Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
58 minut temu, Bananek napisał:

zawór jakoś na połowie to daje tak jak widać ok 50°C na grzejniki. Ale to i tak na powrocie zbyt ciepłe wraca i coraz gorętsza woda krąży. U mnie przy 2" rurach w domu grawitacyjnie tez szybko ciepło rozchodzi się po grzejnikach. zawory bezpieczeństwa nie mam. to układ otwarty. zbiornik mam na strychu. otulina nie potrzebna, strat nie mam. W kotłowni nie dość, że rurki grzeją, to jeszcze rura wydechowa dostarcza sporo ciepła. kurtki mokre po deszczu schną migiem.

może to dziwne, ale nigdy nie miałem auta powyżej 10 tysięcy złotych. nigdy w życiu nie przykladalem wagi do wyglądu lub prestiżu auta. jedyne moje wymagania co do samochodu to aby jechał, hamował i był w miarę bezpieczny.

I tu znalazłeś rzecz, której nie potrafię, wiązanie krawata. jak gdzieś trzeba wyjść w tym zwisie to albo nie idę na imprezę, albo zdejmuję po 5 minutach. A jeśli już muszę zawiązać- sprawdzam jak się to robi na youtube. 😀😀😀 to za trudne na mój malutki móżdżek

Teraz jest właśnie wymagana ochrona powrotu tak zwany punk rosy przez producentów kotłów co.u mnie w Dtr pieca mam maksymalna różnica między zasilaniem a powrotem to 10 st.Chodzi o żywotność pieca i mniej opału idzie bo jest nieduża różnica temperatury na powrocie a to zadanie spełnia zawór 4d i pompa przewałowa na powrocie między zaworem 4d a wejściem powrotu w piecu.Ja nie zakładałem 4 pompy już na powrocie.W razie wó to pompa od CWU spełni to zadanie

Opublikowano
18 minut temu, slawek74 napisał:

Sylwek Ty nie pij bo północy nie doczekasz 😜😁

Dziś Sylwkowi wszystko wolno . Wskazówki u zegarka pachnie do przodu i północ będzie się zgadzać. 😁👍

Opublikowano
7 minut temu, Bananek napisał:

no weź. W imieniny będziesz pracował?

Jak mnie zastąpisz by krowach to mogę mieć labę 😋

11 minut temu, debrzyna napisał:

To ma 240 l Czyste ścianki same sie utrzymują wystarczy tylko odpowiednie parametry wody trzymać zeby glona nie było A akwarystyka w to wyższa szkoła jazdy w dzisiejszych czasach 

No szczerze mówiąc to u mnie trochę glony osiadały musiałem co jakiś czas gąbką przetrzeć.

Opublikowano
2 godziny temu, danielursus3p napisał:

Tak się zastanawiam co większość za cel sobie stawia? Kupno kolejnego ciągnika? Pługa? To uj z takim życiem. 

Każdy ma jakiś swój cel i priorytety, znam ludzi że willa w centrum miasta a w lodówce mortadela 

Opublikowano
41 minut temu, pawel885 napisał:

Każdy ma jakiś swój cel i priorytety, znam ludzi że willa w centrum miasta a w lodówce mortadela 

a to złe? ja jeszcze dobre parówki do tego.

Opublikowano

Jako że przemijający czas zaraz cyfrę w roku zmienia chciałbym BAMBROM złożyć życzenia.

Żeby czasu dużo wolnego mieli

Po obiadku poleżeli

By germańskie podrożało i na polskie tylko starczało

By mali z przed nosa ziemię zwineli by znowu na większy sprzęt zmieniać nie musieli

By kredytów nie dawali coby komorniki ścigać nie musiali

Żeby piorytet inny mieli co by więcy i więcy przestać chcieli

Pogody niesprzyjającej w niedzielę co by nie dała iść w pole po kościele

Dużo zdrowia

Szczęść Boże na ten 2021 rok.

• Like 8
Opublikowano
50 minut temu, pawel885 napisał:

No jak kredyt do spłaty To co kawior .Mortadela nic złego aby dobre. W życiu pokora !

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Jako że przemijający czas zaraz cyfrę w roku zmienia chciałbym BAMBROM złożyć życzenia.

Po obiadku poleżeli

By mali z przed nosa ziemię zwineli by znowu na większy sprzęt zmieniać nie musieli

Dużo zdrowia

dziękuję w imieniu małorolnych. No i wzajemnie .

Opublikowano
29 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Po obiadku poleżeli

Dużo zdrowia

No zebrało ci na koniec roku. 😁

Dzięki i wzajemnie Rysiek abyś w przyszłym roku 2021 nie był tak wkur******y jak w tym odchodzącym 2020 roku. 

Opublikowano
31 minut temu, Dariowola napisał:

No jak kredyt do spłaty To co kawior .Mortadela nic złego aby dobre. W życiu pokora !

Jaka pokora? Chodzi mi o ELYTY co wszystko na pokaz, patrzą na każdego z góry a w domu patologia, za 5 zł dali by się wyru...ać, oszczędne aż rzygać się chce ale mercedes nowy przed domem stoi ...

Opublikowano

@stempos1980 a może ktoś miał przedwczesną kumulację. 🍾

11 minut temu, Dariowola napisał:

Pafnucy dzięki że o takich jak ja pomysłaleś. Małorolni górą!😁👍

Ciekawe czy łapie się do tych małorolnych?

Daroiwola ile masz ha?

Opublikowano
1 minutę temu, pawel885 napisał:

Jaka pokora? Chodzi mi o ELYTY co wszystko na pokaz, patrzą na każdego z góry a w domu patologia, za 5 zł dali by się wyru...ać, oszczędne aż rzygać się chce ale mercedes nowy przed domem stoi ...

Elytom nie odbieraj od ust mortadeli . Jeszcze raz umiar pokora. 🥂

Opublikowano
12 minut temu, pawel885 napisał:

różni ludzie są. tu na AF tylko jednego takiego jak opisujesz zauważyłem. większość to normalni ludzie.

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Po obiadku poleżeli

Dużo zdrowia

Dziękuję w imieniu "bambrów" bo z moim areałem i bydłem chyba się do nich zaliczam według Ryśkowego przelicznika 🤔😀. No a Tobie życzę dobrych klientów na zboże, dużo dotacji od państwa i niebieskiego rekorda na żniwa 👍😁

• Like 1
Opublikowano
gregor1284 napisał:

1 godzinę temu, Bananek napisał:

ej, ja lubię mortadelę. Ale mi smaku narobiłeś. dawno nie jadłem. muszę kupić jak będę w mięsnym.

Ale smażona ☺️😍

W jajku?

nie, kurła, w patelni 😀😀😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v