Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nikogo nie namawiam... Zdając 1000 litry dziennie jedna czy dwie krowy w odstawce nic nie znaczą a nigdy nie miałem więcej 

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, soltys48 napisał:

Fakt teraz jest kiepsko, uważam że dobre czasy wrócą pod warunkiem-ze zabiorą dopłatę do bydła i ta cena potrwa jeszcze z rok

jedno sie spełni , drugie wrecz odwrotnie .                na poniedziałek coś możę kapnie z nieba sieje saletre 120 kg  saletry na ha . jak popada to dołoże  , i nie padało od 10 marca .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 minuty temu, leszek1000 napisał:

dlatego czekamy za deszczem. Ile u was spadło ? 

A u mnie nic.... 😂😂😂😂

Opublikowano

U mnie w poniedziałek opady słabną.

Prawda ze się wycofali,zależy może od weterynarii bo w każdym powiecie inna,Ja sprzedaje cielaki i wszyscy co kupowali mówili ze zrezygnowali bo co dzień weterynaria i patrzą czy mata mokra a jak mokra to raz w tygodniu i tak w oborze,coś nie tak i zaraz 10% dopłat poleciało,gorsze kilka razy niż policja,i tak kilka razy i nie masz dopłat,widzicie jak jest z korono wirusem z asf było tak samo,żadnych ulg,zostali tylko duzi producenci.

Opublikowano

Oj ta siedlecka weterynaria daje się  nam we znaki. Znajomy zapowiedział im, że następnym razem widłami pogoni. Ja w okresie jesiennym (bo zawsze tak do mnie przyjeżdżają) zamykam bramę na cały dzień, bo wpadają bez zapowiedzi

Z każdą aktualizacją prognozy na poniedziałek opady słabną. Co najwyżej chyba tylko zmoczy powierzchownie aby nie kurzyło i kolejne 3 tygodnie słońca

Opublikowano
47 minut temu, Strongman napisał:

,Ja sprzedaje cielaki i wszyscy co kupowali mówili ze zrezygnowali bo co dzień weterynaria i patrzą czy mata mokra a jak mokra to raz w tygodniu

Jaka mata ? Jakiś przepis ?

Opublikowano

Miłych Świąt Wielkanocnych życzę Wam‼️🐰 Oto kartka ręcznie zrobiona od mojej koleżanki Ewy 🐣 A jak umieścić FOTO❓

Miłych Świąt Wielkanocnych życzę Wam‼️🐰 Oto kartka ręcznie zrobiona od mojej koleżanki Ewy 🐣 A jak umieścić FOTO❓

• Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano

Pod oknem w którym piszesz masz kliknij aby wybrać plik.  No i wybierasz co chcesz i skąd chcesz.

Również Zdrowia przede wszystkim,  radości i optymizmu.

Opublikowano

Idą święta wielkiej nocy, maluj jajca bez pomocy, jedno czarne drugie białe i miej życie doskonałe, Idź je święcić jak co roku, te w koszyku nie te w kroku, A gdy wszystko już będzie przygotowane, to święta na pewno będą udane.

Opublikowano

Wiem co to mata . Nie zrozumiałem gdzie wymagają . U świń to wiadomo . Pomyślałem że u cielaków też .

Opublikowano

Byli producenci świń mi to opowiadali, ze musieli zrezygnować i teraz bydło chowają przynajmniej mają spokój z weterynarią,Na zachodzie ludzie nie rozumieją ze tu na wschodzie tak gnębili,i ludzie przezucili się na opasy.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, danielhaker napisał:

Oj ta siedlecka weterynaria daje się  nam we znaki. Znajomy zapowiedział im, że następnym razem widłami pogoni. Ja w okresie jesiennym (bo zawsze tak do mnie przyjeżdżają) zamykam bramę na cały dzień, bo wpadają bez zapowiedzi

Z każdą aktualizacją prognozy na poniedziałek opady słabną. Co najwyżej chyba tylko zmoczy powierzchownie aby nie kurzyło i kolejne 3 tygodnie słońca

No tak zapowiadają w poniedziałek opady https://www.windy.com/?52.249,21.000,5 Piękna pogoda w sam raz na ognisko jutro.

Z tą postawą to naprawdę co się dziwić? Potrzeba tu mediatora miedzy urzędem weter. a rolnikiem.

Wiem to po moim wyrywnym tacie. Raz wybrałam się w jego towarzystwie do inspektoratu, to napędził mi kontrolę i stres. Od tamtej pory chowam go.

Poza tym  u mnie weterynaria jest najfajniejsza i Panowie do poboru krwi i dziewczyny z kontroli cudowne. Trudno mi uwierzyć w to co opowiadacie

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v