Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Dziadek dziś w nocy zmarł

W 2009 moja babcia tez zmarła "dzisiaj" tak samo święta pasowały i mimo tego ze kilka miesiecy juz lezala i każdy był juz na to gotowy, przez święta nic nie wskazywało żeby miała umrzeć, a w niedzielę równo o 15 zmarła... Sąsiad rok temu też przez święta sie trzymał a w nocy w drugi dzień świąt zmarł...

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

92 lata.

Umarł w szpitalu

No u mnie mama jutro do Ośrodka ma się wybrać żeby lekarz przyszedł. Bo jak to powiedziała do szpitala go nie bo doba i po dziadku. Je normalnie, pije normalnie tylko problemy ma z chodzeniem i wstawaniem. Teraz tydzień wujo nim się opiekował, ale mają od 10 do roboty isc i trzeba się zgadać niech mamuśka weźmie wolne i przy dziadku będzie, a to co zarobi to zrzucimy się we trzech i jej damy. Ale niech dziadek godnie dożyje! 19 lat temu w lutym zasłabł i znaleźli mu jakiegoś krwiaka w głowie ale na operacje się nie zgodził, może to się powiększyło i mu dokucza. 

Opublikowano

Wyrazy współczucia.

Leszy napisał:

"Od nagłej, a niespodziewanej śmierci. Zachowaj nas, Panie" jednak jak patrzę co się dzieje z ludźmi którzy umierają powoli i nie nagle, to nie jestem pewien czy ta modlitwa jest naprawdę dobrze dobrana. 

Kluczowe tutaj jest " a niespodziewanej", chodzi o spowiedź i sakramenty.

• Like 2
Opublikowano

Trzeba było spalić trochę kalorii więc ... wyszedłem z auta cyknąć fotkę😁. Potem objazd pól.

20201227_171703.jpg

Opublikowano

Pod koniec wąwozu już za bardzo mielił w mokrych liściach i musiałem cofnąć około 80m i zaatakować większą prędkością😀

Opublikowano
Agrest napisał:

Trzeba było spalić trochę kalorii więc ... wyszedłem z auta cyknąć fotkę😁. Potem objazd pól.

20201227_171703.jpg

Nawet w tak odległe zakątki germanizacja zawitała ze swoimi wolcwagenami 😮

Opublikowano

No widzisz. A jeszcze nie tak dawno w tym wąwozie kamieniami w mamuta rzucano😁

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

W ramach dzisiejszego seansu co polecacie? Kurna kotka mi się z nocy wykręciła @slawek74 tato Ty mówiłeś coś o jakiejś wirusowce? 

Byłeś u tata bez maseczki, to teraz masz zdechnietego kota. 

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Niech się te święta już kończą, bo dziś od południa to jak pomieszany chodzę, coś by porobil, ale w niedzielę nie wypada...

Ja też czego ma poniedziałek bo od 28 promocja w Biedronce na fajerwerki 😎

Opublikowano

I księża znaleźli sposób na covida. 

Koperty na kolędę pocztą roześlą 🤦‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v