Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

trzeba by Ci dam jakiś szlaban na pedałowanie. odstaw ten rower.

Jeździ po okolicy i szuka Ryśka z otwartą brama i stojąca na podwórku jawka.

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

łatwo wpadam w nałogi . :/

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Siodełko odkręcić podczas jazdy po wybojach. I niech siada... I czuje wiosnę😉

Opublikowano (edytowane)

Gdzieś ostatnio czytałem, gość jeździł dużo rowerem, i kiedyś jak pojechał na spacer do lasu oddalonego o 40km, to mu ktoś siodełko ukradł, i wracał 40km na stojaka🤣

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
7 minut temu, Pafnucy napisał:

Ty archiwum chłopak prowadzisz ? Ale jaja

Ogarek , nie zazdroszczę ci przyszłego zięcia . Oj nie .

Akurat nie wie o co chodzi bo  nie o tym pisałem.... Zresztą edytowałem te wpisy wtedy.... 😁😁😁😁😁

Opublikowano

To wam opowiem kawał o ruskiej wiosce.

Statki kosmiczne „Sojuz” i „Apollo” lecą nad wioskami ZSRR.

– Jaki pęd do nauki przejawia prosty naród sowiecki – mówi kosmonauta amerykański z uznaniem – patrzą na nas chyba miliony teleskopów. –

-Nie – odpowiada Rosjanin – oni tylko piją z gwinta….

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, bratrolnika napisał:

Gdzieś ostatnio czytałem, gość jeździł dużo rowerem, i kiedyś jak pojechał na spacer do lasu oddalonego o 40km, to mu ktoś siodełko ukradł, i wracał 40km na stojaka🤣

W Warszawie na Imielinie jest taka bardzo wysoka usypana góra. Paralotniarze z niej wzbijają się .

Jest to też wyzwanie dla rowerzystów. Praktycznie nie sposób tam podjechać.

Są wyrobione ślady ze zjazdów i dodatkowo zryte przez spływającą wodę. Raz postanowiłem zaryzykować i  śmierć w oczach, nie wiele brakło żeby się ubić. Na dole auta z okolicznej budowy wyrżnęły koleiny na pół metra głębokie i z metr szerokie. O hamowaniu mowy nie było. W ostatniej chwili poderwałem rower i przeleciałem nad rowawami, przy lądowaniu koło scentrowane a siodełko wygięte pionowo w górę. Troszkę zeszło nim oprzytomniałem na tyle by wrócić do akademika, oczywiście bez siodełka na telepiącym kole.

Edytowane przez Agrest
Ebana autokorekta
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Pafnucy napisał:

No to jak ogarek ? Pogadamy o tych ruskich ?

Prawdopodobnie są szanse że się dowiesz w swoim czasie.... Podpowiem ci tylko że ja nie mam z tym nic wspólnego... 😁😁😁😁 Nawet nie kojarzę tej sytuacji na forum i tej fotki.... 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)

Szukałem info o tej górce, widzę że teraz jest ucywilizowana i ma trasy zjazdowe. Ja jak i wielu wówczas jechałem na krechę najbardziej karkołomnym zjazdem.

Teraz jest masa filmów Ale to wygląda zupełnie inaczej niż 25 lat temu

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

Zdrowych i Spokojnych Świąt Wielkanocnych dla Koleżanek i Kolegów Wyznania Prawosławnego. :)

Wielkanoc prawosławnych i wiernych innych obrządków wschodnich ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez Łobuzek
      Witam , mam pytanie , kuzynowi zmarła mama i teraz biorą się za sprawę spadkową w sądzie i jak nabędą spadek to czy syn , córka i ojcec muszą złożyć zeznanie podatkowe ? I jak ma to wyglądać ? Formularz SD-Z2 ? I czy jak dostaną te całe nabycie spadku to tam będzie wyszczególnione co i jak ? Bo to jest gospodarstwo 60 ha i jest zagroda , ale dodadkowo mają też dwa inne jakby domy ( kupione mniejsze gospodarstwo) ... których nie używają ?  Może ktoś miał podobną sytuację i by podpowiedział co i jak ?

• Przez skupmaszynrolniczych98
      Witam, zwracam się z pytaniem czy ktoś może polecić jakiś booster do ciągników? Z racji prowadzonej działalności niejednokrotnie takie uzrądzenie by sie przydało. może ma ktoś jakieś doświatczenia i może coś polecić ?
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
  • Dodaj nową pozycję...
v