Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

@Agrest co tam za akcja z dopłatami była? 😎

A mała różnica zdań na temat zabrania dopłaty redystrybucyjnej każdemu powyżej 50ha

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

33 minuty temu, pafnucy napisał:

taaa, a maturę na skórze z mamuta pisałem opalonym drewnem. :D

Jak mniemam do szkoły na dinozaurze jeździłeś ? 😅

nie na rowerze marki ''Ural'' 😁

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

A mała różnica zdań na temat zabrania dopłaty redystrybucyjnej każdemu powyżej 50ha

Bo to tym dużym powinni pozabierać całkiem dopłaty, a dać tym małym i to takim co nie rokują? 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

raczej rozszerzyli dopłatę bo wcześniej była do 30 ha

Nie. Nadal przysługiwać będzie do maks 27ha, ale już tylko dla gospodarstw do 50ha. Mając 50,01ha nie dostajesz nic, czyli przy tegorocznych stawkach prawie 5000 w plecy.

Opublikowano

Dopłaty powinni dać tym co dużo w sklepie na akcyzę wydają,  to wróci do budżetu. ☺

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Bo to tym dużym powinni pozabierać całkiem dopłaty, a dać tym małym i to takim co nie rokują? 🤣

Opublikowano

taki chlopski syn od nas przed wojna skonczyl szkole srednia i zdal mature, potem studia i byl dyrektorem w zakladach azotowych w tarnowie-jego siostra mimo 90 na karku do dzisiaj sie tym chwali...

w nocy troche sypnelo potem stopnialo a teraz czasmi przyjdzie chmurka i popada

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Nie. Nadal przysługiwać będzie do maks 27ha, ale już tylko dla gospodarstw do 50ha. Mając 50,01ha nie dostajesz nic, czyli przy tegorocznych stawkach prawie 5000 w plecy.

Na biednego nie trafiło 🤭

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

O mamuśku,  Solec nad Wisłą miastem😁🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️. Żeby tablicy nie przerobili na Stolec nad Wisłą 😆.

To Jarekogarek rowerem do miasta na zakupy będzie jeździł.

Kurna pewno od razu podatki wzrosną.

Opublikowano

po wojnie gospodarstwa powyżej chyba 10ha płaciła wyższe podatki i większe odstawy obowiązkowe to dzielli na mniejsze i było ok tak samo po 2004 rozpisywali na dzieci po 1ha i brali wszyscy młodego rolnika (50tys) teraz też potrafią mieć bydło rozpisane by brać dopłaty do bydła .......

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Jak nie podzielisz?  Już do tej pory znam takich co po 3 wnioski w rodzinie składają. 

Składają ale mają swój numer gospodarstwa i już droga zamyka się do programów zamiast dużych gospodarstw powstają małe .

Opublikowano
7 minut temu, witejus napisał:

masz ponad 50 ha

Jeszcze nie 👍😊

Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

A ciągnik już kupiłeś ? 

A bo co? 

Opublikowano
24 minuty temu, Agrest napisał:

Na szczęście swojego tylko niecałe 35ha a resztę dzierżawy bez kwitów 

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Agrest napisał:

O mamuśku,  Solec nad Wisłą miastem😁🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️. Żeby tablicy nie przerobili na Stolec nad Wisłą 😆.

To Jarekogarek rowerem do miasta na zakupy będzie jeździł.

Kurna pewno od razu podatki wzrosną.

Wcale tak słodko rolnicy nie mają w gminach miejskich.

Widać to po Gminie Raszyn jak się broni przed wchłonięciem przez Warszawę

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v