Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, szymon09875 napisał:

Ale to nie ma znaczenia czy podlasie czy wlkp czy mazowsze. To juz zależy od czlowieka. Mamy klienta uktórego mf jezdzi 5 lat ma ponad 6 tys/h i wygląda w środku jak nowy. U innego zaś ciągnik roczny, tez jeden operator jezdzi a w kabinie tylko nasrać, choć może jakby w tym piachu porył to by znalazł. 

Święte słowa. Mam sąsiada, który pochodzi z Kujaw. W Oświęcimiu były Zakłady Chemiczne, które po wojnie przyciągały masę ludzi do pracy i właśnie za pracą przyjechał. Syf na podwórku i nie tylko jakiego mało, tylko chodniki w trawie wydeptane pomiędzy wszelakim dziadostwem i "przydasiami". Ale on tak lubi i jakby ktoś potrzebował coś od niego odkupić to odburknie i obróci się na pięcie a chłop już ma po 70, mieszka sam z żoną bo dzieci i wnuki dawno już wyjechały w świat.

Opublikowano
15 minut temu, danielursus3p napisał:

Na Podlasiu ile maszyn stoi w krzokach które z powodzeniem mogłyby pracować w mniejszych gospodarstwach.

żebyś wiedział , często robią za dawcę części materiałów ale prędzej trafią na złom do huty aniżeli mniejszy rolnik zobaczy to na swoim podwórku 

albo kołchoźnicy myślą że jeszcze sprawy się potoczą tak że trzeba będzie się z tym sprzętem z krzaków przeprosić

to samo w komisach ,często ceny horrendalne i prędzej to zgnije pod chmurką wrośnie aniżeli pójdzie w robotę

Opublikowano

Najpiękniejsze tradycyjne życzenia na Boże Narodzenie. Wybierz życzenia  świąteczne dla najbliższych na Wigilię i święta Bożego Narodzenia -  Dziennikzachodni.pl                        

Życzy Pafnucy         

Opublikowano
2 godziny temu, Leszy napisał:

U nas(Mazowsze płn.) też zazwyczaj gospodarstwa są rozsiane, ale sąsiednia wieś to płot przy płocie, tylko z tyłu i z przodu pola(długie i wąskie). Najgorzej to jak się gdzieś trafia wieś gdzie gospodarstwa upakowane jedno koło drugiego jak na osiedlach w mieście, a na pola dojazd poza wieś.  

Coś nie gadał ze Ty sąsiad 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

Na Podlasiu ile maszyn stoi w krzokach które z powodzeniem mogłyby pracować w mniejszych gospodarstwach. Nie mówię tu o plugach ug 2, tylko o nowszym i dużo droższym  sprzęcie 

Kilka razy byłem tam coś kupić i kilka razy tylko obejrzeć. Sporo sprzętu w ogłoszeniach jest stamtąd, więc raczej nie tylko trzymają w krzakach na części a potem na żyletki. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

Dobra ja już się najadłem i kolacje wigilijną można ominąć 👍👍

u mnie już odbębnione przy stole i kilka dni przymusowej nudy czeka 

Edytowane przez kontenovy
Opublikowano
14 minut temu, gregor1284 napisał:

A miały być koty... Nie no ale wstążka jest, choć tyle dobrego 

@Leszy skąd jesteś? 

Kot też musi być, A owczarka i tak bym kupił, A że nie daleko był i mi się spodobał to kupiłem 🙃 

7 minut temu, Leszy napisał:

Kilka razy byłem tam coś kupić i kilka razy tylko obejrzeć. Sporo sprzętu w ogłoszeniach jest stamtąd, więc raczej nie tylko trzymają w krzakach na części a potem na żyletki. 

Ja tam dużo rzeczy kupiłem, najczęściej z krzoków wyrwane po cenie złomu. Poznaniaka za 1000 zł tam kupiłem z transportem pod dom. Tura na mfa z łyżko krokodylem za 4600 to też jak za darmo. Dużo tam klamotów można wyciągnąć.

Opublikowano

Nie mam jeszcze dzieci, stamtąd co kupiłem sporo dzieci było to podobno lubił się bawić. 

Opublikowano

Gdzie ty to bydło chował? W tym garażu co teraz przyczepy robisz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v