Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, pawel885 napisał:

Z adaptacją? 

Tak. 

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

To proboszcz go nazwij. 

No właśnie kminie jak go nazwać. 

Opublikowano
4 minuty temu, danielursus3p napisał:

Gdzie ty to bydło chował? W tym garażu co teraz przyczepy robisz?

Kiedyś, u teściów obora stała pusta, ojciec dał nam cielaka i tak się zaczęło, z 10 sztuk się trzymało

W domu rodzinnym też była tradycja że po wigilii się chodziło do krów opłatek im dac

Opublikowano
21 minut temu, kontenovy napisał:

u mnie już odbębnione przy stole i kilka dni przymusowej nudy czeka 

Tak samo i u mnie. 

Wiatr się wzmaga ale nie pada.

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Kiedyś, u teściów obora stała pusta, ojciec dał nam cielaka i tak się zaczęło, z 10 sztuk się trzymało

W domu rodzinnym też była tradycja że po wigilii się chodziło do krów opłatek im dac

No właśnie tak mi coś nie pasowało. To ty rolnik kurła 🙉

Opublikowano

A ja tam każdemu życzę aby tylko gorzej nie było i zdrowia bo resztę można kupić.

Opublikowano
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

No właśnie tak mi coś nie pasowało. To ty rolnik kurła 🙉

Kiedyś tak, z gospodarki wychodzę, wszystko się robiło

Samemu też się trzymało tak jak pisałem wyzej

A teraz nie ma miejsca, czasu i hektarów

Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

No u mojej też taka tradycja. No chłopy rok w narzeczeństwie zleciał 

Opublikowano

No dobra kolej na mnie, żeby nie było gorzej niż w tym roku bo ten rok był dobry. Tylko kukurydza trochę zmarzła i z gnojem na łąki na jesieni nie mogłem wjechać. No ale poczekam do mrozu i po dzierżawach rozwioze. Aby było lepiej, nie gorzej i tego się trzymajmy. 

Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Nie chodzę do obory 😅

Weź mnie chociaż dziś nie podkurwiaj. Pół chałupy idiotow mam to starczy 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
18 minut temu, gregor1284 napisał:

No chłopy rok w narzeczeństwie zleciał 

a ile lat jeszcze zostało?

Opublikowano
danielursus3p napisał:

1 minutę temu, pawel885 napisał:

Z adaptacją? 

Tak. 

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

To proboszcz go nazwij. 

No właśnie kminie jak go nazwać. 

u teściów był sołtys 😀 szedł chłop drogą a teściowa krzyczy sołtys sołtys a chłop się odwraca ja radny a nie soltys 🤭

Opublikowano

Kazdy juz czym predzej biezy
By dolaczyc do pasterzy
I ja spiesze z zyczeniami
Zdrowia,szczescia,pomyslnosci
I niech dobroc zagosci 
Niech te Swieta przyniosa zdrowie,radosc,milosc,odpoczynek i szczescie
Niech zapachy choinki
I swiaecznych wypiekow
Sprawia ze swieta mimo pandemii beda wyjatkowe.🎄🎄🎄🎄🎄🎄

Opublikowano

Tera ja tera ja🙋🙋🙋🙋

Zdrowych i wesołych świąt Bożego Narodzenia. Przede wszystkim aby nie było gorzej niż jest a najlepiej ciut lepiej😉 aaaaa i jeszcze wszystkim Ewom i Adamom najlepszego przy imieninach.

• Like 1
  • Thanks 5
Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

u teściów był sołtys 😀 szedł chłop drogą a teściowa krzyczy sołtys sołtys a chłop się odwraca ja radny a nie soltys 🤭

Ojciec jest sołtysem to tak nie ładnie 🙉

Opublikowano

Nie przyznawaj się bo Zara alimentow będzie chciał 

12 minut temu, slawek74 napisał:

U znajomego sołtysa pies się nazywa Sołtys. Tylko nie wolno mówić do sołtysa tuli tuli. Nie można się obegnal wtedy

Opublikowano

No to jeszcze raz odemnie życzenia , przede wszystkim zdrowia, szczęścia, obfitych plonów, dużo mleka, dużych przyrostów i żeby wkońcu wszystko wróciło do normalności czego wam i sobie życzę. 😀🎄🎄🎄🎄

• Like 3
  • Thanks 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez Łobuzek
      Witam , mam pytanie , kuzynowi zmarła mama i teraz biorą się za sprawę spadkową w sądzie i jak nabędą spadek to czy syn , córka i ojcec muszą złożyć zeznanie podatkowe ? I jak ma to wyglądać ? Formularz SD-Z2 ? I czy jak dostaną te całe nabycie spadku to tam będzie wyszczególnione co i jak ? Bo to jest gospodarstwo 60 ha i jest zagroda , ale dodadkowo mają też dwa inne jakby domy ( kupione mniejsze gospodarstwo) ... których nie używają ?  Może ktoś miał podobną sytuację i by podpowiedział co i jak ?

• Przez skupmaszynrolniczych98
      Witam, zwracam się z pytaniem czy ktoś może polecić jakiś booster do ciągników? Z racji prowadzonej działalności niejednokrotnie takie uzrądzenie by sie przydało. może ma ktoś jakieś doświatczenia i może coś polecić ?
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
  • Dodaj nową pozycję...
v