Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Uziu92 napisał:

A ja zamiast kwiatów takie zrobił 😃

IMG_20200308_102920.jpg

na przyszłość pamiętaj  mniej sosu makaron powinien być "zabarwiony"sosem a nie w nim utopiony dobrze też nakładać mniejsze porcje na środek taleza a dookoła zrobić obwódkę z sosu i dorzucić na czubek kupeczki makaronu z sosem jakiś kontrast w postaci listków mięty bądź oregano  taka mała rada od kucharza 

ładny dziś dzionek był 

Opublikowano
soltys48 napisał:

9 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

A czy pisałem do Ciebie że się pytasz. Na pytanie w cenach bydła nie potrafiles odpowiedzieć.

Potrafić potrafie jednak uznałem że niema nic wspólnego z cenami wiec po co??

8 godzin temu, Uziu92 napisał:

A ja zamiast kwiatów takie zrobił 😃

lepiej smakowało niż wyglądało?

bardzo smaczne było 😉

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

Nie dokończa,będzie jak będzie,jak ktoś ma stary dom w starym budownictwie to mu i na rękę bo postawi sobie w nowym,a jak ty masz nowy to musisz na tym zarobić, bo znowu marnować życie czas i robić to samo co już masz.Ja bym się przejmował,najważniejsze aby na tym zarobić jak by tak wyszło.

Póki co to jeszcze nawet lotniska nie ma, więc co tu się martwić gdzie drogi do niego będą. Przyjmując że lotnisko przy dobrych wiatrach będzie za 10 lat, to drogi będą za dwadzieścia, gdzie z mojej strony jest autostrada a2, więc pewnie na początku będą w mniej skomunikowanych regionach budować.

Reasumujac-moge tych wysiedlen nie doczekać za swojego życia

Opublikowano

Nikt nie zna dnia ani godziny a kto się urodził to pewne jest ze i umrze.Masz racie jeszcze musi dużo wody musi w Wiśle upłynąć.

Dzisiaj był ładny słoneczny dzień,trzeba ruszyć cztery litery i pojechać jutro w pole.

• Like 1
Opublikowano

4* sołtysie masz racjię mi kiedyś oborę wyceniał to się zdziwiłem bo wyceniłdwa razy tyle co wydałem a dzisiaj przypuszczam że na wybudowanie by brakło a najbadziej zdrożała robota

• Like 1
Opublikowano

A u mnie za sucho dla żurawi. Czasem tranzytem na północ lecą.

Opublikowano

O 6 rano było -4. Teraz minus 2, piękne słońce i nie wieje. Chyba za zimno na sianie jęczmienia w tym tygodniu 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v