale z tych chmur co mówisz deszcz padał ?

Tak patrzę na dalsze dni , to trochę wilgoci nadają . Dobrze by było !

Opublikowano

Mnie ominęło. Ale chmury na prawdę ciemne, jak burzowe. Powietrze wilgotne może coś skapnie jutro.

Opublikowano
29 minut temu, stempos1980 napisał:

Siew QQ u sąsiada

IMG_20200424_193722.jpg

Kuźwa 😬 jeszcze lepiej jak u mnie dzisiaj. 

29 minut temu, stempos1980 napisał:

Siew QQ u sąsiada

IMG_20200424_193722.jpg

Kuźwa 😬 jeszcze lepiej jak u mnie dzisiaj. 

Opublikowano

Sąsiad dziś wiercił studnie, woda na 27m. 

Płynie ładna czysta woda. 

Pafnucy z pompami jest kłopot, sąsiad znalazł jedną w łukowie. Studniarz mówił że Już parę dni nie mogą pomp dostać. 

Opublikowano (edytowane)

Pompa podobno jest . Studniarz dziś się nie wyrobił . Ba, jest i używka niegłupia , ale studniarz stwierdził że za mocna .

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, karol6130 napisał:

Pafnucy z pompami jest kłopot, sąsiad znalazł jedną w łukowie. Studniarz mówił że Już parę dni nie mogą pomp dostać. 

Bo jest ruch na to.dużi ludzi zamienia na większe wydajności i kupuje nowe do nowych studni.

@Pafnucy a chociaż podał ci parametry żebyś sobie porównał obydwie pompy?

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
Opublikowano
5 minut temu, karol6130 napisał:

Brat pompę dostał, ale po węże do nawodnien to najbliżej znalazł dostępne od ręki w Białobrzegach, gdzieś koło kolegi @stempos1980, ponad 100km w jedną stronę

• Like 1
Opublikowano

Od stycznia wiercą i do września mają terminy.

To dobrze że wogóle były, 200 km jeszcze nie tak dużo. 

Opublikowano

U teścia jakoś że 2-3 tyg temu studnie wiercili, to pompę bez problemu dostał. Tylko, że jemu jakaś super wydajna nie była potrzebna

Aaaaa

Deszczu oczywiście nie było. To co było na zdjęciu to najciemniejsze co sienna niebie pojawilo. Teraz niby pochmurnie, ale to wszystko takie chmury wysoko

Opublikowano

+13 teraz, coraz silniejszy wiatr z zachodu. Pod wieczór coś się zaczęło chmurzyć. Warzywa podlane, na noc i na jutro jakiś opad zapowiadają.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, bratrolnika napisał:

Brat pompę dostał, ale po węże do nawodnien to najbliżej znalazł dostępne od ręki w Białobrzegach, gdzieś koło kolegi @stempos1980, ponad 100km w jedną stronę

Białobrzegi to teraz moje miasto powiatowe

Czarne chmury nadchodzą.Rysiu chyba dziś się nie zobaczy stringów

7 minut temu, bratrolnika napisał:

Białobrzegi to teraz moje miasto powiatowe

Czarne chmury nadchodzą.Rydiu chyba dziś się nie zobaczy stringów

Edytowane przez stempos1980
Litera
  • Like 1
Opublikowano

No byłem kiedyś w Białobrzegach i to nie w tych powiatowych .

Opublikowano
19 minut temu, karol6130 napisał:

Ile teraz biorą za wykręcenie studni ? 

Opublikowano

Żonie brakło wody do podlewania, odpaliłem wózek, mało powietrza w kole, to myślę podjadę powoli pod kompresor no bo przecież nie będę ciągnał kompresora. No i jebło. Wyrwało maszynkę i jest wydatek i robota. Dobrze że felga rozkręcana.

Dętka 6.50-10 to w miarę popularna czy kłopotliwa ?

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

u mnie spadło trzy krope na 10m2

Dobre i to :D

Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

Jutro 10 w dzień może popadać jak Tyszowce , o 13 Izbica , i tereny okoliczne , Zamość pniówek i okolice to może popadać koło 20 do wszystkich 12 mil . ostatnia 12 mililitry a reszta to godziny .

Skąd takie info? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v