Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, pafnucy napisał:

a nie możesz mieszać zboża w śrutowniku? zboże łatwiej mi się wydaje.

W moim przypadku chyba nie bo kukurydza na osobnych ustawieniach idzie, zboże na osobnych i do tego jeszcze dochodzi dla kur cała nie śrutowana pszenica. Dlatego wszystko razem mieszam w beczce. Sąsiad na przykład zawsze miesza jak dobra pogoda- wysypuje wszystko na zewnątrz na plandekę i łopatą miesza a potem do plastikowych wiaderek z pokrywkami i tylko bierze pełne wiaderko i wsypuje. Betoniarkę trzeba nabyć albo też na plandece łopatą mieszać choć znając mnie i moje skąpstwo to będzie plandeka.

Opublikowano
16 minut temu, Bananek napisał:

bo to faktycznie działa. za czasów wesel w stodołach (wiem, że w niektórych miejscach kraju nadal się to odbywa w stodołach, np tam, gdzie jest limit oleju w biedronkach😉) w naszej okolicy powiedzieli typowi, że jak golnie szklankę oleju to to wódka nie weźmie i faktycznie. nie wzięło go ani trochę. bo całe wesele za stodołą przesiedział. takiej dostał smaczki, że nie miał kiedy pić.😀

Nieźle tam macie. Widzę że Ci którzy mieli odwagę i przekroczyli granicę Podlasia zauroczeni innym światem,w obawie przed dalszym exodusem podlasiaków  niezłe kity wam żenią, byle Was zniechęcić.😁

Ważne że w nie wierzycie. 👍

Opublikowano
1 godzinę temu, sabuliga napisał:

A pracowaliście albo znacie kogoś kto pracuje jako kurier?

a kiedy te studia konczysz ? za 2 lata za 3 ?  ale kurierka jest kiepsko płatne  w niektórych firmach musisz mieć swój samochód

Opublikowano
17 minut temu, sabuliga napisał:

i co da się znależć fuchę w tym zawodzie bez doświadczenia i tyko z kategoria b po studiach?

Nie myślałeś by zostać ankieterem?

Robiłbyś to co teraz tylko za pieniądze🤭

Opublikowano
2 godziny temu, pawel885 napisał:

Już lepiej na busy iść na EU

Zejdź na ziemię.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, sabuliga napisał:

A pracowaliście albo znacie kogoś kto pracuje jako kurier?

Ja pracuje jako kurier kolegomjadę po trzy butelki jedna jest moja 25% zysku.😂

Edytowane przez Dariowola
Opublikowano
11 minut temu, TheraRolnik napisał:

Jak dzwonią to jeszcze pół biedy ale jak przyjedzie i d*pę truje godzinę to już ma się ochotę powiedzieć "spierdalaj"

u nas to mądrzejsi są, i tak wiedzą że nikt nic od nic nie kupuje to stoją w zagajnikach do fajrantu 

Opublikowano
Agrest napisał:

16 minut temu, Bananek napisał:

bo to faktycznie działa. za czasów wesel w stodołach (wiem, że w niektórych miejscach kraju nadal się to odbywa w stodołach, np tam, gdzie jest limit oleju w biedronkach😉) w naszej okolicy powiedzieli typowi, że jak golnie szklankę oleju to to wódka nie weźmie i faktycznie. nie wzięło go ani trochę. bo całe wesele za stodołą przesiedział. takiej dostał smaczki, że nie miał kiedy pić.😀

Nieźle tam macie. Widzę że Ci którzy mieli odwagę i przekroczyli granicę Podlasia zauroczeni innym światem,w obawie przed dalszym exodusem podlasiaków  niezłe kity wam żenią, byle Was zniechęcić.😁

Ważne że w nie wierzycie. 👍

nie gadaj, że to nie prawda i nawet po stodołach nie robicie wesel. to smutne. 😞

Opublikowano
1 minutę temu, Dariowola napisał:

Ja pracuje jako kurier kolegą jadę po trzy butelki jedna jest moja 25% zysku.😂

Jak jedna z tych 3 to jednak 33%. Chyba że jedziesz kiepską drogą i trochę wylewasz podczas picia😁

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

nie gadaj, że to nie prawda i nawet po stodołach nie robicie wesel. to smutne. 😞

Oczywiście że prawda, widzisz nie warto wyjeżdżać z Podlasia🤭

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, pawel885 napisał:

Bo? Chłopaki jeżdżą od nas i nie narzekają

Bo tam trzeba cały czas za***rdalać, za to samo, a nawet mniej, co na "dużych" zarobisz w 9 h jazdy. Trzeba być debilem żeby jebać po 20h za 200-250 zł..

Edytowane przez danielursus3p
Opublikowano
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

Bo tam trzeba cały czas za***rdalać, za to samo, a nawet mniej, co na "dużych" zarobisz w 9 h jazdy. Trzeba być debilem żeby jebać po 20h za 200-250 zł..

Za 20h na busie wychodzi 500zl. Albo i lepiej + napiwki. 😉

Chyba że u dziada jeździ to może masz i rację. 

Opublikowano

Na międzynarodówce? Cały czas ogłoszenie są za 200-220 zł dniówki.

Opublikowano

Takie są realia. Ty masz trochę inaczej, bo jeździsz bezpośrednio u producenta. Pykniesz co swoje i wolne. A na zachód jeżdżąc 3-4h śpisz a 20 h jedziesz, i tak cały wyjazd. ch*j z taką robotą.

Opublikowano
13 minut temu, Agrest napisał:

Jak jedna z tych 3 to jednak 33%. Chyba że jedziesz kiepską drogą i trochę wylewasz podczas picia😁

Jak tyle % zawieruszy się to nikt nie odczuje 😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v