Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, pawel885 napisał:

Z adaptacją? 

Tak. 

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

To proboszcz go nazwij. 

No właśnie kminie jak go nazwać. 

Opublikowano
4 minuty temu, danielursus3p napisał:

Gdzie ty to bydło chował? W tym garażu co teraz przyczepy robisz?

Kiedyś, u teściów obora stała pusta, ojciec dał nam cielaka i tak się zaczęło, z 10 sztuk się trzymało

W domu rodzinnym też była tradycja że po wigilii się chodziło do krów opłatek im dac

Opublikowano
21 minut temu, kontenovy napisał:

u mnie już odbębnione przy stole i kilka dni przymusowej nudy czeka 

Tak samo i u mnie. 

Wiatr się wzmaga ale nie pada.

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Kiedyś, u teściów obora stała pusta, ojciec dał nam cielaka i tak się zaczęło, z 10 sztuk się trzymało

W domu rodzinnym też była tradycja że po wigilii się chodziło do krów opłatek im dac

No właśnie tak mi coś nie pasowało. To ty rolnik kurła 🙉

Opublikowano

A ja tam każdemu życzę aby tylko gorzej nie było i zdrowia bo resztę można kupić.

Opublikowano
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

No właśnie tak mi coś nie pasowało. To ty rolnik kurła 🙉

Kiedyś tak, z gospodarki wychodzę, wszystko się robiło

Samemu też się trzymało tak jak pisałem wyzej

A teraz nie ma miejsca, czasu i hektarów

Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

No u mojej też taka tradycja. No chłopy rok w narzeczeństwie zleciał 

Opublikowano

No dobra kolej na mnie, żeby nie było gorzej niż w tym roku bo ten rok był dobry. Tylko kukurydza trochę zmarzła i z gnojem na łąki na jesieni nie mogłem wjechać. No ale poczekam do mrozu i po dzierżawach rozwioze. Aby było lepiej, nie gorzej i tego się trzymajmy. 

Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Nie chodzę do obory 😅

Weź mnie chociaż dziś nie podkurwiaj. Pół chałupy idiotow mam to starczy 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
18 minut temu, gregor1284 napisał:

No chłopy rok w narzeczeństwie zleciał 

a ile lat jeszcze zostało?

Opublikowano
danielursus3p napisał:

1 minutę temu, pawel885 napisał:

Z adaptacją? 

Tak. 

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

To proboszcz go nazwij. 

No właśnie kminie jak go nazwać. 

u teściów był sołtys 😀 szedł chłop drogą a teściowa krzyczy sołtys sołtys a chłop się odwraca ja radny a nie soltys 🤭

Opublikowano

Kazdy juz czym predzej biezy
By dolaczyc do pasterzy
I ja spiesze z zyczeniami
Zdrowia,szczescia,pomyslnosci
I niech dobroc zagosci 
Niech te Swieta przyniosa zdrowie,radosc,milosc,odpoczynek i szczescie
Niech zapachy choinki
I swiaecznych wypiekow
Sprawia ze swieta mimo pandemii beda wyjatkowe.🎄🎄🎄🎄🎄🎄

Opublikowano

Tera ja tera ja🙋🙋🙋🙋

Zdrowych i wesołych świąt Bożego Narodzenia. Przede wszystkim aby nie było gorzej niż jest a najlepiej ciut lepiej😉 aaaaa i jeszcze wszystkim Ewom i Adamom najlepszego przy imieninach.

• Like 1
  • Thanks 5
Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

u teściów był sołtys 😀 szedł chłop drogą a teściowa krzyczy sołtys sołtys a chłop się odwraca ja radny a nie soltys 🤭

Ojciec jest sołtysem to tak nie ładnie 🙉

Opublikowano

Nie przyznawaj się bo Zara alimentow będzie chciał 

12 minut temu, slawek74 napisał:

U znajomego sołtysa pies się nazywa Sołtys. Tylko nie wolno mówić do sołtysa tuli tuli. Nie można się obegnal wtedy

Opublikowano

No to jeszcze raz odemnie życzenia , przede wszystkim zdrowia, szczęścia, obfitych plonów, dużo mleka, dużych przyrostów i żeby wkońcu wszystko wróciło do normalności czego wam i sobie życzę. 😀🎄🎄🎄🎄

• Like 3
  • Thanks 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v