Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I u mnie w okolicy księża popłacili i to spore pieniądze w tyś, tajniaki powpadali musi jakieś nie wierzący lub nie wiem żeby dowalić ksiedzom na złość.

U mnie ziemniaki zrównane od zamieci pisakowych,takiego widoku jeszcze nie widziałem,równiutko w kartoflisku jak na stole.

Opublikowano
34 minuty temu, miwigos napisał:

Nie wierze że nie przekroczyłeś nigdy prędkości,nierealne ,ale za pasy to śmieszne ,co za problem je zapiąć ,jak mozna jechać 50 km ,bez nieprzekroczenia predkośći,chyba za pogrzebem,nie mowiąc o 200-300 km,dnia by zabraklo

Napisałem że nigdy nie dostałem mandatu za prędkość a nie to że nie przekraczam prędkości 

Opublikowano (edytowane)

Każdy przekracza do 50 bo potem zabierają na 3 miesiące a tak mandacik jak cie złapią, a złapią raz na 10lat więc każdy ryzykuje.Widzę jak ludzie jeżdżą,CB radio i przekraczają.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Strongman napisał:

I u mnie w okolicy księża popłacili i to spore pieniądze w tyś, tajniaki powpadali musi jakieś nie wierzący lub nie wiem żeby dowalić ksiedzom na złość.

To nie chodzi o wiarę czy to że nie wierzą, ale przez proste przestrzeganie zasad możemy tej zarazy pozbyć się szybciej, im mniej ludzi będzie to roznosić tym prędzej to zniknie

Co za pogoda, wczoraj w piecu paliłem wieczorem bo zimno, dziś wypadałoby klimatyzację włączyć, tak grzeje

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Strongman napisał:

Każdy przekracza do 50

Oj powiem Ci przypadek z ostatniego tygodnia:lecę sobie motorem, bezpieczne 80-90 na pięćdziesiątce, przede mną srebrna Toyota, i się oddala. Ja mam na liczniku 90 a toyka mi ucieka.... zabudowany się skończył, odwinalem, toyke dogonilem, zbliżamy się do przejazdu kolejowego, stoi jeden czy dwa auta na stopie, a toyka ich lewym bierze po torowisku. Po chwili znów toyotę dogonilem, patrzę, a to znajoma z wioski co w zeszłym roku prawo jazdy zrobiła, i już miała dwie stłuczki.... coś mi się wydaje że długo nie pojeździć jak tak będzie jeździć

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Od lipca wchodzi to że na trasie jak przekroczysz o 50 to prawko na 3 miech leci

O 20 powinno być tu i tu, a o 10  1000zł kary

Nie ma nic cenniejszego od zdrowia i nie bycia kaleką.

Opublikowano
3 godziny temu, wiesiek63zmc napisał:

potwierdzone za łowienie tankowanie i myjnie info z polsatu i dodatkowo za myjnie miałem info z Tomaszowa Lub. od kolegi który zapłacił na podstawie rozporządzenia że można wyjść z domu w niezbednym celu jak sklep apteka lekarz a mycie auta łowienie ryb nie jest takim celem ale od dziś można Piękny i pogodny  dzięń niestety

A jak rolnik pojedzie kupić maszyne, to może ??

Opublikowano
32 minuty temu, hubertb napisał:

No w tym roku brakuje jeszcze tylko plagi szarańczy oraz rzeki spływającej krwią.... Normalne plagi egipskie :/ 

Bo ludziom już się w d*pach przewraca na tym świecie i widocznie to jakaś kara

Opublikowano (edytowane)

Ja myślę ze to przez spaliny,cieplej w zimę się robi i susza.Ile milony tych samochodów i ludzie palą czym tylko się da w piecach żeby zaoszczędzić, nie kupować.Ale to problem niestety globalny.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Rysiu, nie przesadzasz?

Nie przekraczasz prędkości?

No jak nie i o więcej niż 50

Ale trzeba bezpiecznie i tam gdzie można.

Ale wiecie przez te tata żadnej kolizji, żadnego wypadku ani stłuczki, trzeba myśleć i za innych bo inaczej to różnie by było.

No i jeden mandat w hhistorii w 99r za pasażera bo nie wpioł pasa tylko ręką jełop trzymał, tak zrób dobrze i podwieź.

No i 0 punktów od zawsze.

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Ursus932 napisał:

A jak rolnik pojedzie kupić maszyne, to może ??

Rolnik może pojechać po maszynę tylko trzeba dobrze uzasadnić policji w razie kontroli że ci jest potrzebna do produkcij  rolnej albo jak po ciągnik to że ci się popsuł i musisz kupić bo  bo nie masz czym w polu robić.Czytałem to w zeszłym tygodniu w sieci.

Opublikowano
Ursus932 napisał:

Bo ludziom już się w d*pach przewraca na tym świecie i widocznie to jakaś kara

racja. rozwody, zdrady, i przyszła kara. jeden mój sąsiad wczoraj deski heblowal. niedziela, wszyscy grzecznie odpoczywają, a ten hebluje. Ale to taki typ.

Opublikowano
Bananek napisał:

zgadza się. tacy się nie zbiera. kurła jaki pożar w mojej okolicy. e rmf mówili. 500ha parku biebrzanskiego poszło z dymem od wczoraj 19:00 do dziś rano. od rana pożar znów się wzniecil i strawil drugie tyle. nie dość, że susza, to jeszcze się łąki torfowe popalily. co z tym rokiem jest nie tak?

A rano się zastanawiałem co tyle dymu na zachodzie.

Prawie jak w Australii.Mnóstwo dzikiej zwierzyny zginęło....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v