Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Strongman napisał:

Mi się wydaje ze tym zielonym transporterem.

https://www.youtube.com/watch?v=4PiwNWZsiM0

Wydzieli wy

http://www.podlasie24.pl/przeczytaj.../informacja-glownego-inspektora-sanitarnego-w-sprawie-imprez-masowych--2d69c.html

Mój kolega ze wsi będzie miał wesele ciekawe jak to wyjdzie.

Pochmurno nie pada,ciepło.

To nieźle kolega chce się bawić jak powyżej 1000 osób ma imprezę 😁😜

O 6rano 0* teraz 2*

Opublikowano

Z 500 osób ma być ale do czerwca daleko,nie wiadomo jak to będzie i w jakim kierunku to pójdzie,do kościoła ludzie nie będą chodzić nawet teraz ksiądz kaślnie i zasłoni się ręką a potem tą ręką komunie każdemu rozdaję.

2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Jeden już sieje owies

To i ty siej.

Opublikowano
2 godziny temu, Strongman napisał:

Z 500 osób ma być ale do czerwca daleko,nie wiadomo jak to będzie i w jakim kierunku to pójdzie,do kościoła ludzie nie będą chodzić nawet teraz ksiądz kaślnie i zasłoni się ręką a potem tą ręką komunie każdemu rozdaję.

nie bój się pierwsze się dezynfekuje złotym kielichem 

Opublikowano

Jęczmień posiany z koniczyną, rano 6 stopni o 6.

Opublikowano

ja dziś kończę orać i jutro planuje hektar mieszanki posiac. zerknij tam który w kalendarz biodynamiczny czy można jutro siewu robić.

ps.: mieliście rację. świetnie się orze tym plugiem unia tur. teraz jadę w bruznie i to pisze. w ogóle nie ciągnie traktora na boki.

Opublikowano

Pogoda dobra to i spokój na polu. U mnie już pierwsze opryskiwacze na polach. Chyba na chwasty ludzie pryskają. Pszenicę zasiane w optymalnym terminie porażone mączniakiem. Ale ciągle za zimno na T1

Opublikowano
3 godziny temu, drobny napisał:

Rozsiałem nawozy pod jęczmień jary i sie zastanawiam czy nie posiać jutro,podłacze sie do pytania czy według kalendarza mozna jutro siac?

Ja się też nad tym zastanawiam, planuję posiać w czwartek bo mam akurat wolny. Rano było -4 to nie wiem czy nie za zimno. Nikt ze znajomych rolników nic nie radzi, mówią tylko, że kto nie ryzykuje ten zysku nie ogląda.

Opublikowano
4 godziny temu, Bananek napisał:

ja dziś kończę orać i jutro planuje hektar mieszanki posiac. zerknij tam który w kalendarz biodynamiczny czy można jutro siewu robić.

ps.: mieliście rację. świetnie się orze tym plugiem unia tur. teraz jadę w bruznie i to pisze. w ogóle nie ciągnie traktora na boki.

Czekaj  do środy  - ja  czekam....    ale  tylko  do końca   tygodnia  potem znowu  lipa. 

Opublikowano

pełnia księżyca, zero chmur i właśnie widziałem 10 albo 12 samolotów lecących idealnie jeden za drugim w  idealnie równych odstępach bardzo wysoko, bo ledwie było słychać silniki, na flyradar24 ich nie ma, ciekawe co to za czort.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v