Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Uziu92 napisał:

myślicie że to jest normalne taka susza rok po roku i brak opadów ponad 6 tygodni jak gdzieś na pustyni Gobi ? podobno harpem można sterować pogoda , może się ktoś tym bawi .

Też mi coś podpada ten brak deszczu kiedy go najbardziej potrzeba. W zeszłym roku brak deszczu pomiędzy 19. marca a 12 maja, a teraz od 15 marca też ani kropli. 

Opublikowano
Dnia 19.04.2020 o 09:04, ogarek napisał:

Akurat nie wie o co chodzi bo  nie o tym pisałem.... Zresztą edytowałem te wpisy wtedy.... 😁😁😁😁😁

Może o to? 

Dnia 8.02.2020 o 22:51, ogarek napisał:

Wiesz pisal mi chłopak z twojej okolicy że jesteś taka wioskowa....... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Dnia 8.02.2020 o 23:08, ogarek napisał:

No  był ci dał dowody ale wisz rodoooo🤫

Opublikowano

To trzeba wyjaśnić ceny w warsztatach nie poszybowały w górę raczej auta są coraz bardziej skomplikowane i wymagają więcej czasu. Dla przykładu opelka 1.4 na 8 zaworach spokojnie zrobisz w przeciągu jednej dniówki. 

Opublikowano
leszek1000 napisał:

Deszcze przesunęli na środę,czwartek. A po niedzieli przesuną na czerwiec. 

Trzeba czekać bo nic nie zrobimy. Chyba że macie deszczownie to co innego. 

A to da radę tak "przesuwać" ten deszcz w tę i nazad ?? 😮 Dziś pierwszy dzień w tym tygodniu, bez poyebanego wiatru i 18 stopni C.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

Nie gadaj . Wczoraj był całkiem inszy .

Za wymianę uszczelki ?? Albo mechaników masz drogich , albo auto .

Sama uszczelka to pikuś, ale jak sie górę zdejmie to do tego dolicz inne podkładki, uszczelki, nowe szpilki do głowicy, odrazu trza sprawdzić czy głowica ok. Z planować ją, szczelność zaworów, uszczelniacze na zaworach zalecają zmienić,  tak samo rozrząd powinien być nowy, olej, i płyn, filtr, przeczyszczenie układu chłodzenia bo syf jest i tym sposobem ładna sumka sie nazbiera

Ja robić to porządnie aby maszyna służyła A jak mam wymienić tylko uszczelkę to ja dziękuję takie coś bo za miesiąc znowu się zesra

A auto najnormalniejsze Octavia 1,9tdi

Edytowane przez marulekk
Opublikowano (edytowane)

Rolnik 1973 a jak rolnik  kupi np qq ziarno do siewu z KWS [ niemieckie ] wsieje mi fendem z siewnikiem niemieckim opryskam opryskiem z firmy BASF  [niemiecka firma ] nawozy rozsieje litewskie  i skosze clasem to podlegam pod            590.......... czy nie ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
3 godziny temu, pit17 napisał:

Ludzie się cenią nie to co my rolnicy

Pierd.lisz i tyle. Majątki rolników warte często gęsto kilka-kilkanaście milionów i wiecznie źle i nie pasuje. Nie rozumiem tego fenomenu. Spienięż swój dobytek, pójdź w inną działalność, zobaczysz gdzie łatwiej.

Opublikowano
20 minut temu, danielursus3p napisał:

Pierd.lisz i tyle. Majątki rolników warte często gęsto kilka-kilkanaście milionów i wiecznie źle i nie pasuje. Nie rozumiem tego fenomenu. Spienięż swój dobytek, pójdź w inną działalność, zobaczysz gdzie łatwiej.

A co mnie majątek obchodzi który czesto wypracowany jest przez kilka pokoleń, mówię tu o wycenie pracy rolnika ale widzę że lubisz pracować dla idei.

Opublikowano
2 godziny temu, pit17 napisał:

A co mnie majątek obchodzi który czesto wypracowany jest przez kilka pokoleń, mówię tu o wycenie pracy rolnika ale widzę że lubisz pracować dla idei.

Tak a firmy z niedużym kapitałem powstają jak mrówki i za 2-3 lata są milionerami. Weź spoważniej trochę.

Opublikowano
Strongman napisał:

Mniej wiało wczoraj,byłem w agencji skrzynka jest nr tel i żeby zarejestrować cielaka trzeba 7,8zł zapłacić przelewem za przesyłkę paszportu i 5 zł prowizji w banku pod spodem za przelew,bo musi być pieczątka na druku przelewu i to ze zgłoszeniem do skrzynki.Można tylko zarejestrować ale będzie leżał u nich nie wiadomo do kiedy.

W sumie ze spinaczem czy kopertą czy koszulką trzeba do urzędu iść, żeby to wszystko spiąć w całość.

Albo rejestrować przez Internet, zapłacić 7.8zl za przesylke listu, wysłać maila z potwierdzeniem przelewu do agencji i miec paszport pocztą na drugi dzień. Dziś mi paszporty przyszły. Za 7.8zl mogą wysłac w jednej kopercie koło 10 sztuk.

Opublikowano

No to chyba lepi zapłacić 8 zł i mieć z głowy

A nie rano wstawać brodę golić paliwa spalić na 20 zł, jeszcze w kolejce się użerać,  a to do sklepu zakorci to tu to tam i 500 zł poleciało, a tak kliknął za 8 i gotowe po taniości.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v