Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

długo masz ten aparat ? jak dłużej niż dwa lata to go wyżuć to dziadostwo mój moał podobne objawy

Dziadostwo nie było. Widzę że ma 3 lata i 1 miesiąc.

Ale chyba dogorywa bo i podłączenie ładowarki na chwilę go wyłącza.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, szmergiel napisał:

laika daje ze ksiadz by zaplacil.

Lajka dałem bo nie chodzi po domach i nie żąda pieniędzy. I że ma rozum i w czasach epidemi nie łazi po domach, nie spotyka się ze starszymi ludźmi będącymi w grupie ryzyka. Ale ty wiesz lepiej jaki fragment polajkowałem ;) A poza tym to on ma obowiązek pilnować ile ludzi jest w kościele, tak jak właściciel sklepu też tego ma pilnować, i to on powinien płacić karę a nie ludzie którzy są w środku. Właścicielem budynku jest Kościół i to on odpowiada za spełnianie norm prawnych.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

To szukaj już nowego tel.I radzę ci już gdzieś skopiuj numery i to co masz ważne na tel bo jak się wyłączy to już go nie uruchomisz

• Like 1
Opublikowano
30 minut temu, bratrolnika napisał:

Co do księży: nasz u mnie zapunktowal teraz, po pierwsze ma rozum i kolędy robić nie będzie, po drugie mówią że ostatnio policja przyjechała i chciała ludzi karać bo za dużo w kościele było, to wziął ich na bok i powiedział że on zapłaci, żeby się ludzi nie czepiali

Z jakiej paki ludzie mają płacić mandaty? ksiądz wie ile może wpuścić i to on powinien dopilnować ile może wejść, a jak nie dopilnuje to niech płaci.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, szmergiel napisał:

aha .rozumiem  tomaszku .ty z tych co sie to epidemi boja .

ale do roboty to latasz i do sklepu i ci  nie przeszkadza  ze ludzi pozarazasz. hehehhe.hipokryzja w 8 stadium

Nie boję, ale chciałbym przejść się do knajpy, kina czy teatru, pojeździć na nartach a nie mogę, bo niby wirus. Ale klecha od domu do domu to już może chodzić, to jest dopiero hipokryzja.

• Like 1
Opublikowano
30 minut temu, Tomasz0611 napisał:

I to jest postępowanie takie jakie powinno być. Takich księży się chwali, zachęcają do kościoła, a nie odpychają. Jeśli można wiedzieć @bratrolnika, pod którą parafię podlegasz, bo mieszkam w okolicy i po prostu jestem ciekaw ;) Bo raczej nie na pewno pod Wawrzyńca lub Brata Alberta w Sochaczewie ;)

Tą co kościół ma koło największego rynku na mazowszu-Kozłów Biskupi

A kolega skąd???

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Właśnie, wierzył w Boga, nie w księdza, do wiary ksiądz nie jest potrzebny. 

A ty @szmergiel jak nauczasz, że księża tacy moralni, to poczytaj sobie o papieżach w IX, X, XI, XII wieku, zobaczysz jacy to byli moralni ludzie i jak żyli zgodnie z kościołem. Borgiowie to normalnie wzór do naśladowania ;)

Mogłeś się wyuczyc na księdza, byś kaskę łoił nie byle jaką.

1 godzinę temu, szmergiel napisał:

jakbym mial sie meczyc cale zycie z kims to trzeba byc niedorobienicem zeby sobie kolejnej kobietki nie znalesc .zycie jest za krotkie zeby je przezyc jak kaczki w szuwarach .

ps.tylko glupek wszystkiego wszyskim zazdrosci a sam nic nie umie pokazac

Z tym zazdroszczeniem to tak jest. Dużo ludzi gada bo ten ma to ten tamto, tylko nie widzi że żeby coś mieć trzeba się za robotę wziąć, A pierwsze co pomyśleć bo narobić się i ch*j z tego mieć- żadna sztuka. 

1 godzinę temu, szmergiel napisał:

juz nie placz tomaszku.dam za nas dwoch 1000 ksiedzu i nie denerwuj sie juz.

Mało panie. Moja Babka z krusoskiej emerytury 1000 na kolędę potrafi dać, A co w rok zaniesie to nie wiem.  

Jak byłem kierowca autobusu to miałem styczność z księżmi, bez czarnych szat - prywatnie, bardzo w porządku ludzie. 

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Nie boją, ale chciałbym przejść się do knajpy, kina czy teatru a nie mogę, bo niby wirus. Ale klecha od domu do domu to już może chodzić, to jest dopiero hipokryzja.

Wcale nie może, bo kolędę odwołali, czego nie rozumiesz

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Tą co kościół ma koło największego rynku na mazowszu-Kozłów Biskupi

A kolega skąd???

A pod parafię tą co z rybami się kojarzy podlegam ;) U nas tam normalnie od domu do domu zasuwa ;) Chyba że się wypiszesz z listy chętnych

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Zapracowany napisał:

U nas normalnie chodzi :) Podać stronę parafii gdzie jest rozpiska kiedy na której wsi będzie ?

Opublikowano
12 minut temu, szmergiel napisał:

no moze nie wszystkich ,rozstrzeliwalbys kogos ze lubi sobie dziweczke we dwoch z kolega ruchnac ? to przeciez odchylenie ,fajne ale odchylenie

ps. tak mi sie przyponial ten film i nie moglem sie oprzec zeby nie wstawic jak ludzie sie rozliczaja  niektorzy hehe

https://youtu.be/fZR0UwYPu7g?t=39

Tak chłop ze chłopem? Lepiej już dwie laski na jednego bolca😁

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

A pod parafię tą co z rybami się kojarzy podlegam ;) U nas tam normalnie od domu do domu zasuwa ;)

A no fakt, kiedyś chyba już o tym rozmawialiśmy.

Mieszkałem swojego czasu w Lipnicach

Opublikowano
1 minutę temu, Zapracowany napisał:

Nic nie odwołali, biskupi decydują czy w danej diecezji będą kolędy czy nie.

Opublikowano
1 minutę temu, deSilva napisał:

Nic nie odwołali, biskupi decydują czy w danej diecezji będą kolędy czy nie.

To u nas czytał że odgórnie odwołana, może chodziło o diecezjię

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A pod parafię tą co z rybami się kojarzy podlegam ;) U nas tam normalnie od domu do domu zasuwa ;) Chyba że się wypiszesz z listy chętnych

Możesz nie otwierać drzwi to nie jest obowiązek, tak samo jak dawanie pieniędzy. Chcesz dajesz nie to nie i tyle.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Zapracowany napisał:

To u nas czytał że odgórnie odwołana, może chodziło o diecezjię

I powinna być odwołana nakazem rządowym w całym kraju, ale PiS za bardzo kościoła się boi. A przepraszam, księdza wirus się boi, ;) to jak z tym że kościoły to wysokie budynki i tam wirus się nie szerzy, komunię też można w tradycyjny sposób udzielać, ale kanapki bez maseczki na ulicy nie, bo to w świetle obecnego prawa nielegalne. Sam na rowerze jadę, w promieniu 100m żywej duszy nie ma, ale ja wg prawa powinienem być w maseczce.

Niby mamy epidemię i nie mamy, tu się chce godzinę policyjną na sylwestra, a z drugiej strony można chodzić od domu do domu.

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Ja mam Xiaomi redmi 3 pro z bodajże 2015 roku i Xiaomi redmi 4 pro z  2016 z grudnia.Oba telefony kupiłem jak były nowością  Oba telefony sprowadzalem do Polski z Chin. Od pukac ale działają bez zarzutów. Wiadomo że bateria w obecnej chwili  nie trzyma tak samo jak była nowa. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v