Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

No że prawdziwi rolnicy to tacy jak ja i @Pafnucy tacy z dziada pradziada

dobrze zrozumiałeś? na pewno nie mówił, że rolnicy w Polsce to dziady?

Szymi40 napisał:

A dół ? 

wystrzyżony i zastrzeżony dla mej żony. 😉

• Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, robert55555 napisał:

Niech się weźmie do roboty a nie gada .

Suszone wypłata dramat. 

Stawka za materiał siewny dramat.

Prosza osoby z KGW żeby szyły maseczki( kobiety same łatwia maseczki i szyja, potem rozdać)- dramat.

Wypłata RMG - dramat.

Wypłata modernizacja i obsługa dramat.

Wypłata i obsługa dopłat dramat.

Program nawadnianie dramat.

Program ubezpieczeń płodów i jego dzialanie dramat.

A co mówi minister wszystko pięknie wygląda, robimy lepiej i szybciej niż inni.

Reasumując wszyscy politycy mają gdzieś rolnika. Widzą go do płacenia podatkow i przypominają sobie przed wyborami.

Panie to wszystko zależy od urzędników i rejonu nie od ministra. A ten resort to już wyjątkowo ma pecha

Opublikowano
53 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

No że prawdziwi rolnicy to tacy jak ja i @Pafnucy tacy z dziada pradziada

A te wielkie bambry co kupują duńskie warchlaki karmią amerykańską soją i krzyczą minister daj zbyt to jest patologia nie rolniki. 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

To ja też się do was chce dopisać 😎, jałówki kryje polską czerwoną , jeżdżę Ursusami nie Germańskimi trupami:ph34r:

Opublikowano

kolejny suchy dzień minął   to pryskanie w ciemności to masakra  mijaków narobie od groma 

Opublikowano (edytowane)

Ja też przed chwilą pryskałem i mam te światełka niebieskie i lampy led ale martwię się tym ze nie może być mniej niż 5c przez 6 dni.I na razie ostrożnie po 4 ha  pod wieczór.

Dzisiaj rano naj mniej było 4c na stacji.Może zadziała.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

nie mam ścieżek jeszcze się nie dorobiłem lepszego siewnika  mam poznaniaka 2.7

Opublikowano
9 minut temu, Strongman napisał:

Ja też przed chwilą pryskałem i mam te światełka niebieskie i lampy led ale martwię się tym ze nie może być mniej niż 5c przez 6 dni.I na razie ostrożnie po 4 ha  pod wieczór.

Dzisiaj rano naj mniej było 4c na stacji.Może zadziała.

pryskałem ostatnio rexade i też wymaga ciepła  na drugi dzień zaczęły się przymrozki i trwały tydzień  chwasty się zwijają zboże ok 

o ścieżkach może pomyślę na jesieni  ale brak mi jeszcze rozsiewacza nowy opryskiwacz 15 m  a rozsiewacz stary kos 

Opublikowano
23 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Dzisiejszy plan wykonany w 100%. Kukurydza zasiana i pszenżyto zasilone aminokwasami i krzemem. Szkoda tylko że z tej szybkości w rozwadniaczu zrobiłem budyń😅

Moje pszenżyto to chciało by być zasilone wodą 😕

Opublikowano (edytowane)

ja po tej wiośnie przechodzę na odchwaszczanie jesienią ewentualna poprawka na wiosne  po tym co się dzieje w tym roku mam dość pszenżyta mają już dawno po dwa kolanka a jeszcze chwasty rosną 

9 minut temu, Strongman napisał:

Co roku na wiosnę zawsze coś i działa,ale staram się trzymać etykiety.

Edytowane przez szczypka
Opublikowano

mustang tez do drugiego kolanka  

na pszenzyta kupiłem pume pak jak dobrze pójdzie to jutro opryskam 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v