Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie tankuje już bez 20dni dwa lata 😎 ale wczoraj propozycja poszła czy by tak z 50kg cukru nie przepuścić ☺️

Próbowałeś kiedyś? Mi babka o tym opowiadała, ale nie zdążyła zrobić 😔 za to takich ciastek z cukrem to oporowo się objadłem, tak samo "z maszynki". Tego to na chwilę obecną jeszcze ze 4kg w zapasie jest 😎

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano

Tak się cieszysz z tego jakbyś niegdyś był alkoholikiem.

Opublikowano
6 godzin temu, bratrolnika napisał:

O właśnie, dobrze że Cię widzę, w upsie od pieca padły mi akumulatory, myślisz że jak te ze środka wyrzuce, wyprowadzę przewody na zewnątrz i podepnę do nich jakiś inny, zewnętrzny akumulator to będzie to hulać???

na własne ryzyko i odpowiedzialność możesz próbować ale obawiam się że jak piec dłużej pochodzi bez prądu aniżeli starczał mały nowy akumulator wewnętrzny to pewnie coś poleci w środku najpewniej te tranzystory na radiatorach

5 godzin temu, gregor1284 napisał:

No o tej patologi nie chciałem pisać, tak samo jak i o depresji....

no jak kto mało miał z tym do czynienia lub tego nie przeżył to niezbyt to zrozumie 

... Ta z Laszek jak nie wiesz kto 😎

...

czy ja wiem , chyba wszystko zależy od fotografa  ,scenerii ,ubioru , charakteryzacji itp,na stare lata wygląda może nawet lepiej niż za młodu

https://www.facebook.com/photo?fbid=10221497889214574&set=pb.1171611662.-2207520000..

...

Od agregatów, czy ten od spawarek to ogarnia? 

to tam ilu ich jest tych fachowców w okolicy ? do nikogo spod tej fotki nie nie mogę się skontaktować ani tym bardziej do autora żeby dał namiary na producenta wynalazku 

Opublikowano
19 minut temu, danielursus3p napisał:

Tak się cieszysz z tego jakbyś niegdyś był alkoholikiem.

Niegdyś nie mogli mi dać rady. Kto się dowie że wystopowalem to odrazu że wszywa itp. Nie miałem ciągów ale jak usiadłem to siedziałem dopóki alkohol się nie skończył 🤣

Opublikowano

To ja mam coś podobnego 😂 sam to praktycznie nie pije ale jak jest kilku to tak długo aż wódka się nie skończy a jak wódka już chce wracać to idzie się na zewnątrz i za chwilę dalej można pić 😅

Opublikowano
23 minuty temu, kontenovy napisał:

na własne ryzyko i odpowiedzialność możesz próbować ale obawiam się że jak piec dłużej pochodzi bez prądu aniżeli starczał mały nowy akumulator wewnętrzny to pewnie coś poleci w środku najpewniej te tranzystory na radiatorach

no jak kto mało miał z tym do czynienia lub tego nie przeżył to niezbyt to zrozumie 

czy ja wiem , chyba wszystko zależy od fotografa  ,scenerii ,ubioru , charakteryzacji itp,na stare lata wygląda może nawet lepiej niż za młodu

https://www.facebook.com/photo?fbid=10221497889214574&set=pb.1171611662.-2207520000..

to tam ilu ich jest tych fachowców w okolicy ? do nikogo spod tej fotki nie nie mogę się skontaktować ani tym bardziej do autora żeby dał namiary na producenta wynalazku 

No trochę elektroników jest, ja mam swojego z jednego z zakładów pracujących w powiecie. Jakiej firmy ten wynalazek? 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Nie tankuje już bez 20dni dwa lata 😎

to jeszcze trochę musisz poabstynencić żeby mnie dogonić. 5,5 roku bez alko, z 12 bez papierosa. teraz jeszcze ruchanie odstawić i można iść na księdza 😉

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

to jeszcze trochę musisz poabstynencić żeby mnie dogonić. 5,5 roku bez alko, z 12 bez papierosa. teraz jeszcze ruchanie odstawić i można iść na księdza 😉

To byłbyś wyjątkiem w tej mafii 😂

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
30 minut temu, kontenovy napisał:

Z tego co widzę to akumulator zewnętrzny byłby z dwa razy mniejszy, ten ups co mam to kawał klocka, z 40kg wazy

30 minut temu, TheraRolnik napisał:

Paczta co nasz forumowy "kolega" wypisuje o protestach rolników 

Screenshot_20201206-102943.png

To nie jest nasz kolega

• Like 2
Opublikowano

konteno, jak chcesz coś ogarnąć elektrycznie to dam Ci namiar na gościa co świetnie ogarnia elektrykę typu silniki, agregaty. pracuje w mleczarni i tam zajmuje się elektryką.

Opublikowano

Kompletnie bez alkoholu to se nie wyobrażam a pewnie kiedyś będę musiał rzucić jak sąsiad bo do reszty oślepnę jak będę spożywał... Okulistka kazała ograniczyć do minimum ale nie mogę czasem wytrzymać i tu piwko tu flaszka z sąsiadem, tu z ojczulkiem miodówki wypijemy...

+6 na termometrze

12 minut temu, Bananek napisał:

Opublikowano
9 minut temu, Bananek napisał:

nie 12, z 15 lat będzie bez 🚬🚬🚬

Pamiętaj jedna rzecz  że jak piłeś i przestałeś pić to po jakim ma czasie znowu zaczniesz pić 

Paliłeś i przestałeś palić to znowu możesz zacząć palić 

Ale jak Ruchałes i przestaniesz ruchać to już nie będziesz ruchał bo ci nie stanie jest z😂

• Haha 3
Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

ten ups co mam to kawał klocka, z 40kg wazy

to pewnie i nie na jeden akumulator i zewnętrznych tyle samo wypadało by podłączyć , przy większej mocy łączy się w środku kilka akumulatorów szeregowo i tak samo pewnie na zewnątrz trzeba będzie zrobić ,np w 3kVA  Salicru było miejsce na 8 akumulatorów , w tym z fotki chyba ze 4 lub 6 jest 

1 minutę temu, Bananek napisał:

konteno, jak chcesz coś ogarnąć elektrycznie to dam Ci namiar na gościa co świetnie ogarnia elektrykę typu silniki, agregaty. pracuje w mleczarni i tam zajmuje się elektryką.

chodzi mi o tego gościa co agregat dla @kevin25 zrobił i sprzedał , a ten co mówisz to pewnie w Mońkach robi , słyszałem że rolnikom sterowniki naprawia i inne pierdoły 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v